súlyadó törlés?!


Seduxen # 2006.02.13. 12:10

Sziasztok. Mint önkormányzatnál dolgozó, az alábbi "tuti" receptet ajánlom.

1: Tényleg fel kell keresni az Okmányirodát. Nekik kell ugyanis a BM központi nyilvántartásból törölni az autót. Ha még megvan az adásvételi, javaslom vidd Magaddal! Ha nincs, akkor ott tehetsz egy nyilatkozatot, hogy pontosan mikor is adtad el a verdát.

Ennyi. És utána már nem zaklatnak a súlyadóval sem !

csufi99 # 2006.02.10. 21:41

Elsőként én javaslom az okmáényirodát felkeresni, s tisztázni, hogyan lehet a nyiévántartásban a nevéről törölni az autót. Ez az első lépés, a többi csak utána következhet, bár igen furcsa, eddig nem tudta, hogy még as nevén van? A biztosítás, semmi miatt nem szólították fel? No mindegy irány az okmányiroda, ott elmondják, mit tehet.

Julianna # 2006.01.26. 08:35

2-3 éve eladott autó esetében ha a vevő nem iratta át a nevére az autót , az eladó adásvételije pedig sajnos elveszett és nem tudja megnevezni a vevőt mi a teendő hogy az eladó nevéről töröljék az autót és ne fizesse élete végéig a súlyadót egy olyan autó után ami már évek óta nem az övé?
Mi a korrekt megoldás ez ügyben? Eladó nyilatkozik tanúkkal az eladásról? (vevő ismeretlen, eltűnt) Hova kell bemenni, kinek kell írni aki korrektül intézi ezt az ügyet.