Tisztelt Jogi Fórum!
Elolvastam mindent,amit itt találtam a témával kapcsolatban.Igazából leírnám a helyzetet és,hogy mire jutottam s egy visszaigazolásra lenne szükségem,hogy jól gondolom-e.
Édesapánk meghalt tavaly nyáron.Most volt nemrég a hagyatéki.Van a bátyám és én apa és anya első házasságából és apa 3. házasságából van 2 húgunk.Házasként halt meg.Apa vett fel A hitelt az OTP-nél és az egyik húgunk társtulajdonosa volt annak a számlának,de nem is látott belőle semmit.(140 ezer ft,ami 160 ezer a kamatokkal.) Ettől függetlenül az OTP levette tőle az egész összeget a saját számlájáról,nem tudni milyen alapon,mert csak a felét vehette volna le,mert a másik fele ötünket terhel - a feleségét is.Van egy hitelkártya is,ami szintén ötünket terhel,de a felesége azt mondta,hogy majd ő elredezi és keres bennünket,ha ez megvan (260 ezer ft). És még van a temetési költség,amit a felesége elrendezett,de ugye az hagyatéki teher,azon is osztozni kell ötünknek.Szóval itt minden el van rendezve vagy lesz helyettünk is.Hálásak is vagyunk.De a felesége azt szeretné,ha mi lemondanánk az örökségről - 1/4-1/4 ház -,neki csak az élete végéig tartó haszonélvezeti joga van rajta.Vagy elajándékoznánk a lányoknak.De ne éljünk álomvilágban.Köszönjük meg minden,de nem mondunk le fejenként 130 ezer ft-os tartozás miatt a negyed-negyed házunkról.Ami bátyámnak is és nekem is 400 ezer ft-ot jelent külün-külön.A kérdés az,hogy mivel nem tudunk fizetni,érdemes-e ráterheltetni a 130-130 ezret a házrészeinkre.Nekünk ez nem gond.Nekik annál inkább.Nem szeretnék a nevünket a házon.Ha jól gondolom ezen kívül egy lehetőségü(n)k maradt,ha kifizetnek bennünket.Akkor abból odaadjuk a tartozásunkat és pénzünk is lesz.Nekik meg házuk.A nevünk nélkül.Köszönöm a válaszukat!