- Háztulajdonos vagyok, aki kiadja a házát albérlőknek.
- Azt sejtem, hogy az albérlők lopják az áramot. Nem tudom, csak sejtem. (Gáz nincs bevezetve, tüzifa nincs az udvaron, a házban viszont döglesztő meleg van, a feltöltős villanyórára viszont havi 3000-et töltenek fel)
- Gondolkodom rajta, hogy átirassam a feltöltős villanyórát az ő nevükre
- megvéd-e ez engem a felelősségre vonástól?
- én mint tulajdonos tartozom-e bármilyen (akár büntető akár polgári felelősséggel) az albérlő áramlopásáért?
- Változtat-e ezen, ha fogalmam sem volt, vagy sejtettem vagy tudtam?
- Változtat-e ezen, ha az albérlőkre iratom a villanyórát?
- Változtat-e ezen, ha én jelentettem a gyanúmat a szolgáltatónak, az kiment, és nem találták meg a lopást, de aztán évek múlva mégis csak megtalálják majd?
- Mi van, ha megbecsüli az elfogysztott de ki nem fizetett áramot a szolgáltató 5 év múlva, és azt hozza ki, hogy szerintük havi 100 ezer ment el fűtésre 5 éven keresztül, és én, mint tulajdonos, aki a háttér felelősséggel tartozom, ugyan fizessek már 6 millió forintot, és ha nem végrehajtanak rajtam 6 milliót?
- Kérjek-e évente többször ellenőrzést, mindig azzal érvelve, hogy én azért csak gyanakszom a lopásra. Segít-e ez rajtam, ha sorozatosan nem találja meg a szolgáltató a lopást?
Végül egy vicc. Szása és Iván isszák a vodkát Szibériában a kocsmában. Szása megszólal.
- Iván, szerintem te egy amerikai CIA kém vagy.
- Mért lennék már én kém, Szása, hát ugyanolyan jól beszélek oroszul mint te.
5 perccel később Szása megint mondja
- Pedig, te Iván akkor is CIA kém kell, hogy legyél.
- De miért Szása, hát ugyanolyan jól bírom a vodkát, mint te
Megint 5 perccel később Szása mondja
- Pedig, te Iván akkor is CIA kém kell, hogy legyél.
- De miért Szása, hát ugyanolyan jól bírom a szibériai hideget, mint te.
- Hát azért Iván, mert itt Szibériában azért elég ritka a fekete bőrű orosz néger...