Súlyadó, helyi adó megtagadása


Beco1 # 2006.02.19. 17:57

Üdvözlök mindenkit!
Nemrég vettem Ercsiben egy házat. A város szélén fekszik, kb 500 méterre a 6-ostól. Az oda vezető út egyszerűen minősithetetlen. Földes, gödrös, saras, stb... Megtagadhatom -e pl. a súlyadót, vagy egyébb önkormányzati adót az út állapotára hivatkozva? Hogyan tudok hatással lenni az önkormányzatra hogy változás történjen ez ügyben?
Köszönöm segítségeteket.

Bubó # 2006.02.19. 21:07

Nem.
Beszélj a terület önkormányzati képviselőjével.

péterapó # 2006.03.04. 19:34

Kedves Beco 1.

A települési önkormányzat feladata- többek között-
a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés, a csatornázás, a köztemető fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, helyi tömegközlekedés, a köztisztaság és településtisztaság biztosítása; gondoskodás a helyi tűzvédelemről, közbiztonság helyi feladatairól; közreműködés a helyi energiaszolgáltatásban, a foglalkoztatás megoldásában; az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek és ifjúsági feladatokrólvaló gondoskodás; a közösségi tér biztosítása; közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység, sport támogatása... az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése....

a helyi önkormányzatokról szól 1990. évi LXV. törvényben részletesen olvashatsz róla.
Szólistsd fel írásban az Önkormányzatot....
ha nem veszik komolyan a problémádat...a Közigazdasági Hivatalhoz...eredménytelensége esetén az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosához fordulhatsz.

Sok sikert Üdv.


Polgár légy, ne alattvaló!