Az én álláspontom szerint közös ks.-et nem lehet visszamenőleg emelni, annak összegét pedig az aktuálisan érvényes kgy.-i hat. tartalmazza.
Közös költség - utólag
- 1
- 2
Tisztelt Jogászok,
Irodát bérel(t)ünk (cégként), amit március 1-én felmondtunk. A kiköltözés időpontja április vége. Erre a 4 hónapra rendesen fizettük a közös költséget. Viszont a tulajdonos felhívta a közös képviselőt, és megtudta, hogy májusban tervezik a közgyűlést, amikor is napirenden van a közös költség emelése is, mégpedig kb. havi 5000 Ft-tal akarják megemelni. Az emelést január 1-ig visszamenőleg akarják véghezvinni, és a tulajdonos, ezt a 4 hónapnyi különbözetet szeretné rám terhelni. A kérdésem az lenne, hogy
i, jogos-e ez az elvárása? Nyilván mi használtuk az irodát az elmúlt 4 hónapban, ugyanakkor utólag közös költséget kérni egy olyan ingatlanon bérlésénél, amelyből már kiköltöztünk... Nekem kicsit visszásnak tűnik.
ii, Másik kérdés, hogy kérheti-e már most a megemelt közös költséget, amíg a közgyűlés nem határozott róla...
Köszönettel,
iii, Az ELMŰ óra visszaírásához tulajdoni lapot kell neki kikérnie, és ennek költségét is ránk akarja terhelni. Ezt én már teljesen abszurdnak érzem, van bármilyen joga hozzá, hogy ezt megtegye?
Köszönettel,
nagyt
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02