Új vállalkozás alapítás - hogyan?

Sherlock # 2013.06.10. 17:10

Lóvé - végzettségi előírás, kötelező cégforma nincs. Az engedélyekről meg az önkori tájékoztat.

natika # 2013.06.10. 13:32

Tisztelt Szakértők!

Szeretném megtudni,hogy egy rétesbolt nyitásához mi szükséges? Gondolok itt cégalapításra, végzettségre stb.

Köszönöm!

m.andris # 2013.01.16. 12:02

Nemrég kezdtem bele egyéni vállalkozásba és a sok teendő mellett még bankot is váltottam. Féltem a lépéstől, de végül nem bántam meg, sőt, igazából ez volt az egyetlen dolog, ami gyorsan és zökkenőmentesen zajlott. A Budapest Bankot bátran ajánlom annak, aki épp tervezi, hogy vállalkozást indítana:
https://www.facebook.com/budapestbank

Saligali # 2013.01.16. 11:35

Tervezem, hogy hamarosan beindítanék egy saját vállalkozást. Tudom, hogy nem épp a legjobb a gazdasági helyzet és persze anyagiak terén elég sok kérdés vetődik fel ilyenkor az emberben, gyűjti a pro és kontra érveket, és a rengeteg infót a bankok ajánlatiról. Úgy tűnik a Budapest Banknak nagyon kedvező ajánlatai vannak cégek számára, én szétnéztem az oldalukon is:
https://www.facebook.com/budapestbank
Szerintetek?

Lany70 # 2013.01.16. 08:27

Tisztelt Szakértő!
Mozgó büfét szeretnék nyitni: Azt szeretném tudni hogy milyen engedélyek szükségesek?Főállás mellet (őstermelő) csinálnám 4 órahosszbába akkor mennyit kell adóznom, és ha nincs főállásom csak a vállalkozás akkor mennyit kell adózni?Milyen képesítés szükséges ilyen vállalkozás indottásához,és melyik előnyösebb ha BT VAGY kFT alapítok vagy egyáltalán mi a legkedvezőbb.?
Előre is köszönöm válaszát.

H attilahi # 2012.11.26. 10:17

Szép napot kívánok!

Tanácsot szeretnék kérni mert egy italdiszkontot szeretnék nyitni.Mi lenne az amivel kezdenem kellene?A cég még nem létezik.Milyet alapítsak?A feleségemmel szeretném csinálni neki van érettségije nekem kőműves. Úgy gondoltam,hogy ő vezetné a boltot az árubeszerzés az én dolgom lenne.Ezekkel megoldható?
Lenne még egy kérdésem cégalapításhoz állami támogatást is lehet kérni?

Segítségét előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2012.07.31. 07:03

Nem kell semmilyen engedély. Elég a vállalkozói. A VÁSÁROZÁSRA is.

szaboria1 # 2012.07.31. 06:41

Sajátjogú nyugdíjas vagyok vásározni szeretnék mik a feltételei?

Erika_kiss # 2012.07.27. 10:34

Kedves olvasó!
Jövőre szeretnék egy kis zöldséges standot nyitni. Csakis a nyári időszakra, és főként dinnye árusítás lenne a cél. A stand a közeli benzinkút parkolójában lenne kiépítve. Ez nem közterület, egy magán személy üzemelteti.
Jelenleg 6 órában egy helyi vállalkozó foglalkoztat. Terveim szerint másodállású vállalkozóit váltanám ki.

Érdeklődnék hogy milyen engedélyek beszerzésére lesz szükség? Sokat olvastam, de erre még konkrét választ senkitől sem kaptam!
A segítséget előre is köszönöm!

Klara56 # 2012.07.10. 21:04

Arról érdeklődöm, hogy a szappankészítéshez milyen végzettségre van szükség, ha kisvállalkozóként szeretném folytatni a tevékenységet.

Válaszukat előre is köszönöm

zs-berni # 2012.03.09. 11:10

Szép napot kívánok!

A kérdésem az lenne, hogy a férjem egy személyes Kft. szeretne.
Fakitermeléssel és tűzifa árusítással illetve fűkaszálással foglalkozna.
Ez lenne a kft főtevékenysége. Kell-e neki valamilyen szakirányú végzettség.
Illetve szezonális gyümölcs árusítással is foglalkozna.

Édesanyám tulajdonában lévő telken lenne a telephely. Bérbe vehető-e ha ő nem kér érte bérleti díjat cserébe a telek és a rajt lévő ház karbantartását rendezését kér.

Ha vásásról egy nagyobb értékű autót akkor lehet-e a Kft indulója.
Várom minél előbbi válaszát nagyon fontos lenne! Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel : Bernadett

hunfrakk # 2011.10.05. 09:14

http://www.ceghmester.hu/
ezek még a Mammutban is ott vannak
lehet sms-ben is kezdeményezni cégalapítást...

Lhotse # 2011.10.05. 08:52

Kedves nap50!

Konkrétan az a probléma, hogy cégalapításra "szakosodott" cég nem létezhet(ne), hiszen csak ügyvédi közreműködéssel lehet céget alapítani.

Természetesen az a gyakorlat, hogy a cég alkalmazásában álló titkárnő megírja az okiratokat, majd pedig egy ügyvéd ötezeré' ellenjegyzi. Ez több kérdést is felvet:

1. Kivel állsz szerződésben? A céggel? Az ügyvéddel? Ki vállalja a felelősséget? (Nyilván az ügyvéd..., de akkor minek a cég?) Ki foglalkoztatja a titkárnőt? Kié az iroda?
  2. Aki egy kicsit is tisztában van az ügyvédi munka lényegével, nem gondolhatja komolyan, hogy kevesebb, mint egy munkaórával megalapítható akár a legegyszerűbb cég is! De ha korrektül akarom tájékoztatni az ügyfelet, akkor ez inkább másfél óra...
  3. Több olyan társaság van az ügyfeleim között, amiket ilyen "himi-humi" "cégalapító cégek" alapítottak. A módosításokkal már inkább hozzám fordulnak... Számos esetben kell kijavítanom a hibákat, mert pl. nem megfelelően mérték fel az alapítandó cég tevékenységét és pl. nem a megfelelő adózási formát választották. (Ez a konkrét cégnek néhány év alatt súlyos súlyos százezrekbe fájt.) Vagy nem gondolták át a képviselet módját és ez zavarokat okozott a napi működésben.
  4. Általában is: Milyen szolgáltatás várható el 10-20 e forintért (vagy ingyen, ha ott könyvelsz!) és milyen a szerintem korrektnek mondható 60-100e forintért? Sajnos sokan hiszik, hogy "csak kitöltöm a mintát és kész!".
  5. Az ingyen cégalapítás - könyvelés kombó esetében szinte minden általam ismert esetben drága és alacsony szinvonalú, hibás volt a könyvelés.
ObudaFan # 2011.09.30. 13:51

WFerenc

köszönöm az információt, és egy BT alapításához is elég egyetlen egy ember?
Tudna esetleg egy ügyvédet javasolni aki mindezt megcsinálja?

Ahhoz legalább két ember kell: egy kültag és egy beltag.
Írjon e-mailt.

nap50 # 2011.09.29. 19:53

Konkrétan elmondanád, hogy megértsem, mennyivel jobb ha ügyvédhez megyek, mint ha egy erre szakosodott céghez aki ügyvédi segitséggel hozza létre a kft-t? Milyen hátránya lehet?

Lhotse # 2011.09.29. 17:28

Kedves nap50!

Mindenkit óvok a "cégalapító cégektől". Ez milyen tevékenységi kör már? :)

Természetesen tudom miről van szó, de az ebben közreműködő Kollégák magatartása (és a Kamara asszisztálása) is megérne egy misét...

Rexor # 2011.09.29. 16:24

Azért az engedélyek beszerzése elég húzós lesz.

Dr.Attika # 2011.09.29. 16:22

Én a tiszta meggyes rétest szeretem . Legyen az is.

Sherlock # 2011.09.29. 15:38

És legyen diós-meggyes rétes, mert nagyon finom, mégsem csinálnak sehol. Esetleg pacsni is - szintén nem kapni sehol.

Dr.Attika # 2011.09.29. 15:36

Tisztelt "lalika2"!
Nemrégen egy olyan jogszabályt hozott a jogalkotó, hogy az ilyen tevékenység végzését nem köti szakmai végzettséghez. Nyugodtan megnyithatja a "rétesboltot".

lalika2 # 2011.09.29. 14:15

Tisztelt Sazkértők!
Rétesboltot szeretnék nyitni. Van egy kereskedelmi érettségim, a párom meg tud rétest sütni. Kell ehhez vendéglátói, vagy cukrász vagy szakács, vagy bármilyen más végzettség?Nyilván kell hozzá egy cég, de más jogszabályi előírás a végzettség kapcsán, létezik?

nap50 # 2011.09.29. 14:06

500e ft készpénz kell, vagy részben árú, és mehet a Kft egyszemélyesen is. Bármelyik cégalapitó céghez fordulsz ott ügyvéd van jelen, és intézi a dolgokat.

WFerenc # 2011.09.29. 13:08

köszönöm az információt, és egy BT alapításához is elég egyetlen egy ember?
Tudna esetleg egy ügyvédet javasolni aki mindezt megcsinálja?
Üdv W.Ferenc

ObudaFan # 2011.09.29. 10:47

Tekintettel arra, hogy bármilyen cég alapításához az ügyvédi képviselet szükséges, érdemes lenne ezt végigtárgyalni az okiratszerkesztő ügyvéddel, ugyanis mindkettőnek van előnye és hátránya. Egy bt alapításához pl. nem kell törzstőke, de ott a beltag felelőssége korlátlan.

WFerenc # 2011.09.29. 06:36

Tisztelt Szakértők!

Segítségüket szeretném kérni a következőkben.
Szeretnék KFT.t,BT.t,bármit mást alapítani,ami alkalmas kizárólag személy gépjármű alkatrész kiskereskedelméhez.
Alkalmazott nincs, összesen 1személy lenne, magánház lenne a székhely.
Mi lenne erre a legpraktikusabb,leggyorsabb és persze a legkőltség kímélő megoldás?

Köszönettel W.Ferenc