Sziasztok!
Mindenkit érinteni fog hamarosan, aki tárhelyszolgáltató, felhőszolgáltató vagy egyébként digitális szolgáltatást nyújt, ajánlom a figyelmetekbe:
Sziasztok!
Mindenkit érinteni fog hamarosan, aki tárhelyszolgáltató, felhőszolgáltató vagy egyébként digitális szolgáltatást nyújt, ajánlom a figyelmetekbe:
"Kártérítés, ha van kár."
... és, ha bizonyítható a dolog.
Katácska13
Az a cég ahol a fontos dolgok CSAK egy helyen vannak meg... az erősen hülye!
A legfontosabb intézkedés tehát az adatáramlás, adatvédelmi és tárolási plusz biztonsági másolat rend kidolgozása és működtetése.
...és ha véletlenül törlődik az adat ?!
Vagy tönkremegy, elveszik, ellopják a notebookot.
Akkor éhen hal a hülye cég vagy mi lesz?
- -
Egy ideje már a csapból is GDPR folyik...
Talán meg kéne végre csinálni azt is.
Kártérítés, ha van kár.
Tisztelt Fórumozók!
Van egy munkavállalónk, aki felmondott, még tart a felmondási ideje, de szabadságon van.
Utolsó munkában töltött napján a cég számítógépéről törölt olyan adatokat, ami fontos lett volna az utódja számára. Mivel nem magán dokumentumok voltak, hanem a cég működésével kapcsolatosak, ezért milyen szankciókat lehetne alkalmazni vele szemben, vagy a későbbiek elkerülése végett milyen utasítást hozhat a cégvezető?
Segítséget előre is köszönöm!
Nem. Egy átruházási szerződést. És azt sem "kell", csak ha nem csináltok, akkor szorulhatsz. Neki mindegy.
@KBS: C-128/11
@Sherlock: én is így gondoltam, hogy 1 használt szoftver licenszét csak egy embernek lehet eladni, ezért is hangsúlyoztam ki, hogy nem kalózoldalról való letöltésre gondolok. Egyébként érdekes, ha mondjuk nem a UsedSoft oldaláról töltök le egy szoftvert, hanem egy magánszemélytől vásárolok, akkor annak kell készíteni egy új licensz szerződést?
http://curia.europa.eu/…ocuments.jsf?…
De az ítélet ebben a formában (ahogy leírtad) nem alkalmazható - 1 ember licenszét csak 1 (egy darab) másik ember szerezheti meg, nem pedig több. A bizonyítás nagyon egyszerű, be kell tudnod mutatni a szerződést amivel megszerezted.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
„a szoftverkészítő/forgalmazó cég kizárólagos terjesztői joga egy adott terméknél az első eladás esetén kimerül, tehát legálisan lehet kereskedni használt szoftverrel oly módon, hogy azt az eladó a saját használatban lévő adathordozóján használhatatlanná teszi, ”
Ezt honnan veszed? Tudsz mondani ügyszámot is?
Fnif bár nem vagyok én sem egy nagy zseni ilyen téren de erre tudok választ.
Google szoftverbázis.hu majd ott keresőbe keresd meg YTD video Downloader töltsd le a gépedre majd azt a bizonyos videót amit szeretnél menteni másold ki URL címét másold be a progiba és letölti a gépre egyszerű használni.Remélem tudtam segíteni.
Ki tud nekem abban segíteni, hogy interneten fenn lévő honlap és az azon megosztott video ténylegességét hogyan tudom bizonyítékként lementeni?
Ez egyszerre jogi és informatikai kérdés. :)
A forráskód és a print screen az nem elég, tudomásom szerint. Előállítható utólag is.
Egy olyan mód kellene nekem, ami bizonyítja egy honlapra kitett video létét lehetőleg a felrakás dátumával együtt, hogy akkor is bizonyítható legyen, ha a honlap üzemeltetője leveszi addigra, amikorra a bizonyításra sor kerül.
Tud valaki ebben segíteni vagy tanácsot adni?
Köszönöm.
üdv. Fnif
Nem semmi ajánlat! Még jó, hogy Obudafan ingyen osztogatja a tanácsait!
De hát ki tudja, lehet van rá igény.
Én némi baksisért (mint mérlegképes könyvelő) az onnan származó jövedelmedről megcsinálom az adóbevallásodat! :D
Én programozó matematikusként kezdtem, aztán elfajzottam RTF irányba, nemrég szereztem jogi diplomát. Az informatika büntetőjogi területén elég komoly (mondhatni talán, hogy egyedülálló) tapasztalatom van. Jelenleg GYED-en vagyok itthon (pasiként), így elég sok szabad időm van, szóval egy kis baksisért szívesen megosztom tudásomat, amennyiben van rá igény :)
Üdv: Pistone
http://cyberlaw.ajk.pte.hu/index.php?…
Akit érdekel ez a terület..
Stalker!
Én pl keresek infos szakjogaszokat.
De igen:))) Engem minden szakdoga érdekel, főleg, ha valaki megtisztel vele, és elküldi. A szakdogák ugyanis mindig ujdonságok. Legalább is általában:))
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Én is informatikai jogból írtam a szakdogámat. Nem mintha ez bárkit is érdekelne, gondolom... :-)
Mondjuk minket.Nincs ügyvédünk,és valószínű nem is lessz mert nem tudjuk fizetni.De pár hasznos tanácsért hálás lennék.
Pontosan mit kellene védeni?
Leiterjakab
Petrocelli.
Gyer el a lapunkra,és nézd meg magadnak az ott összeverődött társaságot.Védjél minket!!!
Nagy szükségünk lenne okos emberek tanácsaira.
www.adathordozo.hu
A lap még csak 1 hetes de már közel 600 nézték.Gyere el te is ,várunk.
Kedves Heléna !
Kuldtem neked egy emilt. Remélem nem veszed tolakodásnak a direkt kapcsolatfelvételt :-) , meg természetesen azt is, hogy tudunk egymásnak újat mondani. Na üdv.
örülök h nem vagyok egyedül :-) igazából azt sem tudom hol fogjak hozzá.
most próbálkozom kijutni egy LLM képzésre de azon belül nekem kell speckót választani. nem tudom igazából hol alkalmaznak olyan szakembert aki otthon van a netjogban.
nem szeretnék vérszívó ügyvédek mellett gürizni szakvizsgáig, olyan helyet szeretnék ahol tanulhatok.
hogyan tovább?
neked?
Kedves HEléna !
Kicsit hasonló cipőben járok. Infóra készültem, aztán 8-12- osztályban inkább id. nyelvekre mentem aztán jogra. Nem mondanám,hogy megbántam, bár...
Szóval hosszú téma. Azért az info érdekel, ezért igyekszema jog azon területére specializálódni, ami érinti az IT-t. Szakdoga elektronikus kereskedelem, e-szigno stb., szakmai gyakorlatra bevergődtem az IHM-be. Kezdetnek nem jut eszembe több, de ha gondolod jelezz vissza, de az itt publikus e-mailem már nem él.
Végre eldöntöttem hogy informatikával szeretnék foglalkozni a probléma csak az hogy jogot végeztem. Szóval arra várnék ötleteket hogy hogyan tolhatnám a pályámat ebbe az irányba. érdekel a szoftverjog, de nem igazán tudom hogyan kapcsolódhatnék bele.
emellett beszélek 2 nyelvet is tehát külföld is szóba jöhet.
van itt aki hasonló érdeklődésű?
érdekel a véleményetek
köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |