Biztosítási fedezetlenség veterán autó


Atis77 # 2016.08.16. 03:42

Átíráskor vagy ideiglenes kivonás esetén 6 hónap után automatikusan visszahelyezik a forgalomba. Válts üzembentartót, és az ő nevére kell biztosítást kötni.

oldtimer67 # 2016.08.15. 08:51

Tisztelt Hölgyeim és uraim !

Segítségüket, tanácsukat szeretném kérni az alábbi esethez:
2011-ben megörököltem édesanyámtól egy 1967-es évjáratú magyar forgalmi engedéllyel rendelkező, de ideiglenesen 1994-ben kivont és lejárt műszaki vizsgás személygépjárművet. A napokban kaptam egy levelet a Kormányablaktól, hogy adjam le a jármű forgalmi engedélyét és a rendszámtábláját. Szeretném inkább levizsgáztatni és újra forgalomba helyezni. De nem engednek rá kötelező biztosítást kötni, úgyanis 5 évre visszamenőleg fedezetlenség áll fenn a gépjárművön. Ami számszerűleg kb. 950 ezer Ft lenne. Tudtommal csak akkor kellet volna kötelező biztosítást kötnöm rá, ha érvényes műszaki vizsgával rendelkezik és nincs forgalomból kivonva.
2011-ben a hagyatéki végzéssel átírták a saját nevemre a gépjárművet. Valószínűleg ekkor lett újra forgalomba helyezve. Ami számomra rejtély, hogy érvényes műszaki vizsga nélkül ez hogyan történhetett meg.
Mindenképp le szertném műszaki vizsgáztatni az autót, de fedezetlenségi időszakot nem szeretném kifizetni, mert véleményem szerint jogtalan és ügyintézői hibát, mulasztás feltételezek az ügy hátterébe.
Kérem, amennyiben lehetőségük van segítsenek, hogyan tudnám orvosolni a próblémát.
Segítségüket és válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel: Sz. László