És pont.
Albérlő jogai?
Az csak 600 liter/nap mínusz a locsolás/főzés/ivás...
Nem olyan sok az.
Vagyis derítő kicsi vagy (már) rosszul működik.
Hisz túl keveset szikkaszt.
Nyithatsz vitát,
de a bérbeadó dolga,
hogy amit elhasználnak vizet
azt el is tudja szikkasztani a rendszer.
Ha nem tudja akkor a szerződésben külön ki kell térni erre a tényre és tájékoztatni arról, hogy lesz/lehet szippantási költsége IS!
Mert a szikkasztó rendszerhez
alapban NEM tartozik szippantási költség.
Ennyi.
Ő engedte tele 3 hónap alatt 55 köbméter vízzel, igen! A vízdíj pedig nem tartalmaz csatornadíjat, a városban 35 000-el többet fizetett volna a csatornadíjért is, amit itt 20-ért kiszippantanak, de ha normális keretek közt fogyasztja a vizet (max 15m3/hó) nem is jelentkezett volna ez a probléma.
Szóval szó sincs tojásról ez esetben.
Mert ő tojta tele?
Női logika.
Vagy pedig olyan, dokumentálhatóan rengeteg köbméter vizet fogyasztanak, ami meghaladja a szikkasztó normál működését, és amiatt telik meg. Például 1 személyre 25 köbméter/hó nem éppen szokványos fogyasztás.Az pedig, hogy megtelik a szikkasztó, nem hiba, hanem állapot, ami szippantással megszüntethető, amely szippantás a rezsik közé tartozik, pláne, hogy a vízdíj nem tartalmaz csatornadíjat nálunk.
A szikkasztóst nem kell szippantani!!! ha jól működik.
HA mégis megtelik az működési hiba... (alkalmatlan).
Ami a tulajdonos gondja.
Miért lenne az enyém véleményed szerint? Határozott időre övé az ingatlan, a szippantós számot tudja. Nem egy túl bonyolult "szerkezet".
Megjegyzem attól még a te dolgod az akna működésének a biztosítása.
-
Hát akkor nézz szét bent.
Minden jel azt mutatja, hogy elköltöztek, semmilyen elszámolás nem történt. Előtte kifejtette, hogy az ingatlan használhatatlan, mert megtelt az akna, és azt az én kötelességem szippantatni. Megjegyzem, szikkasztós akna van.
Honnan lehet TUDNI, hogy kiköltöztek?
Lehet, hogy csak több hónapra elutaztak,
hisz a szerződés még él, hisz
- nem járt le
- nem mondták fel
Ellenben HA úgy érzed, hogy
valóban MŰSZAKI gond van, akkor bemész és megnézed.
És,a kulcsot nem adták le?
Elszámoltál velük?
Dehát nincsenek otthon, kiköltöztek.
Van ilyen kitétel a szerződésben, én is erre gondoltam, köszönöm. Ezt lehet egyben kezelni a fizetési felszólítással? Beleírhatom a tervezett "ellenőrzés" dátumát is?
Az úgy tűnik nem elég indok... a magánlak sértésre.
Előzetesen bejelentve és napközben,
bármikor amikor otthon vannak.
Mikor mehetek be a határozott időre kiadott ingatlanomba legálisan, ha nem érkezett meg a bérleti díj időben, és úgy tűnik, hogy kiköltöztek a házból? Ezt már kilátásba helyezte a bérlő, erre tanúim vannak. Ha üresen itt hagyta, gondolom, megnyitotta a csapot és ilyenek, szóval szeretném minél hamarabb biztonságba tudni.
Fel ! Újitunk !
Mi ércsük, mi a felújítás. Nem is azt írtam, hogy _szerintem_ az egy tág fogalom, hanem hogy azt nagyon tágan értelmezik egyesek, és már a leporolást is sokszor annak gondolják. Ha esetleg nem ez jött volna le.
Egy példálózó-magyarázó cikk...
"hol van ez a nyílászáró-cserétől, az elektromos hálózat cseréjétől, az új padlóburkolattól, és a fali kút lecserélésétől egy normális füdőszobára?"
Nem a költség vagy a munka mértéke számít.
Hanem, hogy azzal amit csinálsz, mi a CÉL-od!
- ugyanannyi bérleti díj (haszon) >> karbantartás
vagy
- a korábbinál magasabb díj (haszon) >> felújítás
Sammrita
Pedig egy kekeckedő ostoba alak.
Aki értelmes dolgot soha nem ír...
Őt e szerint kell értékelni.
Nem olyan tág az...
Felújítás:
Meglévő eszközben (ez esetben ugyebár lakás/ház)
a hasznok növelését!!!! szolgáló tevékenység.
Ami lehet
- bővítés
- átalakítás
- élettartam növelés
- teljesítőképesség növelés
Ezzel szemben, CSAK
Karbantartás:
HA
a tevékenység révén mindössze!!!!
annyit érünk el, hogy az eszközben
eredetileg megtestesülő hasznokat!!!!
valóban képesek leszünk abból ISMÉT!!! kinyerni.
-
Tehát...
A lelakott lakás rendbehozása eredeti állapotra.
csak KARBANTARTÁS!
Az elromlott dolgok megjavítása is csak karbantartás.
Hisz ezek miatt nem kérhető el magasabb bérleti díj!
Ha viszont
- olyan átalakítás történik,
- a már meglévő lakáson/házon
- ami miatt TÖBB bérleti díj kérhető el!
Na az felújítás lesz ...
Nonolet nem jogász,nem ügyvéd, hanem unalmában fröcsög, Ekként kell értékelni.
A felújítás nagyon tág fogalom. Van olyan, akinek már az is az, ha kihordja a szemetet a lukból, és néhány ezer forint ráfordításával kimeszeli. (Olyan ez, mint amikor valaki azzal véli újszerű állapotba hozni az autóját, hogy kiporszívózza, meg lemossa.) De hát hol van ez a nyílászáró-cserétől, az elektromos hálózat cseréjétől, az új padlóburkolattól, és a fali kút lecserélésétől egy normális füdőszobára?
„csak épp felújítottam a lakását is mellette külön azt is kifizettem ”
írta Ni..
Hát ez az. Más lakását semmi esetre sem újítjuk fel. Mondom ezt én, aki 3 -at is kiadok.
Aki azzal kezdi ,hogy felújítana az nálam vesztes már az elején.- Olyan lakásba kell költözni ami felújítást nem igényel, azaz megfelel. Természetesen megfelelő bérletidíjért.
anno régen nagyon régen még a nagyanyámtól örököltem egy kis melléképületben lévő lakást. Nyomorúságos volt... nem embernek való, de laktak benne... ingyért. Á tánács berakta őket... olyan világ volt.
Na aztán az öregasszony meghalt, majd úgy 4 - 5 nap múlva kiszagolta egy pár hogy lenne hol meghúzniuk magukat. Pont kinéztem és láttam olálkodni őket. Mi járatban vagytok ? Hát hogy ők felújítanák ezt a kis lakást. Mondtam takarodjatok, majd megmondom mit újítotok fel....
A kis lakásból csak sok év múlva lett emberi lakás sok munkával sok pénzért. Benne volt a villamosítása is... szociálizmus/kommunizmus mégsem lett, ahogy a nagy Lénin jósolta.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02