"Magyarország legszebb lánya"
Én nem örülnék, ha valóban ő lenne a legszebb... milyen lenne a többi... :DDD
"Magyarország legszebb lánya"
Én nem örülnék, ha valóban ő lenne a legszebb... milyen lenne a többi... :DDD
Kórboncnok is akar lenni:
http://starity.hu/…-a-kiralyno/
"A jogászokat különböző megbeszélésekre fogja kísérni, és a halottakat közösen elemzik majd."
Tapsoljuk meg Brittany20 szerzőt. Te, Te ott hátul, Impiboy, Te is tapsolj!:-D
Sunshine after the rain.
Az alábbi linknél a hozzászólásoknál egy mérnökhallgató siránkozik afelett, hogyha észről van szó, mindig a joggal jönnek, és nem a mérnökösködéssel, "pedig a joghoz csak segg kell." Ez után a vélemény után nem csodálkozom, hogy Magyarországon úgy csinálnak hülyét a népből, ahogy azt köll.
Sunshine after the rain.
misszjuniversz a szépek szépe, férfiszívek királynője, misszjuniversz az álmaidban, nekünk, mondd, mennyi hely van? (Vagy az egy régebbi verseny? Abszololz).
Sunshine after the rain.
Leg, a cikkben az van, hogy "ügyvédbojtár lett" a hölgy.
Mivel a bojtár alatt elvileg az ügyvédjelölt értendő, elvileg ebből az következne, hogy jogvégzettnek
kell(ene) lennie. (Már ha jól tudom, hogy ügyvédjelölt csak jogi végzettséggel lehet valaki, de lehet, hogy a hölgy kivétel:) )
Arról viszont, hogy jogot végzett volna sehol nem találtam adatot a neten, és mivel a hölgy csak decemberben lesz 23, elvileg még nem is végezhette el (hacsak nem 16-17 évesen kezdte, vagy 3 év alatt végzett).
Nem lehet, hogy arrók van szó, hogy így hangzatosabb volt a cikk, mint ha azt írták volna, hogy gyakornok/hostess/asszisztens, stb. lett egy ügyvédi irodában?
Egyébként ez érdekes, hogy a "celebek" manapság mind jogászok akarnak lenni/lesznek és valamiért ez nagyon nagy hír a "médiákokban" is.
Bár nem teljesen értem, hogy annak, hogy pl. a riporternő, az énekesnő, a sportoló, az idősödő rocksztár, stb. jogot tanul vagy jogász lesz annak pontosan mi köze van ahhoz, ami miatt egyébként írnak róla a "médiákok".
Régebben azért nagyon sok olyan eset is volt, amikor a híres ember orvos, építész- vagy vegyészmérnök, stb. volt, manapság ilyenről szinte nem is hallani.
Már módosult a titulus jogi asszisztensre.
Úgy látszik, ma a jog a kihívás.
Sunshine after the rain.
Attika: Így már más a leányzó fekvése, hogy stílszerű legyek.
Egyjogász: sokban hasonló az álláspontunk vö.: #2010.04.09. 21:51, 2010.04.09. 21:58 alatti hsz.-aimat.
Sunshine after the rain.
Lehet, hogy ezek olvasnak minket?:-D
Sunshine after the rain.
Nekem is ez a meglátásom. Olvasnak minket. A sport jog elismert professzora Dr. Kecskés László. Ha mást nem veszünk figyelembe ( jogász professzor, volt IM helyettes államtitkár, EU csatlakozási főtárgyaló stb.) Mégsem lehet olyan jó mint a Serdült Orsolya.
Kiváncsi lennék, hogy mit válaszolna ez az Orsolya arra a kérdésre :" Az Európai Bíróság Kolpak ügyben hozott ítélete mennyiben befolyásolta a Bosman-ítélet liberalizáló tételét és ez milyen hatással volt Magyarorszáhg Európai Közösségekhez történő csatlakozására".
Szerintem megadóan térdre rogyna:-D.
Sunshine after the rain.
"Régebben azért nagyon sok olyan eset is volt, amikor a híres ember orvos, építész- vagy vegyészmérnök, stb. volt, manapság ilyenről szinte nem is hallani."
Egyik dédapám huszárkapitány, jogász, mérnök és neves balatoni tájképfestő is volt, szal jól nyomta az öreg. :D
Mérnök jogász: ya rule:-D. De a legjobb az álligos-sinológus-andragógus-jogász lolz.
Sunshine after the rain.
Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni a kérdésem miatt.
4. évemet kezdem joghallgatóként, időszerűnek érzem, hogy gyakorlatokat végezzek egyetem mellett, illetve a szünetekben. Olyan helyre szeretnék menni, ahol a diploma megszerzése után is dolgozhatnék.
Leginkább a nagyvállalatok jogi osztályai érdekelnek. A kérdésem az lenne, ha a 3 év gyakorlati időmet (szakvizsga előtt) egy jogi osztályon töltöm, egy cégnél, akkor utána szakvizsgázhatok, illetve akár ügyvéd is lehetek? Mikor kell bepótolni akkor az ügyvédjelölti oktatást? Vagy attól, hogy egy cégnél dolgozom jogászként, kell ügyvédjelölti oktatásra járnom?
Természetesen azt tudom, hogy a diploma előtt megszerzett gyakorlati időm NEM fog számítani a 3 évbe.
Köszönöm a válaszokat, kellemes pihenést kívánok!
Várom a válaszokat, köszönöm!
Ha cégnél vagy jogi előadó, akkor semmi közöd az ügyvédi kamarához, nem kell bejárni ügyvédjelölti oktatásra meg fizetni a díjat, semmi ilyesmi. Szakvizsgát teszel 3 év gyakorlat után, a jogi szakvizsga egységes, tehát utána kérheted a felvételedet az ügyvédi kamarába ügyvédként, ha az egyéb feltételeknek megfelelsz (van irodád, felelősségbiztosításod stb.), de külön vizsgát vagy képzést nem kell tenni/vállalni. Mondjuk van valami elbeszélgetés a kamarában, ahol majd megpróbálnak lebeszélni arról, hogy ügyvéd legyél, de eddig egyetlen korábban cégnél dolgozó jogász ismerősömet sem gátolták meg abban, hogy ügyvéd legyen :)
Nekem több volt kollégám is elment ügyvédnek, de erről az "elbeszélgetésről" most hallok először.
Nem hiszem, hogy túl hatékony eszköz lenne az ügyvédek létszámnövekedésének megállításához a kamara részéről egy "lebeszélő szekció" létrehozása:))
Elbeszélgetésről én sem tudok, viszont vannak arra ötletek, hogy minden ügyvédnek rendelkeznie kell valahány év ügyvédjelölti idővel, függetlenül attól, hogy előtte mit csinált.Tekintettel a brutális létszámnövekedésre, ezt keresztül is fogják vinni még az idén, mivel ugyanilyen szabályok vannak pl. a könyvvizsgálók esetében is.
Tehát jelenleg az ügyvédjelöltség nem követelmény, de imho hamar az lesz.
brutális létszámnövekedés...lófasz!
ha tényleg a szakma minőségének romlásán járna az agyuk, és nem a zsebükön, akkor örülnének a kínálati oldal erősődésének és a szabadversenynek.
nem pedig a céhesedésre törekednének.
Kacsa11
Ki beszélt itt minőségromlásról?
A fő indok valszeg a volt ( nyugdíjas ) ügyészek- bírók - rendőrök pályára lépésének akadályozása amit igencsak pártolok.
Kedves wotan,
ki beszél? nyisd ki az ügyvédek lapja elmúlt pár havi számát...
a fő indok bárki pályára lépésének akadályozása...amit nagyon nem pártolok.
miért is kéne bárkinek a pályára lépését akadályozni?
Kacsa11
Olvastam, de mivel vagy fél évszázada tudok olvasni, megértem azt is amit igazából nem lehet leírni.
Ki a fenét zavar X+1 kezdő ügyvéd, akinek sem ismertsége, sem infrastruktúrája, csak a praxis indítás és fenntartás nem kevés költsége.
Viszont aki nyugdíjas, annak megvan az ismertsége ( amit rendesen ki is használ vagy legalább is termelődnek a legendák ) megvan a biztos havi bevétele, de nem terheli a járulékfizetés, ami azt jelenti, hogy kavicsokért vállalja a munkát. Pl.társaság alapítás 20E Ft-os egységáron.
Kedves wotan,
szabadversenyben a hatékonyabb megmarad, a többi meg szelektálódik...ez így van rendjén.
nemcsak az árakban lehet versenyezni.
az már régen rossz, ha azért jönnek hozzád az gyfelek, mert te vagy a legolcsóbb...
Kacsa11
Ez hogyan lenne a gyakorlatban?
Ha egy 20-30 évet bíróként, ügyészként, jogtanácsosként, netán közjegyzőként (bár nem hiszem, hogy akad olyan közjegyző, aki ügyvédnek akarna állni:)) stb. lehúzó jogász ügyvéd kíván lenni, előtte el kell mennie egy ügyvéd mellé jelöltnek?
Még akkor is ha netán a principálisát szakmailag zsebre teszi?
Enyhén abszurd.
És ez fordítva is működni fog?
A közelmúltban hirdettünk meg egy jogtanácsosi posztot, több, mint 100 ügyvéd jelentkezett rá...
Akkor ilyen esetben a korábbi ügyvédnek jogi előadóként kell majd tevékenykednie egy ideig?
Ez lényegében a jogi pályák közötti szabad átjárást szüntetné meg, akkor mi a túrónak az egységes szakvizsga?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |