8 napon belül gyógyuló sérülés

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.25. 22:30

Valószínűleg ha be lett volna kötve, akkor semmi baja nem lett volna. Így máris ő a felelős a sérülésért.

Ezt elmondhatod, ha esetleg kártérítést követelne. De a szabályséri eljárásban szinte semmit nem számít.

világesze2 # 2006.10.25. 21:50

Lány a Mazdában be volt kötve?

Mert leírásod alapján nem tűnik egy komoly balesetnek, nem komoly balesetben pedig akkor szokás sérülést szenvedni, ha az illető nem volt bekötve. Főleg ilyen "tipikus" balesetben", amikor az autót hátulról lökik meg, neki az előtte állónak. Erre a normális autók már igen komoly utasvédelemmel reagálnak.

Az is a gyanúmat támasztja alá, hogy a kormányba ütötte a térdét. A kormány is anyaga és felépítése tipikusan olyan dolog, amibe csúnyán bele kell ütközni ahhoz, hogy sérülést okozzon.

Mindez összevetve azzal, hogy nem volt túl nagy az ütközés, arra enged következtetni, hogy a lány nem volt bekötve.

Valószínűleg ha be lett volna kötve, akkor semmi baja nem lett volna. Így máris ő a felelős a sérülésért.

(Én egyszer saját hibás balesetet szenvedtem, egy nehéz autó jött bele vagy negyvennel szemből az én autómba. Igen szépet csattantunk. Mégis, mivel mindketten be voltunk kötve, bajunk semmi a világon nem lett)

voyager # 2006.10.21. 21:20

Marci!

1,5 hónapja volt egy ilyen ügyem, az utas 8 belüli sérült.
Az elöző 2 évben nem voltam büntetve, most jött meg a határozat 3 pont, + 42.000 Ft.

Üdv,

Traffic # 2006.10.21. 16:37

T. Marci85!

A személyi sérülés bekövetkezése miatt úgy vélem, hogy számítanod kell járművezetéstől eltiltásra, de az vélhetően nem haladja meg a 6 hónapot.
Szabálysértési eljárás során a bűnügyi priuszt nem ellenőrzik, az esetlegesen elkövetett közlekedési bűncselekményeket nem veszik figyelembe. A 2 éven belül elkövetett szabálysértéseket viszont súlyosbító körülményként értékelik.

ObudaFan # 2006.10.20. 18:41

Ha a közlekedési előélet teljesen tiszta (bűncselekmény soha, szabs. legalább az elmúlt 2 évben nem volt), akkor nem lesz eltiltás.

Marci85 # 2006.10.20. 10:25

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat. Rendszerint ilyen esetben mennyire veszik szigorúan a büntetést? Tehát valóban számíthatok eltiltásra, vagy csak kiszabható, de nem szokták?

Tudom, hogy ez szubjektív, csak kíváncsi vagyok.

Köszönöm

Traffic # 2006.10.19. 19:16

T. Marci85!

A balesetért sajna egyedül te vagy a felelős. Vélehetően a KRESZ 27. § (1) bekezdésében előírtak megszegését fogják a terhedre róni (követési távolság meg nem tartása). Ha nem ezt, akkor a 3. §. (1) bekezdés c., pontjának megszegését (figyelmetlen vezetés).

A fenti (valamelyik) szabályszegés miatt szabálysértési eljárást indítanak ellened a baleset helye szerint illetékes rendőrkapitányságon. A szabálysértés, amit elkövettél:

A közúti közlekedés rendjének megzavarása

46. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait megszegi és ezzel másnak vagy másoknak életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vagy könnyű testi sértést okoz,

százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésében meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat.

A járművezetéstől való eltiltás időtartama 1 hónaptól 1 évig terjedhet. 6 hónapot meghaladó eltiltás már utánképzési kötelezettséget von maga után.
A kötelező felelősségbiztosításod esetében a bónuszod kettővel csökken.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.19. 14:44

Csak szabálysértés lesz az, akkor pedig pénzbüntetés a maximum.

Marci85 # 2006.10.19. 14:03

Kedves fórumozók!

A minap volt egy balesetem, amiben négyen voltunk érintettek.

Egy Suzukis nő szabálytalanul akart sávot váltani, de a kormányt vissza kellett rántania, mivel nem nézett bele a tükörbe, és voltak mellette. Mögötte egy Volánbusz jött, vészfékezéssel állt meg. Õt egy Mazdás lány követte, aki szintén meg tudott állni. Én a Mazdás lány mögött jöttem, de akkor épp a jobb oldali visszapillantó tükörbe néztem, mert sávot akartam váltani. A Mazdát későn vettem észre, és az előtte álló busznak löktem. A Mazdát vezető lány beütötte a térdét a kormányba, és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A kiérkező rendőröknek a felelősségem RÉSZBEN elismertem.

Milyen büntetésre számíthatok (tól-ig)?

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm.