Eos Faktor?


ius latratus # 2012.09.20. 09:46

"Kaptam az EOS-tól ez év 06.29-én fizetési meghagyást, hogy "

Felszólítást.

"Ha lett volna tartózásom akkor addig nem is szüntethettem volna meg a szerződésem míg ki nem fizetem. "

Ez nem így van.

"2 év alatt egy darab számlát és felszólított nem kaptam és azt sem értem"

Akkor meg elévült. Én nem nagyon levelezgetnék velük. Ha nem nyugszanak, akkor várd meg az fmh-t (nem hiszem, hogy odáig elmennek), majd nyújts be elévülési kifogást. Nem éri ez meg neked, hogy leveleket küldözgess nekik, vagy igen?

ius latratus # 2012.09.20. 09:49

" Hányszor kell még leírni, hogy alapszabály: EOS-szal nem veszünk fel kapcsolatot, levelüket elégetjük, telefonon nem beszélgetünk."

Igen, alapszabály. Én még emlékszem, a XII táblás törvények is említik.
:))

Duffy # 2012.09.20. 10:08

Megértettem :-) akkor én nem teszek semmit.
Miután beszéltem velük, aztán fedeztem fel ezt a fórumot, ha előbb kezdek el olvasgatni fel sem hívom őket.

Köszönöm a felvilágosítást!

Tina09 # 2012.09.20. 11:05

nem beszélgetünk, eszembe sem jutott, de most hogy már személyesen és a szomszédokat zaklatják.
Véletlen nincs itt a fórumozok között olyan aki valaha ott dolgozott vagy dolgozik? Kíváncsi lennék milyen kiképzésen vesznek részt mielőtt munkába állhatnak.

toncsi63 # 2012.09.24. 21:06

Üdv kedves fórumozók!
Bárkitől jólesik a válasz, de főként hozzáértő, jogtudorokat kérdeznék:
Még augusztus közepén kaptam egy levelet az EOS-FAKTOR ZRT-től, miszerint fizessek nekik 70 000 Ft-ot, különben behajtás, foglalás stb. irgum-burgum lesz.
Mellette telefonszám, e-mail, postai cím elérhetőségként.
Választottam a vélhetően könnyebb utat: telefon. Ráment 3/4 órám, mire felvették, közölték: rögzítik a beszélgetést.
Annyit tudtak mondani, hogy ők egy adósság kezelő cég és más cégek kintlévőségeit vásárolják fel, behajtják, abból élnek. Szép, alkotó szellemű foglalkozás...
Arra, hogy melyik cég élt ezzel a lehetőséggel, kb. fél óra diskurzus után derült fény. Az én pénzemen telefonálva. Dolgom is lett volna más.
Itt az INVITEL nevű, távközlési vállalatot mondták.
Ekkor picit elakadtam, ugyanis az INVITEL-lel sosem volt semmi kapcsolatom, nem is terveztem, hogy lesz.
Nos... Lett.
Kikerestem a netről a számukat, ahol további !!! két és fél óra !!! várakoztatás után sikerült egy ügyfélszolgálatos hölgyet elérni, aki már tudott valamit habogni a dologgal kapcsolatban.
Ők beolvasztották (felvásárolták) a DUNAWEB KFT céget, és valószínű, hogy onnan ered a tartozás.
Ezt megint nem értettem, ugyanis a számlákat a Dunaweb felé mindet rendeztük, a „szolgáltatásuk” összes számlája együtt sem volt ekkora összeg.
Konkrétan az történt, hogy "belenyúltam a jóba" és 2 év hűségidőt aláírtam náluk. A pénzemért gyakorlatilag semmit nem kaptam. A netezésem kimerült az állandó sebességmérésben, idegeskedésben és a Dunaweb felé történő telefonálgatásban. Megvártam a hűségidő végét, és a Dunawebet felmondtam. Megrendeltem egy UPC csomagot így kb 2-3 hétig netem sem volt.
Mindez 2008 júniusában. 2008 nyara óta a UPC többé-kevésbé megelégedett ügyfele vagyok.
A Dunawebet e-mailban és telefonon is lemondtam.
Számlák kifizetve. Még az utolsó Párnapos is.
Az ügyfélszolgálatos hölgy erre kiderítette, hogy "nálam maradt az eszköz". Mondtam neki, hogy igen, még most is a tetőn van, mert senki sem jött érte. De még most is megvan, s ha kell nekik elvihetik.
Azt modta, nekem kellett volna leszerelnem, bevinnem VÁCRA!!!!
Mondtam: A Dunaweb a renkdívűl semmiért szedte a pénzt, amikor nyávogtam nekik, hogy nem megy a net, s ha megy is, igen lassú, az volt a válszuk: az általános szerződési feltételeknek megfelel, bár nem ennyi a célérték, de megfelel.
Nos amikor lemondtam a "szolgáltatást", felhívtak (akkor fel tudtak), hogy szereljem le az eszközt a tetőről és vigyem el nekik Vácra.
Erre én azt válaszoltam, hogy az általános szerződési feltételek engem erre nem köteleznek, mellette nem kaptam sem balesetvédelmi oktatást a tetőn mászkálásból, sem az eszközük szereléséhez nem értek.
Az Á.SZ.F.-ben az áll: „A szolgáltatás megszűnésekor, az eszköz leszerelését nem akadályozhatom meg, a szerelőjük ingatlanra való bejutását -előre egyeztetett időpontban- biztosítanom kell.
Megmondtam nekik, hogy nem fogom megakadályozni, s ha előtte hívnak, lesz itthon valaki, aki beereszti a szerelőt. Mindig van itthon valaki amúgy is.
Ekkor a kishölgy az INVITELTŐL azt mondta, mindezt írjam le egy levélben és azt küldjem el postai úton a Gödöllö kirendeltséghez.
Megírtam, elküldtem. Ajánlva. Az EOS-nak is egy példányt. Ezután kb három héttel ezelőtt jött egy udvarias hangvételű válaszlevél (nem ajánlott) az Inviteltől, hogy ezzel ne őket zaklassam, az adósságot az EOS kezeli bla-bla, Ma pediglen az EOS küldött egyet, melyben dokumentumok is voltak mellékelve. Úgymint: Egy példány az általam aláírt szerződésből (még szerencse, mert én nem őriztem meg így több mint 4 év után), A felmondó e-mailem kinyomtatva -melyben KÉREM AZ ESZKÖZ LESZERELÉSÉT-, illetve egy válasz e-mail, melyben elfogadják a felmondást, a szolgáltatás vége: 2008 07 31. Ebben az e-mailben megint leírták, hogy szereljem le, vigyem be nekik Vácra. Akkor még egyszer felhívtam őket, hogy jöjjenek ki, szereljék le, bármely időpont alkalmas, mert mindig van itthon valaki. Gondoltam, majd egyeztetnek velem időpontot. Nem tették. Azóta most találtak meg, hogy az 5'000 ft-os kacatjuk már 70'000-et ér.
Eddiggi költségeim beleértve az ajánlott levelek küldését, a telefonálást (mert jól elzenélgetnek a pénzemért egy automata hívásvárakoztatóval: Hívása fontos számunkra, ......)már többezer Ft.
Kegyetlenül felhúztak.....
No én most mit tegyek????

Mariskanéni # 2012.09.25. 14:14

Tisztelt Ügyvéd Úr!Múltkor kérdeztem Öntől,hogy valós e az az állítás,hogy a Dunacorp lekérné az ügyfelei nevén lévő ingó és ingatlanokat!Azt tetszett írni,hogy nem!Pedig valahonnan a tudomásukra jutott a dolog!Ezt honnan tudták meg???Köszönöm a választ!

toncsi63 # 2012.09.26. 08:46

Üdv!
Köszönöm a választ, de nem 5, hanem csak 4 év telt el. Akkor is elévült?

csipike66 # 2012.09.26. 12:30

Az EOS Faktorral kapcsolatban szükségem lenne egy kis jogi értelmezésre. Hozzáteszem, nem vagyok jogvégzett ember, de mivel érintett vagyok a témában, sokat olvasgattam, többek között itt a Fórumon is. Tehát, ha a PSZÁF olyan működési engedélyt ad ki, amelyben rögzíti, hogy a tevékenységet faktoring üzletági korlátozással adja ki az EOS-nak, akkor hogy faktorálhat? Olvastam olyat is, hogy a Ptk. nem ismeri a faktorálást, helyette az engedményezést használja. Tehát akkor a faktorálás azonos az engedményezéssel?
Ha a hitelező - vagyis akinek tartoznak - a követelést eladja a faktorálónak, és innentől kezdve minden jogát elveszíti az adóssal szemben, mert ezek a jogok a faktorálóra szállnak át (beleértve a fedezetek jelzálogjogait is), akkor egyezik meg a faktorálás az engedményezéssel.
Ha viszont a fentiek tükrében az EOS, a Sigma és még sorolhatnám cégek engedély nélkül végzik a tevékenységüket, akkor a PSZÁF miért nem lép fel ellenük? Hova lehet fordulni panasszal, beadvánnyal - már amennyiben helyes az értelmezésem -, hogy végre befejezzék a jogtalan, törvénysértő cselekményeiket? Előre is köszönöm!

kaliber01 # 2012.09.27. 18:12

toncsi63!

Az Eos csak fenyegetőzik, amíg ajánlott levelet (FMH) nem kapsz nem kell velük foglalkozni, nagyon sokan bedőlnek nekik ebből élnek, nem is rosszul.

Ha vissza olvasol engem is az eos-invitel kombó zaklat.
Nekem a fibernetnél volt szolgáltatási szerződésem őket is megvette az invitel, és gerinctelen módon, hogy ne őket zaklassa a felháborodott ügyfél ezért 10-20%-ért eladja a követelést az eos-nak, majd ők már 150%-ot követelnek rajtunk.

gerbera317 # 2012.09.27. 20:01

Mariskanéni!

Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános!

Kinga3333 # 2012.09.27. 23:35

Engem is az Eos Faktor zaklat állandóan de méghozzá mindennap elmondom nekik,hogy sajnos csak ennyit tudok fizetni és attól függetlenül felhív még másnap,majd utána megint azt követő nap!:(Szombaton is már reggel 08.30-kor csörgetnek!:(
Ott tartok,hogy már a munkahelyemen is zaklatnak telefonon és sajnos sokszor van olyan,hogy beteget lát el az ember vagy éppen újraéleszt de akkor sem bírod lerázni mert nem érti meg,hogy többet nem tudsz fizetni!
Ha szabadnapos vagyok és a mobilom nem elérhető akkor a munkahelyemen aki éppen felveszi a telefont annak megad egy telefonszámot,hogy sűrgősen hívjam fel este 09 óráig!
Szóval nem tudom,hogy lehetne az Eos Faktort leállítani de ez már zaklatásnak minősül!


Hol tudok kérdezni?

Sherlock # 2012.09.28. 08:23

Ügyfélkapun senki nem kérdez, helyrajzi szám sem kell hozzá.

farkyatti # 2012.09.29. 13:19

Tisztelt fórumozók!
Én a tigáznak lógok 180 ezerrel már 3 éve. Vagyis hát az eosnak. Mit tehetnek ellenem? A nevemen csak egy tragacs autó van, ingatlanom nincs, csak egy bejelentett lakhelyem, ahol nem is tartózkodom. Onnan nem vihetnek el semmit nem? Semmi nincs ott a nevemen. Munkahelyem sincs.
Behajtási eljárást indíthatnak? Ha igen ilyen esetben mit tudnak tenni?

Kőbeíró # 2012.10.02. 12:18

farkyatti

Az EOS nem vihet el semmit. Aki viszont mindent visz, az a végrehajtó. A tragacsodat először. Nem baj, ha semmi nem a tiéd a lakcímeden, majd panaszt teszel és visszakéri a valódi tulajdonos a holmikat. Persze az is lehet, hogy nem viszi a manus sehová, csak jegyzékbe veszi és felcímkézi, hogy a vendégeknek legyen mit kérdezni, akik a szüleidhez mennek látogatóba.
Ez persze már nem 180 guriga lesz, hanem úgy 260.

Behajtási engedély és végrehajtási eljárás ismert. A kettő között pedig ott pislog az univerzum.

farkyatti # 2012.10.02. 20:08

kőbeíró

ez hülyeség szerintem. megmondom miért. eladtunk egy ingatlant, ahonnan nem jelentkeztem ki mert nem volt hova bejelentkezni, a tulaj meg nem jelentett ki. most akkor a behajtó egy olyan helyre megy ahol vad idegenek vannak és semmihez semmi közöm? kötve hiszem.

SOrsi83 # 2012.10.03. 07:20

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha az Eos faktor este kilenckor telefonál.. azt megteheti? Meddig lehet felhívni az ügyfeleket hivatalosan?

Válaszotokat előre is köszönöm!!

HTConx # 2012.10.03. 20:08

Nézd meg a Wikipédián, mekkora cégről van szó. Adatokkal, címekkel, információval kereskedik. 370misi. Elég veszélyes. Be kéne tiltani Magyarországon.

gerbera317 # 2012.10.04. 09:59

farkyatti

Ez nem hit kérdése. Ha valahová be vagy jelentkezve, akkor ellenkező bebizonyításig vélelmezni kell, hogy ott laksz. Úgyhogy a végrehajtó - szükség esetén - odamegy, és majd ő maga megállapítja, hogy tényleg nem laksz ott, az ellenkező bizonyítást az ő megállapítása pótolja. Neked meg lepottyan 10 ezer forint eljárási költség a semmire, és még csak egy rossz szavad sem lehet, mert te mulasztottad el bejelenteni, hol is laksz ténylegesen.

farkyatti # 2012.10.04. 15:28

egy fiktív és állandóan változó címet minek jelentsek be? nem értem az egészet ami itt megy. és szerintem más se tud komoly választ adni itt. albérletben lakom, de ide nem jelentkezhetek be, ezt a címet minek is mondanám bárkinek? egy állandó lakcímem van, ahol életvitelszerűen nem élek, mivel a leveleim is oda vannak irányítva. miért nem fordult már először a bírósághoz a tigáz, ha vissza akarja kapni a pénzét? eltelt 3 év most már minek zaklatnak vele?? nem értem az egészet. hajtsa be akkor amikor aktuális a dolog. nem hinném, h ez az eos bíróságra adná a dolgot, de ha oda is adja abból neki pénze nem lesz akkor, így nem hiszem h ezt megteszi. az elmúlt 3 év alatt megtehette volna. mire vár?

mjbt # 2012.10.04. 17:29

Sziasztok!

Édesanyám elhunyt 2011 decemberben. Volt egy áruhitele a Credigen banknál amin nem volt biztosítás. Januárban bejelentettem, hogy meghalt és szóban megállapodtam velük, hogy kifizetem a fenálló 117.540 FT tartozást. Jan 30 ig kaptam a határidőt. A terméket nem tudtam eladni csak 90000FT ért amit anyu vett hitelből és így megint megállapodtam velük, hogy részletbe kifizetem 90000+ 5* 5500 Ft külték is a csekkeket a határidő márc 15 volt! Az igaz, hogy én az első csekket április 6 án fizettem be a többit rendesen időbe, de mégis átadták Március 8 án az EOS Faktornak még a határidő előtt!! Amiről nem tudtam mert anyám címére küldték a levelet, de én nem ott lakom!!! Mind egy!!! Azóta a hitelt letörlesztettem az EOS nak , de követelnek rajtam 17 ezer forint kezelési költséget, amit nem értek!!! Egy elhunyt nem tudja a hitelét tovább fizetni, nekem nem lett volna kötelességem kifizetni mert még nem volt hagyatéki végzés!!! Miért adják át a hagyatékádadó végzés előtt jogtalanul a hitelt egy behajtónak??? És ha én 2 héttel késöbb adtam fel az első csekket az mért olyan nagy baj rám nem vonatkozik a 90 napos nemfizetés??? És nem értem az EOSt se!!!!

Sherlock # 2012.10.04. 20:17

Miért gondolod hogy a "hagyatéki végzésnek" akármi köze van ehhez?

fagott # 2012.10.04. 21:57

Az eos frontvonalán olyan emberek dolgoznak akik nem néznek semmit, és senkit. Az összes szomszédot rokont hivogatja, és kiadja a banki gondjaimat másoknak.

És a bank már sehol sincs pedig ők nem akartak egyezkedni többszöri kérés után sem.

Inkább eladta az eos nevü gyülekezetnek.

a 2 millám már 3,4

ezek normálisak

Ezt meg lehet tenni ma Magyarországon.

Akkor itt nagyon hiányosak a banki károsultak jogai.

Én senkit nem engednék kitenni a házából. A bankokat kellene rászoritani, hogy adjanak olyan megoldást ami teljesithető.

Az ilyen eos féle csapatokat meg betiltanám.

Tundike # 2012.10.09. 11:14

Sziasztok.
Röviden az én történetem:
2 hete kaptam levelet tőlük 94 ezerről. Felhívtam őket és azt mondták júniusban kapták meg az ügyet, de csak most szeptemberben lett jogerős, ezért jelentkeztek most.
Papíron az Invitel távközlési ZRT nél volt tartozásom. Vagyis az EOS szerint.
Nem voltam Inviteles soha. Régen a fibernetnél volt internetem amit megszüntettem,némi elmaradással. Ez kb 2006-2007 környéke lehetett.
Jogerős még ez? Vagy elévült? Nem érdekes ez egy kicsit hogy nem is a fibernetet írják?
Keressek fel egy ügyvédet?
Kaptam tőlük 3 csekket a törlesztőrészlethez, mellette egy levéllel:
Megállapodás peren kivüli fizetési ütemezésre.
Álá kéne írnom és visszaküldeni.
Megtegyem?

Tundike # 2012.10.09. 11:50

utána kerestem a papírjaim között.
2009 nyarán lett lemondva az internetem.
Szóval akkor???

martusz # 2012.10.10. 18:42

Már kb. 3 éve , hogy hivogatnak. Minden hónapban jön levél , a végrehajtás elötti utolsó felszólítás! Már vagy a századik. Minden nap felhívnak. Ez még nem is olyan nagy baj, mert én is elég dúrván beszélek velük. Most derült ki , hogy a lépcsőházban ahol lakunk , egy 84 éves nénit is hivogatnak. Sajnos ő meg már fél. Megfenyegettem őket . Pár hétig nem hívták , majd megint hivogatják. Már tényleg nem tudom mit tegyek !!! Gusztustalan undorító emberek. Valamit már tenni kellene ellenük !