VÁM Külföldről autó behozatal magánszemélynek


Atis77 # 2018.04.10. 06:33

Ha eubol hozod akkor.

2 példányos forgalmi
2 nyelvű adásvételi, ha nincs akkor hitelesen le kell fordíttatni
ezután én eredetvizsgára vinném (igen tavalytól már az is kell)
ha minden rendben besétálsz a navhoz, minden papírral, ott adnak egy vaskos csekket, amit be kell fizess ezt a lehúzást regisztrációs adónak hívják. Aztán kötsz rá alvázszám alapján kötelezöt, majd irány az nkh. Ha van kinti több mint 6 hónap műszakija, és idén május 1.étől erről adatlap akkor csak honosítási eljárás van ami ugy tudom 8e ft, ha van vizsga de nincs adatlap vagy nincs egyáltalán nincs vizga akkor hatóság műszaki vizsga 40 eft. Ha mindez megvan akkor minden megkapott papírral és megint csak jó sok pénzel irány az okmányiroda ahol a nevedre írják kapsz 2 rendszámot, egy gyönyörű semmire kelő matricát, és egy forgalmi engedélyt.
Ha eu-n kívüli a vas, akkor adott országból ki kell kérni egy származási okmányt ami 4-8hétbe is beletelhet, illetve a navnál nem csak regadót fizetsz hanem vámot és áfát is. Röviden ennyi.

wers # 2018.04.03. 04:54

Igen, át kell iratni. Vám és egyéb költség attól függ. "Bevizsgáltatni" igen, valami ilyesmi. De jó lenne tisztában lenned a külföldi ország szabályaival is.
Én magyar autókereskedőt javasolnék. Semmivel sem drágább, csak elsőre tűnik úgy.

SaireyVMK # 2018.03.30. 13:10

üdv. A kérdésem az lenne,hogyha én külföldön vennék mondjuk egy használt autót és behoznám magyar országra akkor milyen kötelezettségeim lennének? Át kell íratni, vámot fizetni, bevizsgáltatni ilyesmi? És ez körülbelül mennyibe kerülhet?