tűzgátló ajtó


drbjozsef # 2024.06.28. 04:35

fontosabb felkészülni a 100 évente egyszer előforduló tűzesetre.

Dehogy. Fontosabb felkészülni az éves tűzvédelmi ellenőrzésre, mert azokat a lehulló vakolat meg a többi nem érdekli, és azért nem büntetnek...

efi99 # 2024.06.27. 12:58

Nálunk is van ilyen több telephelyen. Mindig tárva-nyitva, egyrészt, hogy járjon a levegő, másrészt, mert nehéz, harmadrészt, hogy ne égjen bent, aki mögötte van.
Eközben több helyen potyog a vakolat, meg nincs klíma, mert azokat minek megoldani, fontosabb felkészülni a 100 évente egyszer előforduló tűzesetre.

Majordomus # 2024.06.26. 17:07

Birság esetén az összeg felét a közös képviselőre kell terhelni,mert köteles lett volna intézkedni.

Szomorú örökös # 2024.06.26. 15:59

SolnesM

Az ajtóanyaga? Fa vagy fém?

Látszik, hogy soha nem volt még dolgod tűzgátló ajtókkal. Bizony az mind-mind fémből van. :-)

Terez

Ha a tisztelt tulajdonos lyukakat fúrt rá, akkor kénytelen lesz saját költségén kicseréltetni, miután a tűzrendész erre kötelezni fogja.
A helyedben egy kis morzsát elhintenék nekik - akár névtelenül is - hogy a kedves tulajdonostárs érezze a törődést. ;-)

SolnesM # 2024.06.26. 09:46

Az ajtóanyaga?

Fa vagy fém?

Terez # 2024.06.26. 09:09

3 szintes, 5 éve épült ársasházunkban tűzgátló ajtók vannak az előtérben a teremgarázsok felé és bejárati ajróval szemben .....eredetileg. A bejárattal szemben a tűzgátlló ajtó mögött egy kis tároló van, erre az ajtóra a tulajdonos tudtával vagy anélkül (?) az egyik albérlő alul lyukakat fúrt, gondolom azért, hogy szellőzön. Ezzel viszont az ajtó eredeti funkcióját elvesztette. Többször jeleztük a közös képviselőnek, de nem foglalkozik az üggyel. Próbáltam utánaolvasni, de nem találkoztam hasonló problémával máshol. Nem tudom mire hivatkozzak, hogy valami előrelépés történjen, nem szeretném ha ellenőrzés során a ház bírságot kapna, vagy egy esetleges tűz esetén emiatt a biztosító nem fizetne kártérítést....arról nem is beszélve, ha emiatt olyan füst lenne a szűkös előtérben, hogy a bejáratot ne lehessen megközelíteni.
Köszönöm.