Válás utáni szerződés

nanemaaa # 2024.05.24. 07:47

Ha lesz kereset ellened, lesz értesítés is. Addig tök felesleges előre pánikolni.

Bekuli # 2024.05.22. 09:31

Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni a következővel kapcsolatban.
A volt férjemmel 4 éve váltunk el közös megegyezéssel. Utalt rá, hogy hamarosan értesítést fogok kapni a bíróságtól, mert a megegyezésünk óta sok minden változott. Ennél többet nem árult el. Levelet még nem kaptam.
Van-e lehetőségem /jogom "betekinteni" a bíróságra beadott keresetlevélbe?
Válaszát köszönöm.
"B"

Szomorú örökös # 2024.05.22. 07:08

Zseby14

Ő boldogan bent él,miközben nekem meg ki kell fizetni a babavárót

Főleg hogy mivel nem teljesülnek a feltételek, jövőre jóval nagyobb lesz a havi összege

Zseby14 # 2024.05.22. 06:57

CSOK már ki van fizetve,lakáshitelt fizeti a volt férj. Viszont az egyáltalán nem fer,hogy ami fel lett véve babaváró+ hitelek abból lett véve a ház. Ő boldogan bent él,miközben nekem meg ki kell fizetni a babavárót és házamból sem kaptam tulajdonrészt. Viszont,ha tulajdonlap szerint van közöm a házhoz,akkor eladhatom a saját tulajdonrészem nem? Valami megoldás csak létezik.

Szomorú örökös # 2024.05.22. 06:13

Zseby14

Nem született és 2025 februárig van határidő.
Átvállalni biztosan lehet, csak akkor nem lesz kedvezményes hitel utána. De szerintem még lesz ott más gond is (pl. CSOK).
Addig kellene mindig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. De sajnos nagyon sokan a gyerekvállalást is üzletként kezelik.

Zseby14 # 2024.05.22. 06:06

Nem született és 2025 februárig van határidő.
Ha nem lehet átvállalni az ügyvéd a szerződésbe a hitelátvállalásnál miért ide be a babavárót is?

Szomorú örökös # 2024.05.22. 06:04

Zseby14

Sajnos a mai napig én kapom a babaváró hitelt(gondolom mert ő nem fizeti)
Gondolom azért kapod, mert egy „babaváró hitelt” nem nagyon lehet csak úgy átvállalni.
Azt közösen együtt vettétek fel az ingatlanra és nagyon szigorú szabályozása van.
A gyermek megszületett, amit bevállaltatok? Ha nem, akkor lesznek ott még komoly gondok.

Zseby14 # 2024.05.22. 04:20

Üdv!
Olyan problémám lenne,hogy tavaly elváltam a volt férjemtől. Akkor ügyvéd által lett írva egy szerződés a tulajdonmegosztásról. Sajnos az én hibám miatt nem figyeltem eléggé,ezért elég rosszul lett megírva,ami nem számomra kedvez. Az ügyvéd úgy irta meg,hogy ha az összes hitelt(lakáshitel,CSOK,babaváró) átvállalja a volt férj,akkor ő lakhat a lakásban. Sajnos a mai napig én kapom a babaváró hitelt(gondolom mert ő nem fizeti). Voltam most ügyvédnél és szerinte ez egyáltalán nem fer és csak a volt férjnek kedvez ez a szerződés. Úgy tudom,hogy ezt a tulajdonjogi szerződést 30 napon belül bekellett volna nyújtani az otp vagy államkincstár felé,hogy hiteles legyen. Az ügyvédem most írt a volt férjnek,hogy írjunk egy újat. Emiatt ő fogadott egy ügyvédet,ahol azt állítják,hogy mivel régen lett egy írva,ezért nem lehet újat. Viszont mi van akkor,ha ez a régi nem lett benyújtva sehova 30 napon belül? Ha be is lett volna,akkor sem teljesíti a volt férj a feltételeket,mert nem fizeti a babavárót. Támadható-e ilyen esetben a volt férj? Az én ügyvédemmel mindenképpen szeretnénk egy új szerződést írni,ahol picit jobban kedvez nekem is. Mert sajnos így én jártam a legrosszabbul(se tulajdonrészt nem kaptam+ rajtam maradt a babaváró is,ami kamatozik)