Jegyző kinevezése - határozott,vagy határozatlan?


Asus # 2006.03.20. 19:58

LEHET_E Kinevezni jegyzőt határozott időre?

A választ szerintem megadja az önkormányzati törvény

36. § (1) A képviselő-testület - pályázat alapján - a jogszabályban megállapított képesítési követelményeknek megfelelő jegyzőt nevez ki. A képviselő-testület a jegyző, a főjegyző javaslatára - a jegyzőre vonatkozó szabályok szerint - községben kinevezhet, más önkormányzatnál kinevez aljegyzőt a jegyző helyettesítésére, a jegyző által meghatározott feladatok ellátására. A kinevezés határozatlan időre szól.

A képviselő-Testület arra hivatkozik,hogy t.k. van jegyzőjük ,csak szünetelteti tevékenységét politikai karrierrje miatt.DE!Sorsa bizonytalansága folytán,bármikor visszamehet és övé a hely!!!

Nos,a képviselő-testületnek,hogyan kell alkalmaznia a jegyzőt?(A kíirásban nem szerepelt semmi,csupán egy "sima"jegyzőt kerestek!

csufi99 # 2006.03.20. 20:14

Ezeket a helyzetek helyettesítéssek szokás megoldani, egy másik jegyző ideiglenesen elláthat helyettesítési feldatokat a két testület egyezsége, egyeztetése alapján.

Az általános szabály a megüresedett álláshelyekre vonatkozik. Ha nem tudták megoldani csak így, s jogos a távollét, feltételezzük igen, szólhat határozott időre is,munkába állásig.
Igaz a "kiírásnak" ezt tartalmazni kell. Ám gondolom a pályázó is érdeklődött, hová pályázik stb. , ez így szokás.

Asus # 2006.03.20. 20:21

A kiírás nem tartalmazott helyettesítésre vonatkozó információt!
Választottak a jelöltek közül,a "sima" jegyzői pályázat alapján!

Tehát van egy új jegyző,de még nincs aláírva a szerződése.
A kérdés arra,vonatkozik,hogy ebben az esetben,hogy lesz a szerződés megfogalmazva,lévén a törvény szerint a tartam csak határozatlan lehet!?
Ha lehet határozott annak szerepelnie kellene a törvényben.Nem?

csufi99 # 2006.03.20. 20:36

A testület döntése a fontos!! Erre figyeljen mosmárt az érintett, az iratok, melyet leírnak s alá fog írni ettől eltérőeket nem tartalmazhatnak, ilyen nincs! A hatáskor a testületé.
A testületi határozat szövegét kellene tudni,s ha az törvénytelen, hát az már az ő gondjuk... majd kilábalnak belőle...
Hogy hogyan ez megint az ő gondjuk, valakit akkor fel kell menteni, bár vannak trükkök, lehet módosítják törvénytelen saját határozatukat, vagy később hoznak egy felmentést, s majd kinek?
Erre írná the Big C. rutin kérdés kellene legyen egy települési önkormányzatnál, no kb. ilyenek a viszonyok..

Asus # 2006.03.27. 08:18

Szia Csufi99!

Iratam neked emailt!

csufi99 # 2006.03.27. 19:06

Ok.:)