Jogosítvány elvétele / betegség esetén


Vivi91 # 2018.04.10. 19:48

Üdvözletem!

A napokban olvasgattam a neten a jogosítvány elvételéről illetve megszerzéséről bizonyos betegségek esetén, de azt nem tudom halmozottan hogy áll a dolog.
Történet a következő, volt egy szívátültetésem majdnem 10 hónapja. A műtét után 2 hónappal akadtak kis gondok, mondhatni "elfelejtettem" beszélni illetve nem tudtam elmondani mi is a bajom, egy normális mondatot nem tudtam összehozni. Egyből bevittek a kórházba és a Dr. Nő azonnal kiírt MRI-re ahol pár perc után rosszul lettem, majd átvittek CT-re. Stroke, epilepszia..
Ha lehet így mondani, a ketyegővel a műtét óta nincs baj, minden az elvártaknak megfelelően működik.
Ami a többit illeti, volt EEG is, majd egy CT később, ahol kiderült mondhatni minden rendben van. Szedem a gyógyszereket rendesen (ugye mert muszáj) és azóta nem volt semmi baj. Ennek ugye 8 hónapja.
Most ugye készülök az éves nagy vizsgálatra, ahol a háziorvossal megbeszéltük a lépéseket, megírta a beutalókat amit a kórház kér, és szóba jött a jogosítvány.
Mivel nekem a szívemmel a betegség egyik napról a másikra jött (és szerencsére 5 hónap alatt átestem mindenen), nem 1-2 éves sztori, nem volt sose érszűkület ilyen - olyan műtét infarktus vagy bármi olyan dolog ami miatt ugye felmerült volna a kérdés, hogy a jogosítványt bevonják.
2025-ig érvényes a jogosítványom, és nem szeretném mondhatni ilyen "korán" véglegesen elveszteni xy betegség miatt.
Azért is kérdezem ezt, mivel egy 2018-as módosítás kapcsán a szívbetegségben vagy epilepsziával rendelkező személyektől ugye megvonják / megvonhatják a jogosítványt..
Jöhet is a kérdés, mit nevezünk szívbetegségnek? Nem szorulok elektromos ketyerékre, ICD vagy PM vagy bármi ilyenre, illetve epilepis rohamom akkor egyszer volt, azóta szerencsére semmi ilyesmi.
Ha eddig nem kérte el senki a jogosítványom, számíthatok rá attól még, hogy bekérik, vagy esetleg ha nincs semmi probléma a "betegségekkel" kapcsolatban, a következő orvosi alkalmassági vizsgáig magaménak tudhatom azt?
Gondolom ott akkor már elő fog jönni ez a kérdés.
Elnézést hogy kicsit hosszadalmasra sikeredett a mondandóm, de ezt fél mondatban nem lehet megfogalmazni.
A válaszokat köszönöm.
V.