BAR lista


harmankardon # 2017.11.21. 09:28

Üdvözlet!

A következő tényállással nem vagyok tisztában,ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
14 évvel ezelőtti (2003év) banki tartozás(nagyságrendileg akkor 60-70eFt) meg nem fizetése óta ha bank egyetlen felszólítást sem küldött,sem követeléskezelő,és végrehajtó sem.............(azóta másik intézménynél vezetve van folyószámla hitelkerettel,és egy korábbi bedőlt hitel pedig végrehajtási eljárás keretén belül megfizetve,tehát rendezve van)..........,akkor "elévül" vagy törlődik a KHR nyilvántartásából ennyi idő után az ominózus 14 évvel ezelőtti összeg?
Azzal nem vagyok tisztában,hogy a KHR listán ez esetben passzív vagy aktív minősítés szerepel?
Illetve ha a hitelinformációs rendszerben a lekérés folyamata el van indítva,és a 14 évvel ezelőtti adós státusz még szerepel,akkor az akkori bankot a rendszer értesíti vajon??
Ha igen,akkor ennyi idő után követelhető az összeg részükről?
Egy újabb folyószámla vezetés igénylésénél derült ki a 14 évvel ezelőtti állapot ugyanannál az intezménynél,ami miatt a rendszer megtagadta a folyószámla megnyitását korábbi tartozás miatt.......

Válaszokat előre is köszönöm szépen!

Üdv!

harmankardon # 2017.11.21. 09:32

Az utolsó mondatot rosszul fogalmaztam meg,félreérthető lett.......tehát annál a banknál nem lehetett újra számlát nyitni.....ahol 14 évvel ezelőtt a tartozás keletkezett.

Köszönöm.