ideiglenes lakcím


Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.09. 17:44

Nem a szerződésbe kell beleírni, hanem a bejelentő lapot kell aláírnia.

nyalóka # 2013.01.09. 17:33

Ideiglenes lakcím bejelentéséhez a bérleti szerződésbe bele kell írni, hogy a tulajdonos hozzájárul a bejegyzéshez?

Azt tudom, hogy vagy tulajdoni lapot vagy bérleti szerződést kell vinni - de a budafoki önkormányzat még azt is kikötötte, hogy a bérleti szerződésbe írjuk bele, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy az albérlő bejelenthesse magát ideiglenes lakcímként a lakásba. Hol van ez leírva?

Szeretném pontosan tudni, hogy érdemes-e vitatkozni a hivatallal. Köszönöm a választ.

marcsika87 # 2011.08.15. 19:23

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehet-e egy személynek egyszerre két tartózkodási helye?
A válaszokat előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.12.29. 15:46

Vagy a te mászodra...

kackac # 2010.12.29. 07:49

Köszi a válaszokat! Én is úgy gondolom,hogy nem engedem bejelenteni akár rokon akár nem. Soha nem fogom tudni mit hoz az élet a számára ...

Zoltanuss # 2010.12.23. 14:45

kackac !
én is azt javallanám, ne jelentsd be.
Igaz elvileg nem jogosít fel lakáshasználatra, de a magyar jogrend sok sebből vérzik, így később lehetnek még kellemetlenségeid ebből.
Más : vigyáz már nincs ez a fogalom , hogy állandó lakás.
Van helyette lakóhely és tartózkodási hely.
Az új jogrend szerint akinek nincs lakóhelye ( a volt állandó lakás), annak tartózkodási helye sem lehet.
Így lesznek a papír hajléktalanok !

Gabicsek # 2010.12.20. 22:47

ha állandóan bejelented, soha nem fogod kirakni, ha ott lakik, ha nem, úgyhogy ne tedd!

kackac # 2010.12.17. 07:41

Érdeklődni szeretnék, hogy ha valaki bejelentkezik a lakásomba állandó lakcímmel az nekem milyen következményekkel járhat? Bármi érdekel ami ezzel a témával kapcsolatos. a lényeg, hogy nem lakna itt,( de nekem van kettő gyermekem az egyik most készül főiskolára a másik pedig 8. osztályos).Előre is köszönöm!! Falcon

Sz.Márton # 2010.12.16. 20:37

Andy07!

Idézet, a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény ideillő részeiből (végrehajtásának a speciális kötelezettségeit, a 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet
tartalmazza):

„26. § (1) A Magyar Köztársaság területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a települési önkormányzat jegyzőjének nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott polgárnak azt a tényt, hogy a Magyar Köztársaság területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyja, illetőleg, hogy három hónapon túl külföldön tartózkodik, a lakóhelye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél vagy az illetékes külföldi külképviseleti hatóságnál kell bejelentenie.
(3) A lakcímbejelentéshez a lakás tulajdonosának vagy a lakás használatára egyéb jogcímen jogosultnak a hozzájárulása szükséges.”
(4) A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, és nem szüntet meg. Érvénytelen a bejelentett lakcímadat, ha a polgárnak a lakás használatára vonatkozó joga jogerős bírósági vagy hatósági határozat alapján megszűnt és a határozatot végrehajtották, továbbá, ha az illetékes települési önkormányzat jegyzője megállapította, hogy a polgár bejelentett lakcímadata nem valós.”

„27. § (1) A tartózkodási hely létesítését, illetve megszűnését a tartózkodási hely szerint illetékes jegyzőnél kell bejelenteni.
(2) A polgár tartózkodási helyének megszűnését a lakóhelye szerint illetékes jegyzőnél is bejelentheti.
(3) A tartózkodási helyet - annak bejelentésétől számított öt éven belül - a tartózkodási hely szerint illetékes jegyzőnél ismét be kell jelenteni. Az ismételt bejelentés hiányában az érintett tartózkodási helye e törvény erejénél fogva megszűnik.”

Andy07 # 2010.12.16. 19:17

Tisztelt fórumozok!

Vevőket találtam az ingatlanomra amibe albérlők vannak. Rendes felmondással 1 hónap kiköltözéssel felmondanék nekik, de ideiglenes lakcímük is be van oda jelentve. Kell valamit tenni? Vagy eladás során automatikusan megszűnik nekik?

Köszi előre a választ :
Andy07