Üdv! Beszéltünk már korábban itt,én váltam el a volt páromtól másfél éve. Válás után egy szerződés lett írva,ami nem lett okiratba foglalva. Lemondok az 1/2 tulajdonrészemről,ha a volt párom fizeti a hiteleket. De ő azóta sem fizeti. Most indítanám a pert,viszont az ügyvédem szerint,csak arra az időszakra szól a többlethasználati díj,miután elváltunk és megírtuk a szerződést ami 1 hónap. Viszont több helyen is azt olvastam,hogy a mai napig járna nekem,mert ő lakik bent és nem én. Jelenleg is 1/2 tulajdonrészem van, ő csak birtokos.
Többlethasználati díj
Zseby14,
Nem lehet egyszerre a kecskét is, meg a káposztát is.
Többlethasználati díj általában akkor jár, ha a közös tulajdonba a birtokos akaratod ellenére megakadályoz a használatban.
Esetedben van egy szerződés, amit ő nem tart be, de feltételezem, hogy a per célja is az, hogy az érvényes, hatályos, és rá akarod kényszeríteni, hogy betartsa. Ebben az esetben a szerződés megkötése utáni időre már nem jár többlethasználati díj, hiszen saját magad engedted át a használatot neki - az más kérdés, hogy a rá eső kötelezettséget ezzel szemben nem tartotta be.
Vagy, mondhatod, hogy a szerződéstől elállsz, azt semmisnek tekinted, mivel ő nem tartotta be. Ez esetben járhat a többlethasználati díj a mai napig - viszont akkor a rád eső hitelt neked kell lebirkózni a bankkal, beleértve a késedelemből (ebben az esetben, a bank szempontjából : késedelmedből) eredő többletköltséget is.
Vagy-vagy.
Zavaros ez. Ha átengedte a tulajdonjogot, akkor hogyan kérhetne használati díjat a kizárólagos tulajdonostól?
Nem ismerjük azt a szerződést, anélkül hogy mondhatnánk bármit is? Az ügyvéded viszont ismeri.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02