Ingatlan Adás - vétel


wers # 2015.04.17. 05:18

A kekkh mondjuk pont minden szarra kiad adatot

Na ezzel ne is bosszants, bizonyára másik szemüveggel olvassák a jogszabályokat, ha maguk járnak el, vagy ha mások munkájában keresik a szálkát. Vagy csak azért veszik fel a szemüveget, mert abban okosabbnak látszanak.

Sherlock # 2015.04.17. 05:49

Fenntartom. (jól kell kérni)

wers # 2015.04.17. 07:12

arrafelé bizonyára ritkábban kell az ügyintézőknek a szőnyeg szélén állniuk a visszadobott ügyek miatt

wers # 2015.04.17. 07:44

dehogy Angliára gondoltam

wers # 2015.04.17. 07:52

(jól kell kérni)
Adott esetben ezt hogy is tennéd? (mondjuk feltételezve, hogy nálam landol a kérelmed)

Sherlock # 2015.04.17. 09:07

Írj privát üzenetet, én akartam, de nálad le van tiltva.

wers # 2015.04.17. 10:05

talán nem véletlen

wers # 2015.04.18. 16:58

Fenntartom. (jól kell kérni)

:)) nos, azért megnyugtatok mindenkit, amit Sherlock úgy minősített, hogy a hivatal „minden szarra kiad adatot” annak azért megvannak az alapjai, miért adta ki. És nem azon múlik, jól kérte-e (nem is tudom, hogyan lehet rosszul kérni. Max. helytelenül tölti ki)

wers # 2015.04.19. 11:23

:) Valamit nagyon félre értesz, vagy belemagyarázol (amit nem írtam le)

ha adtal volna lehetoseget, elmagyarazta volna” Szerinted tennék én ilyent Sherlockkal? Én döntöm el, hogy kinek adok meg magamról személyes adatokat, addig, amíg erre egyéb törvény nem hatalmazza fel az adatkérőt (most pl, hogy Sherlock megtudhatja-e a e-mail címemet). Legalább az illúzióm had maradjon meg, hogy a személyes adataink védve vannak.

Én nem azt kérdőjelezem meg, hogy történt adatszolgáltatás, hanem azt, hogy "minden szarra"

ius latratus # 2015.04.19. 11:37

" Legalább az illúzióm had maradjon meg, hogy a személyes adataink védve vannak."

Ha már más nem maradt...;)

wers # 2015.04.19. 11:51

Azért, ha nincsenek is biztonságban, az nem Juliska ügyintézőn múlik, ő max, felületes, elbénázza, de mivel ez a legmagasabb kiadmányozási szinten van, van ott még egyéb rosta is. Állnak ők eleget a szőnyeg szélén e miatt.

Lenger István # 2015.04.22. 06:36

Az alábbi probléma megoldási lehetőségében keresek segítséget.
A lakásunkat szeretnénk pénz ráfizetéssel elcserélni egy házra. A lakásunkon hitel és szocpol van, a csere ingatlan tulajdoni lapja tiszta.
A másik fél belemegy a cserébe, de fél attól, hogy ha aláírjuk a csereszerződést, hiába írjuk bele, hogy x napon belül gondoskodunk a tehermentesítésről a nyakán marad egy jelzálogos ingatlan, míg az övére rákerülünk mint tulajdonos.
A Bank elfogadja a fedezetcserét, de elvárás, hogy az új ingatlan a nevünkön legyen a szerződés módosítás aláírásakor. Ez viszont nem elfogadható rizikó a másik fél számára. Van olyan csereszerződési forma, ami védi az ő érdekeit is, de nem akadályozza az ügyintézést? Esetleg a függőben tartás, vagy más megoldás nem lehetséges?
Van egy ügyvédje, de igazából megoldási lehetőséget nem tud mondani, csak azt, hogy kérjek a banktól egy igazolást, hogy visszavonhatatlanul befogadja az ingatlant és kiadja a törlést a lakásunkra.
Viszont a bank szerződés nélkül szóba sem áll velem, egy kicsit a 22-es csapdájának érzem.
Nem hiszem, hogy egyedülálló eset lenne a mienk.

Köszönöm a segítséget

Lenger István # 2015.04.22. 09:23

Köszönöm, már tárgytalan

Szomorú örökös # 2015.04.23. 05:21

Kedves szakértők! Azután érdeklődnék, hogy egy ingatlan eladás esetén ki fizeti ki az ügyvédi költségét a lebonyolításnak? Anno úgy emlékszem, hogy ennél a háznál, ahol most lakom, mi fizettük ezt, most viszont valaki azt mondta, hogy ez az eladó költsége már és a vevő csakis a tulajdoni bejegyzés költségét kell, hogy fizesse. Ehhez képest azt olvasom, hogy ez továbbra is a vevő költsége, nekem az ügyvédi munkadíjjal nem kellene foglalkoznom. Most akkor hogy is van ez most?

Sherlock # 2015.04.23. 06:32

Ahogy megállapodtok. Ha nem állapodtok meg külön, akkor a vevő.

murzo # 2015.04.23. 17:36

Tisztelt szakértők!
A következő helyzetbe keveredtünk: Február 28-án vásároltunk egy ingatlant, amely vételárának egy részét hitelből fizetjük ki. a fizetési határidő ez év április 30-a. Tegnap aláírtuk a bankkal a hitelszerződést, kifizettük a közjegyzőt is. Ma pánikolva hív a hitelügyintéző, hogy a bank nem folyósítja a vételár másik részét, mert -nem tudom pontosan a jogi megfogalmazást- a rendőrség széljegyre tett olyasmit,hogy az ingatlannal kapcsolatban büntetőeljárás folyik! Ez a bűntetőper nem azt a tulajdonost érinti,akitől vettük, hanem az előzőt,akitől ők vették.A mi széljegyünk hamarabb volt,mint a rendőrségi, ráadásul a bank másfél hete lekérte a tulajdoni lapot és minden rendben volt.most meg vagyunk ilyedve, ugyanis egy hét múlva ki kellene fizetni a vételár másik részletét, de önhibánkon kívül ez nem fog megtörténni! Kit terhel felelősség? mIt lehetne tenni?
Kérem és köszönöm gyors válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.23. 18:00

Minden okotok megvan az ijedségre. De azzal még rosszabbul járnátok, ha a kölcsönösszeget is megkapja tőletek az eladó, és aztán derül ki, hogy az ingatlan valaki másé.

murzo # 2015.04.23. 18:40

És mit tudunk tenni? Ha a bank is aláírta a kölcsönszerződést nem kötelessége folyósítani, ahogy nekünk törleszteni. Meg a tulajdonos,akitől vettük ős is elbukja az ingatlanát, pedig ő tulajdoni lap szerint per t, per teher és igénymentesen vette. MI van azzal a kitétellel,hogy az ingatlant per-igény és tehermentesen adja át nekünk? Nem véd bennünket semmi?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.23. 20:44

A körülményekben olyan lényeges változás következett be, ami miatt a bank is elállhat a kölcsönszerződéstől, és a vevő is elállhat az adásvételtől.

murzo # 2015.04.23. 21:02

Köszönöm a kissé megnyugtató választ. Ha elállunk a szerződéstől akkor milyen kárigényünk lehet az eladóval szemben? 4 milliót fizettünk ki március elején,akkor birtokba is vehettük az ingatlant, azóta is itt lakunk,felújítottuk,stb, közműveket átirattuk-de úgy néz ki,hogy akkor mindenképp költöznünk kell tovább./két gyerekkel.A gyerekek közben már átiratva a helyi körzeti iskolába stb, és egyéb bonyodalmak../
vagy vágjunk bele? A jelenlegi tulaj szerint le tudja majd veteni a rendőrségi széljegyet,mert a mi széljegyünk előbb volt, és nekünk sem és nekik sincs semmi közük az előző-előző tulaj dolgaihoz.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.23. 21:08

Ingatlan tulajdonjogát csak tulajdonostól lehet megszerezni. Van ez olyan bonyolult - és drága - dolog, hogy ne fórumos információk alapján hozz döntést. Legalább a szerződést készítő ügyvédet kérdezd meg.

murzo # 2015.04.24. 03:45

rendben, úgy lesz.Köszönöm.

david15 # 2015.05.04. 21:46

T.szakértők!

Az a kérdésem lenne, ha a vevő több részletben fizeti a vételárat, akkor mikortól rendelkezhetek sajátomként az megkapott összeg fölött? Konkrétan már a megkapott első részletből el akarnám indítani az új lakásom vásárlását, de nyilván csak akkor ha esetleg a vevőm eláll akkor ne kelljen már neki visszafizetnem. Mit kell ehhez szerződésbe foglalni, vagy minek kell hozzá teljesülnie?

lajcsó # 2015.05.05. 13:34

A használat idejére ki lehet kötni használati díjat, arra az esetre ha meghiúsulna szerződés. Na meg a vételár kifizetésének időpontjáig célszerű fenntartani a tulajdonjogodat!

beautifuli # 2015.05.15. 12:56

Egy családi ház megvásárlását tervezzük. Az ingatlan nem teher mentes. 4,5 millio Ft jelzálog van rajta, ami már faktorálás alatt van. Az eladótól kértük, hogy szerezzen be igazolásokat a közműtartozásairól, hogy pontos képet kapjunk ezekről is és belefoglalhassuk a szerződésbe. Jelenleg nincs pénze ezeket kiegyenlíteni és foglalót nem szeretnénk adni (mivel biztosíték nincs arra, hogy hosszas pereskedés nélkül visszakapnánk azt, ha meghiúsulna az adás-vétel), ezért az egyösszegű fizetést választottuk, amiből a birtokbavételig kitudja egyenlíteni a tartozásait. Azonban az eladónak ezek a feltételek nem tetszenek és személyes sértésnek veszi a bizalmatlanságunkat. Jogunk van ilyen feltételek szabni? Mire lenne még érdemes odafigyelni? Olyan tartozásra gondolok, ami nem szerepel a tulajdonlapon, de problémákat okozhat még? Köszönettel!