Sziasztok Mindenkinek es kulon Szia Derillnek!
Derillnek, aki talan a legtobb valaszt adja gyermektartassal, lathatassal felmerulo kerdesekre.
Rengeteg temat elolvastam, de mivel mind mas, nem talaltam a sajat boromre valot :))
A helyzet a kovetkezo, gyermek 1 es fel eves, apukaval nem voltunk hazasok, egyutt eltunk kozos lakasban. A gyermeket kozosen akartuk, tervezve volt. A terhesseg alatt apuka szerelmes lett, ami tartott kb 2 honapig, de koztunk a kapcsolat teljesen megromlott, eletem egyik legszebb idoszakaban hagyott magamra. A terhesseg vegen elkoltoztem, vattem egy uj lakast hitelbol. A gyermeket a nevere vette, apas szules volt.
Az en szuleim nem elnek, segitseget senkitol nem kaptam, rendkivul nehez volt a gyermeket egyedul nevelgetni, bar a legnagyobb orom is egyben.
Apa szobeli megallapodasra fizet havi 50.000 Ft-ot, igaz mindig 5-6 napos kesessel, de atutalja. A gyermekhez hetente felugrot egyszer ketszer 1-1 orara. Gatolni a lathatast semmilyen formaban nem akarom es nem is fogom, a gyereknek O az apja, a harc a mi harcunk, nem a gyereke.
Idokozben 4 honapja kulfoldre koltoztunk az USA-ba, ram talalt egy uj szerelem.
A kerdes, amiben vegulis tanacstalan vagyok.
A gyermek apja havi netto 600.000-700.000 ft-ot keres, ceges autoval jar, jutalmat, bonuszt ( a havi brutto fizetesenek a tobbszoroset), premiumot, mindent kap. Egy bankban felsovezeto.
Kertem tobbszor, hogy nyisson megtakaritasi szamlat, eletbiztositast, vagy valamit, hogy a gyerkonek tudjunk gyujteni, hiszen ki tudja mit hoz az elet tizen ev mulva, ennek a gyerkonek rajtunk kivul nincs senkije. Tandij, eletkezdes stb. Ebben nem sikerult megallapodnunk, mivel O ugy gondolja, h ha gyerko nagy lesz, majd orokol. Hozzateszem en nem szandekozom meghalni 18 ev mulva.
Egymassal nincs semmilyen viszonyunk, a gyereken kivul masrol nem beszelunk, abbol ugyis csak serelem es vita lenne.
A lenyeg, Birosagtol szeretnem kerni, h allapitsa meg a gyerektartas osszeget szazalekos formaban, ami a gyakorlat szerint az atlag 20 % lenne. A lathatas meg nem volt koztunk tema, ha akart mindig johetett, a problema inkabb az volt, h sosem akart jonni. A 20 szazalek legalabb 120.000 Ft lenne havonta. Figyelembe veszik a bonuszokat is es mikor kapja, akkor annak is a 20szazalekat vonjak, vagy ez hogy van? Mindenhol azt olvasom, h 40.000 Ft az atlag megitelt gyerektartas, de a nagy jovedelmueknel is? Az eletszinvonala fizetesenk megfelelo, kapcsolatban el, de masik gyereke meg nincs.
Szuksegem lenne jo ugyvedre, aki maximalisan eljarna az erdekunkben, es igy hogy az USA-ban vagyunk kerdes, h a lethatas egyenes aranyban fog allni a fizetessel? Tudtok ajanlani valakit, vagy jo irodat?
Varom valaszaitokat,
Udv, Mokka