4 lakásos társasházban lakom. Alapító okiratot eddig nem láttam, lehet, hogy van, de nem tudom. A ház a 70-es években épült. Közös képviselő nincs, közös költség nincs. A társasházhoz tartozik egy kert, amit a lakók felosztottak egymás között. Hogy le van-e írva a felosztás, azt sajnos nem tudom. Amikor ideköltöztem a családommal, akkor már kialakult szokásjogok voltak, a kertrészek egymástól kerítéssel el voltak választva, amit hallgatólagosan tudomásulvettem.
A társasház csatorna csöve az én kertrészemben halad a Csatornázási művek csatornaszeméig. A cső a földben eltörött. A többi lakónak nincs pénze a javításra, közös félretett pénz nincs, viszont ki kell javítani a csatornát.
- Ilyen esetben a többség (azaz a másik 3 lakás tulajdonos) megszavazhatja-e, hogy a csövet ők maguk javítják ki saját fizikai munkájukat latba vetve, még akkor is ha én szakemberre biznám ők viszont nem? Őszintén szólva nem bízom az eredményben és a hozzáértésükben, a garancia kérdését már nem is említve.
- Ha belemegyek abba, hogy ők csinálják meg maguk és én x összeget pedig fizetek nekik, cserébe, hogy az én tulajdoni hányadomnak (25%) megfelelő munkát is elvégezzék, akkor a javítás után kötelesek-e a saját kertrészemben lévő, lakásom előző tulajdonosa által készíttetett lebetonozott kocsibeálló betonját helyreállítani? Szabhatom-e feltételül a beeggyezésmhez vagy nem? (Számlám nincs a betonozásról, az előző tualjdonostól nem kértem).