Hozzájárulás nélkül személyi kölcsön felvétele


Jurassicus # 2024.07.02. 05:20

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék információt kapni arra vonatkozóan, hogy milyen formában - pl. teljes bizonyító erejű magánokirat \'Nyilatkozat\' - szükséges rögzíteni a házastárs \'kifejezett hozzá nem járulását\', tiltakozását egy személyi kölcsön felvételét megelőzően, hogy a bank által elfogadott hivatalos dokumentumnak minősüljön abban az esetben ha a későbbiekben kedvezőtlenül alakulna a helyzet?

Ebben a hivatalos dokumentumban az szerepelne, hogy a személyi kölcsön felvételéhez a házastárs kifejezetten nem járul hozzá, annak felvétele ellen tiltakozásának ad hangot, így azzal összefüggésben mindennemű kötelezettséget elutasít, és a kölcsönt felvenni tervező fél mindezek tudomásával, ennek ellenére kíván élni a személyi kölcsön felvételének lehetőségével.

A banki kölcsönszerződéssel kapcsolatban arról tájékoztatták, lehetősége van nyilatkozni arról, hogy a házastársa bevonásához nem járul hozzá, a személyi kölcsönt kizárólag saját célra veszi fel, és tudomásul veszi, ebben az esetben magasabbak lesznek a költségek, törlesztőrészletek.

Ha jól gondolom, ez a nyilatkozattételi lehetőség a szerződésben jól összhangba hozható egy a kifejezett \'hozzá nem járulásról\' készített magánokirattal?

Előre is köszönöm a válaszokat!