Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.07.16. 09:30

http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…

Az OGY elnöke már aláírta...

Kassad # 2012.07.14. 17:41

Amúgy hogy lehet a rogán orra elé parkolni?

monalisa1 # 2012.07.14. 17:30

Én inkább bérelnék egy autót arra az 1-2 hétre míg itthon vagyok (ca. 10e Ft/nap költség), mint x százezret kockáztassak. Valamint ha esetleg "törik", nem az enyémet.

Kassad # 2012.07.14. 16:52

Az újabb információ nélküli minősíthetetlen fröcsögés tanulsága, hogy az arabot nem érinti az egész, hisz nem vezet saját néven lévő külföldi rendszámos kocsit magyar vezetőként. így megteheti, h leszarja. Víszont idejár szófosni. Remélem mindenki ennek megfelelő helyen kezeli az írásait, amíg a moderátor nem...

Kassad # 2012.07.14. 14:56

külföldimagyar

Legyen igazad a 15 nappal!

Igen ez a lényeg, amit írtál, hogy a belföldi üzembentartós baki megszűnik...

Egyjogász # 2012.07.14. 14:25

Nem kell ezen ennyit rugózni. Kell szerezni héber feliratú izraeli rendszámot, és ha megállít a rendőr, héber halandzsanyelven beszélni hozzá.
(Lsd. Markos-Nádas paródia.)

Ha nagyon erősködik tört magyarsággal meg kell kérdezni tőle, hogy "Te lenni zsidóüldöző fasiszta pre, pro, bocsánat pri bék?"

Szinte biztos, hogy a rendőr fejvesztve fog menekülni a helyszínről..:))))))

külföldimagyar # 2012.07.14. 14:12

Hát itt sajnos megint elszabadult a pokol. Mégis megpóbálok

@skyrangr tegnapi

> "A rendszámhasználatra vonatkozó rendelkezések legkésöbb a kihirdetésüket követö 60. napon életbe lépnek."
> :D :D :D :D
> nesze neked nyár! ;)

megjegyzésére reagálni.

A számomra legfontosabb változás (ha jól értelmezem ennek toldott-foldott törvénymódosító javaslatnak a módosítását) abban áll, hogy számomra megszünik majd a külföldi-vezetö és külfödi-üzembentartó eddig fennálló szkizofréniája.

Ezután én nem csak mint tartósan külfödön élö magyar autóvezetö leszek jogosult magyarországon külföldi rendszámú autót vezetni, de saját autóm is megtarthatja külfödi rendszámát annak ellenére, hogy az üzembentartójának (azaz nekem) van magyarországi bejelentett lakcímem.

Idézek a módosításból:
29. §
A Kkt. 47. § 18. pontja helyébe a következö rendelkezés lép: (A törvény alkalmazásában:)

"18. belföldi üzemben tartó: a jármu tulajdonosa, vagy a tulajdonos által meghatározott, a jármu üzemben tartásának jogát és kötelezettségét gyakorló személy vagy szervezet, akinek/amelynek
18.1. természetes személy üzemben tartó esetében - állampolgárságára tekintet nélkül - a lakóhelye és szokásos tartózkodási helye is, vagy
18.2. nem természetes személy esetében székhelye vagy telephelye
Magyarország területén van."

Ez a 29.§ pedig értelmezésem szerint (lásd a törvénymódosítás zárórendelkezéseit) a kihírdetést követö 15. napon lép majd életbe.

nosferato11 # 2012.07.14. 13:44

Most akkor az új szabályozás szerint milyen dokumentumokkal kell igazolnom hogy jogosan használom a külföldi autómat?

Kassad # 2012.07.14. 11:12

"A külföldi TB úgy jobb, olcsóbb, és szélesebb körű, hogy ugyanazért a pénzért többet kap az ember, ha ott él."

Most akkor többet kap aki helyi TB-t fizet, mint aki egy EHIC-card-al megy oda, tehát az EU-ban máshol fizet TB-t?

"Ha egy helyen jár egy szolgáltatás, az jár mindenhol az EU-ban. Így Magyarországon is."

száj=> SEGG

StefanAti # 2012.07.14. 11:12

" Álarcosbál, értetted? Nézz a tükörbe: akinek az írásait olvasod, ugyanolyan unatkozó barom, mint te"

Tehát egy unatkozó barom vagy, akinek egy szava sem igaz... Végre legalább bevallottad 6 néven regisztrált barátom: Ezek szerint soha nem volt se Liechtensteini rendszámod, se Aston Martinod....

Kassad # 2012.07.14. 11:01

"Ha egy helyen jár egy szolgáltatás, az jár mindenhol az EU-ban. Így Magyarországon is."

VS.

"Magyar tb helyett sokkal jobb külföldi tb-t fizetni (olcsóbb és szélesebb körű és jobb minőségű szolgáltatást nyújt)"

Érzékeljük a baromságot ugye?
Fél oldallal lejjebb, még a magyarországi tartózkodás alatt (hiszen erről volt szó) szélesebb körű és jobb minőségű szolgáltatást nyújtott a külföldi TB. Most ugyanaz jár a külföldi TB-seknek is.

Innen látszik, ha valaki mögöttes tudás nélkül elvtelenül érvel. Csak, hogy neki legyen igaza. Erre jön rá az is, hogy csak végletekben igaz amit mond, mindig csak vendégmunkásokra. Ezt vagy felfogja ő is, csak okoskodni akar tovább, hogy bármi áron igaza legyen; vagy korlátolt. Esetleg lehet mindkettő, hiszen a hitelt sem érti.

Egy biztos, hogy vérig sértett arab...

StefanAti # 2012.07.14. 10:56

" Úgysem tudja senki, ki vagy (csak én)."

Ja, ezt már bizonyítottad...

Tényleg csak kíváncsiságból: Te például hol vagy adórezidens? Melyik országban adózol, dolgozol hivatalosan?

yeah # 2012.07.14. 10:49

Sziasztok mindenki. Ami az otthontartozkodas ellenorzeset illeti: a most bevezetendo "birsagnyilvantartas" erre szolgal majd, ha jol ertem (lasd http://www.parlament.hu/…16/07416.pdf). Vagyis lesz (rendszeres) utmenti ellenorzes. Ujra es ujra jegyzik majd a datumokat. Aztan vitatkozhatsz.

Kassad # 2012.07.14. 10:48

"A normális ember viszont, aki tényleg külföldön él, és közben onnan szeretne otthon vállalkozni (pl. munkát adni magyaroknak, kereskedni, szolgáltatást nyújtani, stb), az nem kell otthon lakcímmel rendelkezzen, lakhat barátoknál, hotelben, vagy a saját lakóautójában vagy hajóján is."

Nem ahhoz kell lakcím, hogy fizikailag lakhasson valahol. Ahhoz kellhet amiket felsoroltam. Ügyintézni. Mivel, aki akarta ezt már megértette, így hagyom, hogy ezután hülyeségáradat legyen a fórumon a továbbiakban a témában...

Kassad # 2012.07.14. 10:45

Leírom még egyszer, hogy attól, hogy valaki 90 napot meghaladóan van otthon, de nem dolgozik nem kell, hogy adócsaló legyen.

Lehet:
nyugdíjas,
diák,
háztartásbeli,
egyéb eltartott,
munkanélküli,
más országban idénymunkás (mondjuk telente síoktató Ausztriában),
tőkejövedelemből élő,

"Tehát igenis nem kell magyar lakcím annak, aki nem ott él."
Senki nem mondta, hogy kell. Azt mondtam, hogy nem csak vendégmunkások vannak, akik hazatérnének. Nekik kellHET. Számukra nem jelent ideális megoldást a végleges kijelentkezés, még akkor sem ha valaki ezt szélsőségesen őrjöngve fröcsögi a neten.

StefanAti # 2012.07.14. 10:37

"Az ilyeneket én is börtönbe csapnám azonnal, sőt le is vágnám egy kezüket, hogy mások is azonnal felismerjék az ilyen morálisan lecsúszott embereket"

Arab virtus...

StefanAti # 2012.07.14. 10:22

Hát pont ez az. Vállalkozhatsz, dolgozhatsz itthon, aztán majd bizonyítsd, hogy többet vagy külföldön mint itthon. Ahogyan azt állítod, hogy nem tudják bizonyítani, hogy nem tegnap jöttél be az országba, ugyanolyan nehéz neked bizonyítani, hogy külföldön élsz és tényleg tegnap jöttél be....

A magyar adóhatóságról annyit, hogy találkoztunk már olyan esettel, ahol letettek az "elvileg" külföldön élő ember elé fényképeketet, meg fotókat ingatlanokról és mondták, hogy válogassa ki a külföldi címén melyik a baloldali és melyik a jobb oldali szomszédja és melyik az ő házuk.... Aztán ha nem ott élsz, akkor az nehéz lesz... Szóval ennyit a bizonyításról... Persze közben megkérdezték a magyar szomszédait, hogy mennyit van itthon az illető...
Ez nem normális dolog, de ha adót kerülsz el azzal, hogy azt állítod nem itthon élsz közben meg mégis, akkor az adóhatóság is előhúzza a kártyáit, akár tetszik akár nem.....

Kassad # 2012.07.14. 10:12

Nem svájci frankot mondott, hanem hitelt. A hitel tőkeáttétként alkalmazható. Ha nem a takaródon túl nyújtózkodsz a segítségével, hanem befektetési célra használod fel, akkor pénzt termelhetsz vele. Vehette felszámolásból a lakást befektetési célra, vagy símán befektetheti a megmaradt pénzt nagyobb haszonkulccsal, mint a hitel kamata. Kitárgyaltuk már a fórumon. Minden részvétem azoké, akik ezt nem értik.

Nem kell ahhoz otthon dolgozni, hogy valaki 90 napnál többet töltsön el otthon, akkor pedig kötelező neki a lakcímkártya, ha csak a 183 napra vigyáz bírság és vizsgálódás lehet a vége. Így kapott egy ismerős közel 300 eurós bírságot egy másik Eu-s országban...

Leírtam emellett pár esetet, amikor saját érdekéből szüksége is lehet rá, hogy lakcíme legyen...

StefanAti # 2012.07.14. 09:42

Hasonlóan érzelemmentesen vegyünk egy életszerű példát, ami azért életszerű, mert ebben a helyzetben vagyok én!

Saját tulajdonú ingatlanom van és annak ellenére, hogy megszünt a magyar lakcímeme, várhatok ide postát vagy rendelhetek bármit neten, amit itt szeretnék átvenni.

Hitel van az ingatlanon, törlesztőt a bankszámlámról vonják, így a bankszámlát meg kellett tartanom. Lejelentettem a lakcímkártya és szig megszűnését, már cak útlevéllel férhetek a számlához. Így megtarthatom a bankszámlát, de újat nem tudnék nyitni (vagy csak nehezen)

a 90, 183 napokat nem bemondás alapján ítélik meg, millió másegyéb dolog is bizonyíték lehet. Telefon, előfizetések, parkolási adatok, munkáltatói igazolások.... Nem az dönti el, hogy te azt mondod ma jöttél, hanem az, hogy ha pl be vagy jelentve a cégedbe dolgozni és ott meg van jelölve a munkvégzés helye Budapesten, akkor nem számít, hogy te azt mondod ma jöttél....

Kassad # 2012.07.14. 06:22

Ahogy ígértem érzelemmentesen korrigálom a tárgyi tévedést:

Lakcím kártya nélkül nem lehet:

  • magyar tb-t fizetni,
  • új bankszámlát nyitni Magyarországon,
  • meglévő bankszámláról pénztári készpénzfelvételt eszközölni,
  • külföldi bankcsekket beváltani,
  • meglévő saját üzembentartású magyar rendszámú autóra biztosítást kötni,
  • Postán csomagot átvenni

Ezen kívül, ha valaki 90 napnál többet tölt az országban, annak kötelező, hogy legyen, akkor is ha ez 183 napnál kevesebb...

Amennyiben valakit a fentiek nem érintenek, akkor nyugodtan kijelentkezhet. Van azonban olyan is, aki nem vendégmunkás, mégis külföldi rendszámmal járna (nem feltétlenül az adóelkerülőkre kell gondolni, van aki 4-5 hónapot tölt el az országban évente, és ennyi...), nekik ez nem feltétlenül jelent végül "Semmilyen "nehézséget.

nosferato11 # 2012.07.13. 23:16

Nos, örvendetes ez a törvénymódosítás. De a kérdés továbbra is az, hogy hogyan igazolom, hogy én legalább 185 napot külföldön vagyok.
Valaki írta korábban, hogy a kijelentkezéskor érvénytelenítik a személyit. Ez kissé érthetetlen, mert az csak azt bizonyítja, hogy én magyar állampolgár vagyok, és hát attól hogy kijelentkezem ez még nem változik.
Amúgy útlevelem nincs is.

Kassad # 2012.07.13. 17:15

Nem mondtam, hogy ne jelentkezz, csak felhívtam a figyelmet, hogy milyen nehézségeket okozhat. Akit nem érint tegye nyugodtan.

Én továbbra is a külföldi jogsi, külföldi személyi kombóval közlekedek...

skyrangr # 2012.07.13. 16:58

most olvasom a kormányzat honlapján:
"A rendszámhasználatra vonatkozó rendelkezések legkésőbb a kihirdetésüket követő 60. napon életbe lépnek."
:D :D :D :D
nesze neked nyár! ;)

Kassad:
látod, ezért kell kijelentkezni! ;)

külföldimagyar # 2012.07.13. 14:26

@skyrangr

Kösz, viszont!

skyrangr # 2012.07.13. 14:19

külföldimagyar:
én is e szerint fogok cselekedni. megvan a lefordított és a konzul által hitelesített lakcím igazolás, munkáltatói dettó (nem konzul által fordított, de 3 nyelven írt (köztük magyar is), tehát el kell fogadják)... ennél többet nem lehet megtenni.
illetve de. kijelentkezni a lakcímről. ami meg is fog történni, mivel autóznék az országban a nyaralás alatt...
sok sikert a hazaúton! :)