Rexor,
mint egyéni vállalkozó szeretné édasanyám kezdeni, és a tervek szerint és is akként venném át tőle a boltot.
Rexor,
mint egyéni vállalkozó szeretné édasanyám kezdeni, és a tervek szerint és is akként venném át tőle a boltot.
Igen az alapoknál kellene kezdeni :). Milyen vállalkozást akarsz (egyéni, kft, bt)?
Kedves Rexor,
Köszönöm válaszod. Könyvelő már megvolt, fogalma nem volt b. az egészről.
Maradjunk csak az alap kérdésnél:
Üdv
Kedves Defiant,
Elég sokrétűek a kérdéseid, és sok mindent kellene tisztázni (pl. egy "vállalkozást" többféleképpen meg lehet szüntetni, milyen vállalkozási formát szeretnél, stb.). Szóval javaslom, hogy inkább egy könyvelővel és egy ügyvéddel ülj le először.
Sziasztok!
Vállalkozás indításával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Vállalkozó családból származom, így konyítok egyet s mást a dolgokhoz, mégis vannak bőven vakfoltok, főként ami az új vállalkozói eljárást illeti.
Először is ami van:
Kérdéseim a következők lennének:
Egyelőre ennyi... további kérdéseim majd a válaszok függvényében fognak érkezni.
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
Üdv,
Defiant
A bt-nek ugyanaz a hátránya, mint az egyéni vállalkozásnak. Biztos, hogy bele akarsz fogni valamibe, amivel kapcsolatban semmi tapasztalatod?
Tisztelt Szakértő!
Kérem segítsen ellátni tanácsokkal...szeretnék egy ruházati üzletet nyitni..1,5 millió forintom van rá...egy kissebb üzlet kialakítására elég e...Nincs hozzá végzettségem így hogy tudom megoldani?Azt sem tudom KFT vagy egyéni vállalkozó ként kezdjek e neki...3 kislányommal 7 éve egyedül maradtam nehéz anyagi körülmények közt,szeretnék szebb életet biztosítani nekik....Kérem segítsen hogyan vághatnék bele így szakma nélkül és egyéni vállalkozás vagy kft?Gondolom Bt nem a legjobb...
Köszönöm előre is
Tisztelt Szakértő!
Új üzletet szeretnék nyitni. Táplálékkiegészítők, vitaminkészítmények, bioélelmiszerek, gyógyteák forgalmazását tervezem. E tevékenység folytatásához szükséges jogszabályok elérhetőségére lenne szükségem. /Milyen szakirányú végzettség szükséges, TEÁOR besorolás, engedélyek, stb./
Hol érhetők el?
Köszönöm szépen a segítséget.
Tisztelt Szakértő!
Konditermet szeretnék nyitni és a nyitáshoz szükséges feltételeket szeretném megtudni.(felszereltséggel való követelmények) Milyen egészségügyi szabályok vannak? Milyen szervezetekhez kell fordulnom? Milyen törvényi szabályozások vonatkoznak rá?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kiderült, hogy egy ügyfelünk álláskeresési járadék ideje alatt alapította a kft-jét és most ideállított egy start plusz kártyával, hogy jelentsük be.
Jól gondolom, hogy amint megalapította a kft-t, ezt jeleznie kellett volna a Munkaügyi Központban, és onnantól maga után kellett volna a járulékokat fizetnie? És akkor már nem számított volna álláskeresőnek...tehát a járadék sem járt volna neki...
Ha most minden további nélkül bejelentjük a cégébe és ez kiderül, akkor lehetséges, hogy visszafizettetik vele az álláskeresési járadékot visszamenőleg?
Mi a helyes eljárás ilyen esetben?
Előre is köszi!
Üdv.
Manichuy
Tisztelt Szakértő!
Elektronikai kisboltot szeretnék nyitni: Azt szeretném tudni hogy milyen engedélyek szükségesek?Főállás mellet csinálnám akkor mennyit kell adóznom, és ha nincs főállásom csak a vállalkozás akkor mennyit kell adózni?Milyen képesítés szükséges ilyen vállalkozás indottásához?
Köszönettel
Tisztelt Szakértő!
Konditermet szeretnék nyitni és a nyitáshoz szükséges feltételeket szeretném megtudni. Milyen egészségügyi szabályok vannak? Milyen szervezetekhez kell fordulnom? Milyen törvényi szabályozások vonatkoznak rá?
Köszönettel: Niko804
Nem kötelező a pénztárgép, de praktikus mert egyszerűbb lesz az életed. Egyébként mindig ki kell kézzel állítanod a nyugtákat (vagy ha számlát kérnek akkor azt), ami egy idő után fárasztó lesz.
Tisztelt Szakértő!
egy használtruha boltot nyitok, és kérdezni szeretném, hogy kell-e pénztárgép, vagy elég egy számlatömb. Két külön könyvelő más-mást mondott, de nekem számít ez a (jó)néhány 10 ezer Ft kiadás is, sok kicsi sokra megy egy kezdő vállalkozásnál.
Köszönöm előre is
Katalin
Hello!
Én azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy hajós klubom, amire eddig azt mondták, hogy nem kell engedély csak bejelentés köteles én ezt meg is tettem a hivatalba, most meg kérik rajtam a működési engedélyt ilyenkor, mit lehet tenni? Küldtek egy levelet, ami be az áll, hogy ez a tevékenység csak bejelentés köteles ennek eleget tettem.
Előre is köszönöm a segítséget. Chriss27
tudna nekem abban segíteni, hogy ha hangtechnika bérbeadásával kívánnék foglalkozni, ahhoz milyen végzettség szükséges másodállásban végzendő vállakozáshoz?
Ha vállalkozás indítás előtt álltok akkor ajánlom azt amit én is használtam.Gyors volt és olcsó, rugalmasak voltak, szóval legalább itt nem volt a szokásos bürokratizmus + adtak egy számlázóprogramot is ingyen. Ha bármire kíváncsiak vagytok még, sok infót találtok erről a http://www.ceget.hu weboldalon.
Szerencsejáték szervező tevékenység folytatásához - az e törvényben meghatározott kivétellel - az állami adóhatóság engedélye szükséges.
A helyedben nem nagyon kezdenék bele a vállalkozás-alapításba, míg ott nem érdeklődtem.
Tisztelt Fórumozók!
Párommal keten szeretnénk egy Kft-t alapítani amely elsősorban szerencsejátékkal ( lottózó ) foglalkozna, mellette esetleg újság árusítással.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan:
1.) Szükséges -e a Kft-nél is a szakirányú végzettség ( kereskedő-boltvezető)?
Mivel akkor legalább fél évet csúszna az alapítás, esetleg megoldható-e másképp?
2.) A szerencsejáték tevékenység miatt szükséges-e egyéb különleges engedély?
Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Bocs, nem sikerült a link, erre kell rákeresni a neten.
14/2001. (IV. 20.) KöViM rendelet
a belföldi és a nemzetközi közúti árufuvarozás szakmai feltételeiről és engedélyezési eljárásáról
Pjrot-nak, bár már nem mostani a kérdése, gondolom azóta megszerezte az infókat, de másnak hátha segít.
4941 – Közúti áruszállítás
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…(II.+27.)+GKM+rendelet#xcel
Khm... talán csak nem bújtatott reklám ez ? ÁÁÁ nem hiszem, h valaki pont ezt a fórumot gondolja mint megcélzandó potenciális ügyfélkört, megbombázni álkérdéssel ???
Miféle vállalkozási forma?
Üdvözeletem!
Ez a vállalkozási forma mennyire ésszerű?
Mik az előnyei és hátrányai?
http://www.adotanacsado.co.uk/…nacsadoIroda?…
Köszönöm.
Szép napot!
Jómagam eddig szórakozóhelyeken diszkóztam,most viszont van egy saját épületem amiből ezt szeretném kihozni.Nappal ugymond "kocsma vagy presszó lenne"
hétvégente 1 alkalommal viszont zenei szórakoztatást disco-t szeretnék csinálni.A kérdésem az lenne hogy kereskedő boltvezetői végzettség elég -e a vállalkozói kiváltásához(mert ez a kereskedő vállalkozót váltotta ki,ami átfedi elméletileg a vendéglátó vállalkozót is)ezért olvastam róla azt hogy a kereskedő boltvezető 2 szakma egyben.?.Vagy kimondottan csak vendéglátó (üzletvezetői vállalkozoi) végzettséggel lehet ezt véghez vinni?Vendéglátó helynek minősül ez,ha igen elég -e hozzá ez a végzettség:kereskedő boltvezető?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |