Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.04.20. 16:06

"Természetesen ideiglenes címe lehet egy külföldön állandó lakhellyel rendelkező személynek. Tehát ennek nincs köze az "üzembentartói követelmény"-hez (egy l-lel). Csak és kizárólag állandó lakcím ("lakhely") az, ami miatt ugathat a szerv. "

Nándy ismét beég. A szerv honlapjáról:

"A lakóhely és szokásos tartózkodási hely meglétét az intézkedő rendőri a nyilvántartásban ellenőrzi. Szokásos tartózkodási helyen az érvényes tartózkodási helyet kell érteni."

"Amennyiben a természetes személy üzembentartó rendelkezik magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, a jármű üzembentartóját, valamint vezetőjét a rendőr felszólítja, hogy a törvényben meghatározott mentesülési körülmény fennállását a helyszínen igazolja."

Kassad # 2012.04.20. 16:03

"Kassad, nem érted igaz?"

Peched van, Én értem.

Viszont a Magyarországon közlekedő külföldi rendszámos magyarok 90% továbbra sem él kint életvitel szerűen.

És, ha valaki véglegesen kijelentkezik, és megszünteti minden magyar címét, ahogy te írod és amire semmi szükség, akkor nem kap "olyan lakcímkártyát, amire külföldi cím van írva". Nem kap semmit. Mivel nem lesz rá szüksége. Akkor kap, ha megtart egy hazai címet tartózkodási helyként.

Nyugtass meg, hogy érted.

Kassad # 2012.04.20. 15:07

Nándy ismét bebizonyította az idiotizmusát.

Olyan lakcímkártyát, amin lakóhelynek az áll, hogy külföldi cím, csak azok kapnak, akik kérvényezik egy magyarországi cím tartózkodási helyként (nándy kedvéért ideiglenes lakcím volt ez korábban) történő bejegyzését. Akkor pedig ugyanúgy nem teljesül az üzembentartói KÖVETELLMÉNY (na most érteni fogod-e nándy?), mivel az úgy szól, hogy magyarországi lakóhelye, tartózkodási helye ne legyen a delikvensnek.

Mindazonáltal ez továbbra SEM probléma, csak annyit jelent, hogy saját néven levő autót, csak te magad vezethetsz, nem adhatod kölcsön másnak. Hiszen az üzembentartói KÖVETELMÉNYt és a vezetői KÖVETELMÉNYt csak ekkor vizsgálják külön-külön.

Kassad # 2012.04.20. 13:01

Német hatósági igazolvány.

bbabi # 2012.04.20. 12:22

Nekem egy konkrét kérdésem lenne, amire sajnos eddig nem találtam meg a választ: mi az a "külföldi rendszám jogosságát igazoló dokumentum", ami a törvényben szerepel?
Mi másfél éve élünk Németországban, évente 3-4 alkalommal látogatjuk meg a magyar rokonokat. Németországban van biztosításunk, itt dolgozunk, német gépkocsink van, német rendszámmal. Németországban vagyunk bejelentkezve, de van magyar lakcímünk is, és van egy magyar gépkocsink is, amit nem használunk, Magyarban van, de nincs kivonva a forgalomból.

Tehát újból a kérdés: mi az a "külföldi rendszám jogosságát igazoló dokumentum"?

Előre is köszi a komoly infót!

Kassad # 2012.04.20. 10:55

Én azt várom tőle, hogy húzzon el a kisf...-ba :)

De azt se tudja megtenni.

Folyamatos csalódás ez az ember.

StefanAti # 2012.04.20. 10:49

"A külföldi rendszámú autót vezető magyarok 90%-a ilyen: külföldön él"

Ezt pedig mar sokszor elmagyaraztuk neki, de egyszeruen nem erti meg! Ezek utan hogy varjuk tole, hogy ertelmezze egy torveny szovegét!?!?

Kassad # 2012.04.20. 10:27

Erre meg szakadtam a röhögéstől:
"A külföldi rendszámú autót vezető magyarok 90%-a ilyen: külföldön él"

Nándy ismét "a konklúzió, hogy mégse értesz szart se, viszont minősíthetetlen stílusban hisztériázol, úgy hogy mindenki leszarja a véleményed, és még igazad sincsen, de te azért is tovább erőszakolod."

Igazából nem állítod túl nagy kihívás elé az embert a hülyeségeddel :)

Kassad # 2012.04.20. 10:25

JA még ez:

"Tehát ahhoz, hogy kijelentkezzen, vagy külképviseleten kell fizessen és várjon futárra (hónapokat)"

Találtunk egy helyet az EU-ban ahol 40 euró, és heteket kell várni. Mindenütt másutt flottul megy.

Kassad # 2012.04.20. 10:17

"Csak jelzem, hogy a törvény NEM egyértelmű (bizonyíték erre a sok cikk amit korábban belinkeltek mások, én is, nem fogom ismételni), az Ombudsman is talált rajta sok EU ellenes pontot, tehát aki itt azt mondja, hogy egyértelmű, ő tudja mi a megoldás, stb az egyszerűen hazudik."

  1. Online média cikkek alapján mondod, hogy nem egyértelmű egy törvény? Jogban járatos vagy abszolút...
  2. Az Ombudsman is talált rajta EU ellenes pontot, aminek semmi köze ahhoz, hogy egyértelmű-e vagy sem.
  3. Mi bajod van a nyugdíjasokkal törpefütty?
StefanAti # 2012.04.20. 10:01

"De mivel ez a törvény NEM EGYÉRTELMŰ" "

Egyértelmű. Lehet, hogy nem minden pontja, de a legtöbb igen és nagyon sokan használják itthon az autójukat gond nélkül, mert a törvény alapján van rá sok megoldás, ezeket soroltuk fel.

"még az itt okoskodó unatkozó nyugdíjasok SEM tudnak okos tanácsokat adni"
Itt max te okoskodsz, a többiek tényekről beszélnek amiket alá tudnak támasztani jogilag....

"OLCSÓBB hazarepülni mondjuk Easyjet-tel vagy vonattal jönni és bérelni autót,"
Sokkal nagyobb macera mint "egy kis kellemetlenség, esetleg extra költség"

"akkor amíg ez a törvény él"
Már hónapok óta biztos vagy benne, hogy hamarosan eltörlik. Eddig semmi nem történt és lehet ezután sem fog... És ha nem törlik el???

StefanAti # 2012.04.20. 09:31

Nándy

Akkor pontosítok én is:

1.
"A külföldi rendszámú autót vezető magyarok 90%-a ilyen: külföldön él"
Ez nem igaz, ezerszer levezettük miért és ha itthon élnél akkor tudnád, hogy az arány pont fordított. Nem magyaráznám el neked újra, hogy miért van ez.

"Csak jelentős idő- és pénzpazarlással tud valaki kijelentkezni, ha a törvény hatályba lépése óta nem volt Magyarországon."
Ha valaki legálisan dolgozik/él külföldön, akkor már akkor meg kellett volna tennie, mikor kiköltözött. Mert ez a hivatalos módja a kiköltözésnek. Hiába jár a szád, hogy miért kell ezt utólag megtenni, hivatalos formában akkor kellett volna megtenned, mikor kiköltöztél.

2. "de sok országban NINCS ILYEN" De, legtöbb helyen a jogsin van a lakcím...

3. "A munkáltatói igazolás sem mindig elfogadható" de ha megfelel az előírásoknak, százszor megbeszéltük, hogy mik azok a feltételek...

4. "valaki előre megírja a 24 órás papírokat. Okmányhamisítás."
Igen igaz, de hivatalosan vezetheted 24 óráig nem? Olvasd el a törvényt! Benne van, lehet 24 órára kölcsönkapni...

5. "A tartós bérlet ellehetetlenítése is csak arra jó, hogy a magyar fogja a cókmókját és örökre elköltözzön innen."
Nincs ellehetetlenítve. Guglizz rá, hogy néet tartósbérlet, hívd fel az első 3 találatot és elmondják, hogy működik, mert a törvény engedi.....

6. "ogy pont az az ember, aki ezt az utat választotta, valahogy PONT eladta azt az autóját, ahelyett, hogy még 4 vagy 40 hónapig használta volna"
Remélem nem haragszol, hogy néha lecserélem az autómat. Képzeld eladtam mert meguntam és veszek másikat. Átlag évente cserélem az autómat, bocs hogy nem használok egyet 40 hónapig......

"s hát persze, hogy nem említi a legbiztosabb megoldást, "
Ez a fórum azoknak van akik SZERETNÉK MAGYARORSZÁGON HASZNÁLNI A KÜLFÖLDI RENDSZÁMOS AUTÓJUKAT!!! Miért nem bírod ezt felfogni?????

StefanAti # 2012.04.20. 08:43
  1. Ha valaki kijelentkezik, megszünteti a magyar lakcímét, külföldi jogosítványa és lakcímigazolója lesz, akkor egyértelműen vezethet és tulajdonolhat külföldi rendszámú autót
  2. Ha van papír a tartós külföldi tartózkodásról, de megtartotta a magyar lakcímét (okmányiradában ingyenes rózsaszín papír), akkor sincs gond, nyugodtan vezethet és tulajdonolhat külföldi rendszámú autót
  3. Munkaszerződéssel/munkáltatói igazolással a külföldi cégtől, ami szerint rendszeres külföldi munkavégzéshez használja az autót (ilyenkor a magánszemélynek nem kellenek külföldi papírok, lehetnek csak magyar papírjai)
  4. Napos papírral (max 24 órára bárkitől kaphatunk autót, csak magánokiratba legyen foglalva a kölcsönadás)
  5. Tartós bérlet: (ha a bérbeadó megfelel az előírt feltételeknek) részregadóval.... ilyenkor sem kell külföldi papír a vezetőnek
  6. Elkezdődött az autó regisztrációja (ilyenkor az autó esik más kategóriába vagyis nem kell a magánszemélynek semmilyen külföldi papír) (Ez biztos, én is így használtam itthon majdnem 4 hónapig az autómat.... :-) )

Van még valami amit kihagytam? Azt a lehetőséget direkt nem írtam be, hogy határon túl letenni az autót és megvárni a törvény eltörlését....

StefanAti # 2012.04.20. 08:42

Egyébként mivel a fórum nagyon elment más irányba és Nándynak köszönhetően ritkán beszélünk a témáról (pedig legalább 1 napig csak arról akart beszélni), szerintem időszerű lenne összegezni a lehetőségeket, hátha jönnek újak, akik szeretnék tudni, hogy hogyan használhatnak külföldi rendszámos autót.

Minél többet beszélünk róla annál jobban látszik, hogy sok "kiskapu" van, a törvény pedig értelmezhető:
Teljesség igénye nélkül, nagyvonalakban összefoglalnám:

StefanAti # 2012.04.20. 08:20

Sinclair

A munkaszerződést azért erőltetik, mert ha külföldi cégnek dolgozik valaki, akkor kaphat céges autót. Viszont attól, hogy külföldi cégnek dolgozik és külföldi a céges autó, az illetőnek nem lesznek külföldi okmányai magánszemélyként. Ezért nem tudja máshogy igazolni, csak munkaszerződéssel....

Ha viszont valaki külföldön él, akkor ha kijelentkezett vagy van papírja a tartós külföldi tartózkodásról, nem kell dolgoznia, nem kell munkaszerződés hiszen van mivel igazolnia a külföldi tartózkodást...

Kassad # 2012.04.20. 08:19

Nem érted a koncepciót.

Nem munkaszerződés, hanem munkáltatói igazolás. Azoknak van akik itthon élnek, de kijárnak dolgozni. Pl naponta átjár szlovákiába, mert terültei képviselő.

Sinclair # 2012.04.20. 08:08

Jó amit Mohács irt ahogy olvasom érdekes ,mert nekem pont munka szerződésem nincs mivel nem dogozom most mással tudom igazolni, pl jogsi forgalmi stb.
Ahogy említettem egy hete jöttem haza csk még nem igazoltattak !
Nem tudom erre a munkaszerzödés témát mit erőltetik !
Magyarországon se kötelező dolgozni !

Kassad # 2012.04.20. 07:59

Hát hosszúságát tekintve kihívásokkal küszködő barátunk (igazából utáljuk, mint a szart), már csak ilyen...

Vele kapcsolatban
" a konklúzió, hogy mégse értesz szart se, viszont minősíthetetlen stílusban hisztériázol, úgy hogy mindenki leszarja a véleményed, és még igazad sincsen, de te azért is tovább erőszakolod."

Namost a saját gondolatmenetét alkalmazva rá:
Mi:
Ez a törvény van, ezt kell szeretni
Ő:
Hát nem!!!
Ugyanígy:
Ő:
Ez egy internetes fórum, el kell viselnetek!
Mi:
Hát nem!!! :)))))

Véleményem # 2012.04.20. 07:30

Nándorfehérváry

Tettem fel két kérdést egyikre se válaszoltál. De meg sem értetted úgy látszik a kérdést. Nem tudod megkülönböztetni a közlekedési járőrt. Ezek után hogyan alkotsz róluk véleményt ha azt sem tudod ki intézkedett veled.

Rajtad kívül az összes fórum szobában elfogadják a hozzászólásaimat. Meg is szokták köszönni a legtöbben.
Nem fikáztalak. Találtál egy újabb szót amit megint nem tudsz használni.

Csak azon lehet fogást találni, aki hagy magán fogásokat.

Felsőbbrendűbb embernek érzed magad. Szüleiddel villogsz, autóddal. Van benned azért egy kis magyar virtus...
Más fórumtársaimnál ezeket nem láttam. Valahogy az jobban eset.

Képtelen vagy egy hozzászólásban reagálni az írásomra. Látszik most is hármat írtál utánam, mire ki puffogtad magad mint egy kis gyerek.

Mohács # 2012.04.20. 06:22

Fellélegezhetek??? (Igaz Kassad már javasolta.)

:)

Amennyiben a .......magyar okmányokkal igazolja.....

Teljesen logikus és etikus, Magyarországon a magyar okmányoktat rejtegetni szükséges és játszani a "külföldit" ha vezet, aztán a határon túl büszkélkedhet az ember a magyar okmányokkal.

http://www.vezess.hu/…lenorzes.pdf

"Az ellenőrző hatóság a jármű megállításával, az okmányok vizsgálatával végzi tevékenységét.
Az ellenőrzéskor a járművezető személyi okmányát, vezetési jogosultságot igazoló okmányát, valamint a jármű forgalmi engedélyét kérhetik el. Amennyiben a külföldi hatósági jelzéssel ellátott járművet vezető személy a vezetési jogosultságát, illetve saját magát magyar okmányokkal igazolja, a jármű jogszerű használatának ellenőrzése a következő lépés."

Véleményem # 2012.04.19. 23:45

Nándorfehérváry

Meg tudod egyáltalán különböztető a közlekedési rendőrt?
Miből gondolod hogy neked velük kapcsolatban van tapasztalatod?
Kezdjük ott hogy te nem is élsz az országban életvitelszerűen állításod szerint. Itt már romlik a hitelességed, bárkit is ítélsz meg az országon belül.

Honda Civic nem vette sárdobálásnak az írásomat. Te meg annak veszed aminek akarod, úgy sem számít. Mindenki eltudja dönteni mit vesz figyelembe mit nem. Hiába beszélsz ellenem vagy Kassad ellen.

Én szemtől szembe is ugyan azt mondanám el mindenkinek mint amit itt leírok. Ha kell akkor viszek kinyomtatott módszertani útmutatót is a jogszabályhoz. ( gondolom ez sem érdekel és ezek után is támadnál engem, a fórumozókat, a magyarokat, a rendőröket stb. )

A jogi fórumnak nem feltétele, hogy mindenki jogász legyen vagy ügyvéd aki ide felregisztrál. Többen jobban érzik magukat ha ügyvéd aláírással írnak hozzászólást.
Egyszer sem vártam el senkitől sem hogy haptákba vágja magát nekem, és semmilyen megszólítást sem várok el.

Véleményem # 2012.04.19. 22:34

Nándorfehérváry

Nem tudom milyen alapon írod le a rendőröket én még nem találkoztam olyannal aki tartotta volna a markát. Korrupt rendőrt sem ismerek. Akit csak ismerek, látok és amikor velem intézkednek mindegyik szabályszerűen járt el.
Azt mondod hogy tudnál mesélni... én is tudnék de azok 5-10 évvel ezelőtti történetek. Az egy másik világ volt. Felesleges múltat felhozni, mesélgetni.
Aktuális dolgokat kéne megoldani. Erre itt van ez a törvény és a vele járó herce hurca. Példák, történetek, esetek.

A kárörvendő szó jelentését valószínű nem ismered. Ott Nyugaton elfelejtetted, itt Keleten meg nem tudod használni.
Többesszámban is beszélsz, pedig egyedül vagy a hülyeségeddel együtt.

Honda Civic # 2012.04.19. 22:00

Nándy

Én kérdeztem, nekem válaszolt, légy szíves ne vitatkozz ismét. Szeretném kibogozni mi lehetett a hiba az ismerősöm irataiban. Én ezért jövök ide, nem vitatkozni.
Mert mint elmondtam már 100x, amíg ez a törvény van még, ha rossz is, akkor is van. Bízzunk benne változtatnak rajta és akkor kevesebb lesz a bosszúság.

Honda Civic # 2012.04.19. 21:41

Véleményem

Nem egynapos papírja van, saját magától céges megbízása, mivel folyamatosan használja az autót saját külföldi működő cégében külföldön.
Megnézem majd még egyszer, hátha a részletekben van vmi bibi.

Én köszönöm a segítséget, nem félre értem:)

Véleményem # 2012.04.19. 21:34

Nándorfehérváry a rendőrök nem szabotálhatnak. Nem tehetik ezt, benne van a szolgálati szabályzatukban és a rendőrségi törvényben is.
Olyan mintha egy egy szabálysértés mellett elnéznének nem intézkednének. Kötelességük intézkedni, hisz erre esküdtek fel ha minden igaz.

A törvény alkotónál tessék verni az asztalt, hogy változtassanak valamit.