Tipikus BMW-s probléma. Ki kell köttetni az indexet.
Birtokvédelem
Megoszthatatlan ingatlan
Az autós indexek külön-külön irányváltást jeleznek, együtt azonban elakadást - hiába működnek önállóan kifogástalanul.
A HÉSZ és az 1997. évi CXLI. törvény külön-külön (talán) jó szabályok, együtt történő alkalmazásuk azonban alapjogomat sérti. Ingatlanomat évek óta nem tudom megosztani, mert egy útszélesítési piros vonal van a helyrajzon. Önkormányzat, kormányhivatal, AJBH elutasított. Hogyan tovább, milyen jogi lehetőség van?
Köszönöm a segítséget.
Reméljük megoldódik igy is a gondja...
Semmi baj, de nem kérdeztél, hanem kinyilatkoztattál ilyen nyilakkal egy útvonalat, aminek a végén valami hülyeség volt, amiről senki még csak célzást sem tett, pláne nem is létezik úgy.
@drbjozsef
Bocsánat, hogy kérdeztem.
Szó sincs a Minisztériumról. Egyelőre ott tartunk az itt tárgyaltak szerint, hogy a Kormányhivatalnak el kell vennie az ügyet a mulasztó jegyzőtől, oda kell adnia egy másik jegyzőnek és a polgármester pedig kénytelen lesz fegyelmit indítani a mulasztó jegyző ellen. Tehát, ahogy a szolgálati utat felvázoltam, a következő lépcsőfok a Kormányhivatal.
Köszönöm mindenkinek a diskurzust.
Jó, akkor minisztérium. De hogy a fenébe jön ez ide?
Akarsz egy panaszt írni a Gulyásnak a birtokvédelmi határidőd miatt?
Miért nem egyből a pápának?
@Majordomus: Valóban, minisztérium, nem hivatal.
Miniszterelnökséget vezető miniszter= Gulyás Gergely
„ Miniszterelnökséget vezető hivatal.”
Hogy mi? Ez honnan jött?
Van ilyen egyáltalán? :)
Oké, megvan a szolgálati út birtokvédelem esetén. Jegyző -> Kormányhivatal -> Miniszterelnökséget vezető hivatal.
Köszönöm mindenkinek.
Szerintem elég, ha a birtokvédelmet kérő bejelentést tesz a jegyző mulasztásáról a kormányhivatalnál a birtokvédelmi rendelet 11. § alapján:
„11. § Ha a jegyző a birtokvédelmi eljárást az eljárási határidőn belül nem folytatja le, az illetékes fővárosi és vármegyei kormányhivatal – az arról történő tudomásszerzést követő nyolc napon belül – határozatával másik jegyzőt jelöl ki a birtokvédelmi eljárás lefolytatására, és ezzel egyidejűleg fegyelmi eljárást kezdeményez a mulasztó jegyző ellen a polgármesternél.”
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
Ez nem Ákr. Jegyzői birtokvédelem. Sui generis eljárás.
„Melyik bíróság? Milyen eljárásban? Milyen kérelemre?”
Az Ákr.-ben nincs valamilyen erre (is) vonatkozó passzus?
Csak úgy általánosságban : ha egy paragrafushoz nincs kötve közvetlenül szankció, akkor azt egyáltalán nem kell betartani?
A kormányhivatal az önkormányzatnak törvényességi felügyeleti szerve. A birtokvédelmi eljárásban eljáró jegyzőnek nem.
Melyik bíróság? Milyen eljárásban? Milyen kérelemre?
- Kormányhivatal, mint törvényességi felügyeleti szerv.
- bíróság.
Például érdeklődsz. Nem itt - a jegyzőnél.
@drbjózsef
Köszönöm! Ebből nekem az jön le, hogy a konkrét esetben minden elképzelhető határidő letelt. A helyzetet cifrázza, hogy fűződött jegyzői érdek az irat elfektetésében. Hogyan tovább?
Rosszul érted.
Az általad felvázolt eset eleve értelmetlen, erre kaptál ehhez analóg kérdéseket.
Egyébként : alapesetben 15 nap az eljárás, de ez nem folyamatos, megszakítják bizonyos cselekmények (pl. az ellenérdekű félnek küldött irat esetén a feladástól az átvételig nem telik a határidő)
Ha jól értem, akkor a jegyző saját hatáskörében dönthet arról, hogy nem foglalkozik egy üggyel? A kérelmezőnek azért csak kéne küldeni valamit erről.
"Hogy lehet egy ilyet kivédeni?"
Ha be sem adod...
Hány tündér tud táncolni egy tű hegyén? Finganak-e az angyalok? És mi lesz, ha Izland hadat üzen?!
Azon gondolkodom, hogy mit lehet csinálni egy olyan esetben, ha szabályosan beadod a birtokvédelmi kérelmedet - illeték leróva -, aztán a jegyző, vagy, aki illetékes szépen berakja a fiókba és szevasz-helló, többet nem esik szó az ügyről semmilyen formában. Te meg várod, hogy történjen valami és nem történik semmi.
Hogy lehet egy ilyet kivédeni?
r.ildiko,
„Illetve milyen egyéb kérelem terjeszthető elő a kérelmező részéről?”
Bármilyen. Akár fogorvosi kezelést is kérhetsz, vagy kaszinó nyitási engedélyt is. Hiszen nem tilos kérni.
„A másik kérésem az lenne, hogy a fenti indoklással jogos volt-e a birtokvédelmi kérelem elutasítása?”
Tekintve, hogy fogalmunk sincs mi a problémád, az is lehet hogy talán igen, vagy nem.
Ha valami házad előtti járdaépítéssel van gondod, az valszeg nem birtokvédelmi kérdés, úgyhogy valszeg igen.
„Vagy a jegyzőnek kellett volna a birtoksértő magatartást megtiltania?”
Vagy.
Természetesen pert indíthatsz az önkormányzat ellen, vagy a kormányhivataltól, mint felügyeleti szervtől kérhetsz ellenőrzést adott esetben.
Akár háromszor is. A vége ugyanez lesz.
Hatásköri túllépést nem tehet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02