Szervusztok!
Szeretnék, pontos, hiteles választ kapni a kérdésemre. Kérem, akik járatosak a témában válaszoljanak. Ma az apeh-ban az ügyfélszolgálatos fiatalember "azt hiszem" válaszokkal illetett, de nekem ez nem elég.
A kérdésem a következő. TGYÁS, GYED mellett kiadhatom-e a lakásomat, úgy hogy ne vegyék el ezeket a segélyeket. A TGYÁS formanyomtatványon ez áll
Nyilatkozom, hogy
- a terhességi-gyermekágyi segély folyósítása mellett kereső tevékenységet nem folytatok..
Az OEP oldalán ezt olvastam:
Nem kaphatok TGYÁS-t, ha valamilyen díjazást kapok munkáért, vagy ha hatósági engedélyhez kötött kereső tevékenységet folytatok.
Nem folytatok kereső tevékenységet, viszont lesz bevételem és számlás albérlőm lenne, tehát adószámmal rendelkező magánszemély lennék.. (a munkahelye támogatja a lakhatást)
A TGYÁS és GYED-em összege magasabb lenne, mint maga az albérleti díj, nem szeretném bukni a fenti folyósításokat, az albérleti díj összege minimális lenne, csak a törlesztésemet kellene fedeznie.. gyakorlatilag egy fillér hasznom sem lenne ebből.
Szakértők válaszát szeretném, illetve, aki hasonló cipőben jár és tuti választ tud.. mert az apehos kolléga azt hiszem, én úgy gondolom válaszával még szabályt sérthetek.. és nem hivatkozhatok rá, hogy én azt hiszemes választ kaptam.
Ha a fórumon már volt hasonló kérdés válasz - és elkerülte a figyelmem, akkor elnézést kérek és egy irányadást, hogy kinek a nevére keressek rá.
Mi számít kereső tevékenységnek és mi bevételnek. Mi a különbség a kettő között esetemben?
Köszönöm.
Timilini
Email címben is küldhetik/küldhetitek a választ..
Timilini