Közig.Bírságnál NEM LÉTEZIK méltányossági kérelem?!

Ani81 # 2010.02.06. 13:17

Keves Fórumozók!

Szeretném a segítségetek, információitokat kérni az alábbi szerintem jogtalan szabálysértési feljelentés miatt.

2009.augusztusában páromat a Gvadányi úti APEH-kal szemben "pontosabban a APEH melletti benzinkúttal szemben a parkolás végett szabálysértési feljelentést kezdeményeztek ellene.A következő történt, beparkolt a többi ott parkoló autók mellé szabályosan.A parkolást nem tiltotta sem közúti jelzőtábla, sem az útra festett egyéb tiltó jelzés.Ezen a részen parkolóautomata sincsen,a parkolásért itt nem kell fizetni.Párom kitette a mozgássérült kártyát, és bekísérte az anyukáját az APEH-hoz.Ez kb 5 perc volt.

Mire visszaért az autóján talált egy cédulát miszerint megszegte a várakozni tilos szabályt.Körbenézett és az összes többi autón is látott.Mindössze 5 perc alatt legalább 10-15 autóra helyeztek el hasonló cetlit.Párom átment a szemközti benzinkúthoz, és érdeklődött az ottani személyzettől, hogy ez szokványos dolog-e és, hogy nem e látták a bírságoló személyeket.Ők azt mondták,hogy így szokták, kipattannak az autójukból szétszórják a cetliket, fotóznak és gyorsan eltűznek.Ezek után párom telefonált a közterületeseknek,majd a közterületesek javaslatára a Zuglói polgármesteri hivatalba ,ahol azt az információt kapta, hogy majd kap róla egy tájékoztatást és akkor majd elmondhatja,vagy leírhatja mi történt.Most jött el ez az idő.Szeretném megtudni,hogy jogosan bírságoltak-e meg.Illetve ha igen akkor milyen úton kérhetem a lehető legkissebb bírságolási összeg kiszabását,mivel igen szegény körülmények között élünk.
Párom is azt mondta a 18 éves Renault 19-se nem ér annyit mint maga a bírság lesz.Kérem segítsenek információjukkal.

Köszönettel Kis Anett

ui:a válaszotok sürgős lenne,mert már csak 4 napom van a 8 napból

végrehajtó1 # 2010.02.06. 13:59

majd kap róla egy tájékoztatást és akkor majd elmondhatja,vagy leírhatja mi történt.Most jött el ez az idő”.

most eljött az idő hogy leírd mit kaptál.

teszvesz # 2010.07.18. 07:27

Tisztelt Fórumozók!

Tegnap sajnso helyszini bírságot szabtak ki rám Miskolcon, mert elvileg szabálytalanul kanyarodtam be balra egy benzinkútra. Este volt, felfestés alig látszik, tábla nem tiltotta, a lámpa szerit meg lehetett balra kanyarodni, sajnos nem igazán vagyok ott arra jártas.

20e-re büntetett meg a rendőr, de mivel nincs munkám, mérsékelte 10ezerre. Lehet-e erre valami méltányosságot kérni, esetleg büntetés eltörlését, egézségügyi okok miatt, illetve nehéz hellyzetre való tekintettel? ( volt munkahelyemen nagyon sok pénzel lenyúltak, ezt valamelyik fórumtémában írtam is, valamint egyetemre is felvételiztem, valószínüleg ez is pár költséggel jár)

Hadita # 2010.08.29. 09:59

Sziasztok,
Tanácsokat szeretnék kérni egy buntetéssel kapcsolatban ami szerintem tuti nem jogos:
Egy kis zsákutca kozepén parkoltam le, az utca elején nincs megállni tilos tábla, csak a legvégén de megbuntettek tilosban parkolásért. A rendorségen azt mondták, nem számit, hogy az utca végén van a tábla az az egész utcára érvényes!
Szerintem az utca elején kell elhelyezni a táblát, és tok lehuzás a buntetés.

janigaakos # 2011.03.30. 08:38

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy március 9. én megbüntettek parkolás miatt. Sajnos nem vettem észre, hogy ideiglenes megállni tilos tábla volt kirakva, mert munkások bontották az út jobb oldalát. Ez egy egy irányú utca volt. Én az út bal oldalán parkoltam. A tábla 20 méterig tiltotta a bal oldalon a parkolást. Én sajnos közelebb álltam. Azt szeretném kérdezni, hogy közmunkával szeretném törleszteni a büntetést ami 10000 forint volt. Azt tudom, hogy csak a rendőrség szabhat ki közmunkát. Mit írjak a fellebbezésbe, hogy oda kerüljön az ügy? Gondoltam arra, hogy műszaki hibára hivatkozok.

Van még egy másik problémám is. Ugyan ez az egyirányú utcában történt. Csak március 25.én. Kereket cseréltem az autón az út jobb oldalán. A bal oldali kerekeket kicseréltem. Mivel nem fértem hozzá a jobb oldali kerekekhez a járda miatt az emelővel, megfordultam. Így az egyirányú utcával szemben álltam. Kicseréltem a kerekeket és bementem a munkahelyemre megmosakodni. Közben jöttek a közterület felügyelők és egy 15000-os csekkel megajándékoztak.

A kérdésem az lenne, hogy ha fellebbezek eltörölhetik a bírságot? Ha nem akkor ezt a büntetést is közmunkával szeretném kiegyenlíteni, mert sajnos nem tudom kifizetni, mert anyagilag elég rosszul állok.

janigaakos # 2011.03.30. 08:39

Gyors válaszotokat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Janiga Ákos

monalisa1 # 2011.04.01. 14:05

Közmunkát csak az önkormányzat rendelhet el. (Menj be és kérd ennek lehetőségét., vigyél jövedelemigazolást - ha nem egymagad vagy akkor a feleséged/párod részéről is, mert hát közös a gazdálkodás = az adósság is közös...)

Azt is megmondják mennyi is a közmunka Ft/nap értéke.
(Ha szerencséd van hétvégeken is ledolgozható, ergo nem lesz szükség szabadságot kivenni.)

Norbi422 # 2011.05.21. 10:15

Kedves Hozzáértők!

A mai napon történt velem egy sajnálatos esemény, mégpedig a falunkban lévő egyik kereszteződésnél sajnálatos módon meg kellett állnom a kanyarodósávban (de a saroktól hagytam 100-150métert) mert ki kellett szednem a tolószéket és le kellett tolnom a nagypapát a boltig. A bolt előtt nincs parkoló, pont az említett kereszteződésben található az üzlet. Megállási lehetőségem csak az y kereszteződés túloldalán lehetett volna, és itt volt egy járdasziget ami a székkel nehézkesen járható. Mire a papát letoltam a boltig (nincs igazán akadálymentesítve ezért az egyik az autom előtt lévő kapubeállón eltoltam a boltig), egy rendőrautóból már ki is pattant egy úriember és azonmód előkapta a PDA-ját és már vígan fotózgatott is (mindez nem tartott 1,5 percig). Amikor észlelte mi is a helyzet, akkor közölte, hogy lesül a képéről a bőr elnézést kért de mondta, hogy már nem tudja visszacsinálni, ezért folytatta a fotózkodást. Én persze egy híján az összes képen szerepelek. Kértem legalább helyszíni bírságot szabjon ki, de közölte, hogy arra nincs lehetősége, de mindenképp írjak fellebbezést. Én mivel tovább gondoltam a dolgot, és annak díja + 5000 Ft. és végül is hiába volt mozgáskorlátozott igazolvány az autóban + egy tolószékes a kezemben, a szabálysértést elkövettem. Ezért kérdezném, hogy érdemes e egyáltalán ezzel tovább foglalkozni, vagy simán nyeljem le a békát és fizessek?

Köszönettel:
Norbert

jocika80 # 2011.07.16. 10:30

Tisztelt fórumozók!!!

Sajnálatos módon megbírságoltak tilosban parkolásért az eset a következő.

Az autómmal az uttestről felálltam egy olyan murvás részre amit azt gondoltam parkolásra találtak ki ez egy kapubejáró volt ami az egyik rokonomé tehát nem zavartam a forgalmat nem is a járdán álltam meg azt gondoltam senkit nem zavarok az uttestet nem használtam a járdát szintén nem torlaszoltam el. Igaz hogy volt tábla de csak kb 300 m tőlem megnéztem a szabályt és csak meghibásodás esetén állhattam volna meg így kaptam egy 30 000 csekket. Valaki tud valami kiskaput mert még soha nem büntettek meg.

jocika

horex # 2011.08.13. 06:21

Jocika
Csak részletfizetési engedményt adnak

jani67 # 2011.11.28. 15:36

Tiszteletem! Hétvégi parkolási bírság!Minden hétvégén a XI.Bercsényi utcában parkolok mivel a bevásárlóközpontban dolgozok.Múlt hétvégén is így történt a szombattal nem is volt gond,na de vasárnap jövök kifelé és a kocsin ott fityeg a helyszíni bírság papírja???Közterület felügyeletre hétfőn be,ott azt mondják őrüljek,hogy eddig nem bűntettek meg,mert ott nem lehet hétvégén sem parkolni.

Bali123 # 2012.01.25. 14:19

Üdv. mindenkinek!
Olyan kérdésem volna, hogy közig bírságot kaptam tavalyi évben, kereszteződéstől számított 5m belüli megállás. Akkor írtam rá 1 válaszlevelet, hogy műszaki hiba miatt álltam félre és ezt jeleztem vészvillogóval, a forgalmat nem akadályoztam, majd rövid időn belül (kb 2 perc) szabályosan félre álltam, ezért nem tartom jogosnak a határozatot. Erre több mint fél!!! év múlva a napokban kaptam egy határozat módosítást, hogy nem fogadják el az indokaimat, igazoljam javítási számlával és a szokásos 5 ezer Ft-os illetékbélyeggel fellebbezhetek. 2 kérdésem volna, több mint fél év telt el az újabb határozat kiküldéséig, milyen határidőket kötelesek betartani ilyen esetben? A másik kérdésem az volna hogy miért rajtam van a bizonyítási kényszer, mikor a Kresz alapján belterületen vészvillogóval műszaki hiba esetén a forgalom akadályoztatása nélkül mindent megtéve álltam meg, a járművet nem hagytam el és a lehetőségekhez mérten amikor lehetett szabályosan leparkoltam a gépjárművet, vagy ott kellett volna hagynom szabálytalanul vészvillogóval és utólag bemutatni egy javítási számlát? Mert kifogásolták hogy ha szabályosan le tudtam parkolni később, akkor nem áll fenn az indokolt műszaki hiba miatti szabálytalan megállás ténye. (ergo a jármű mozgatható állapotban volt) Válaszokat előre is köszönöm, talán másnak is hasznára vállhat.