Banki hitelek


marcika # 2011.05.13. 21:09

" Quality Financial (Magyarország) Pénzügyi Szolgáltató ZRt-t, az USA-ban működő, Quality Financial Inc. hazai leányvállalata. Területük a jelzálogalapú, euróban történő hitelnyújtás. Szakszerűség, magas színvonalú számítástechnikai rendszer, laza feltételek jellemzi a céget (nem kérnek sem munkáltatói igazolást, sem jövedelemigazolást, sem APEH igazolást, stb.).
Euro devizahiteleiket külföldi és belföldi magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelő ingatlant tudnak fedezetként felajánlani. Az igényelt összeg 5.000- és 200.000- Euro között mozoghat a fedezetként felajánlott ingatlan értékének arányában. Többféle futamidő közül lehet választani, akár már 3 hónapra, vagy 20 évre is. Hitel felvehető új és használt ingatlan megvásárlására, hitelkiváltásra, hitelkiváltás/szabadfelhasználás kombinációjára, vagy szabad felhasználásra, meglévő ingatlan fedezete mellett.
”"

marcika # 2011.05.13. 21:11

dr Attika,

Félrevezető a tájékoztatásuk? Mert ugyan azt írják, hogy pénzügyi szolgáltató, de két sorral lejjebb, viszont már hitelnyújtásról beszélnek.
Most akkor ez hogy is van?

marcika # 2011.05.13. 21:12

még egy kérdésem lenne, hogy ilyen esetben tehetnek jelzálogot az ingatlanra?

Dr.Attika # 2011.05.14. 09:36

A jelzálogjog vagy törvényi rendelkezésen vagy szerződésen alapu. Ha a szerződés így szól, akkor igen. Törvényi renelkezés ebben az esetben nincs.

Tusi63 # 2011.05.19. 09:05

Sziasztok!

Segítséget, vagy pontosabban tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Férjem 2000-ben meghalt, majd 2006-tól élettársi viszonyban élek. Ezalatt az idő alatt -bizonyítható- kb. 6-7 millió hitelt vettem a nyakamba az élettársam APEH tartozása miatt. Kérdésem a következő lenne: ha én tudom bizonyítani, hogy a hitelekre nem nekem volt szükségem, de a nevemen vannak, mert ő nem kapott a tartozása miatt, mint vállalkozó, kérhetem-e bíróságilag, hogy legalább felét átvállalja?
Sajnos őt lerokkantosították, s az adósságot egyedül nem bírom az én fizetésemből állni. Tudom, hogy előbb is gondolkodhattam volna, de én sajna mindenkinek segíteni szeretnék. Van-e valamilyen lehetőségem?

Kérem, legyetek szívesek tanácsot adni! Köszönöm!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.19. 10:34

ha én tudom bizonyítani, hogy a hitelekre nem nekem volt szükségem
Nem azt kell bizonyítani, hanem az élettársi jogviszonyt, és akkor a tartozás máris közös. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a bank tőled nem követelheti az egészet, csak azt, hogy te követelheted tőle a ráeső rész megtérítését.

legszi # 2011.05.25. 05:54

Üdvözletem mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni...

2007 augusztusában vettem fel az exélettársammal egy közös hitelt. Papírokon is mint adós szerepel rajta. Mindkettőnknek számlát kellett nyitni a PannonTak-nál, (ez volt az egyik feltétel) de az én számlámról vonják le minden hónap végén a köv. havi esedékest. Sajnos úgy kell könyörögnöm, hogy az ex fizesse ki a rá jutó fele részt, és még így is csak 20-ka körül adja fel rózsaszín csekken , ami még később ér hozzám, mintha utalná. Volt egy év, amikor nem fizette a részleteket, és bíróságon keresztül tudtam behajtani csak rajta. Részletet kért rá, és 12 hónapon keresztül fizette is majdnem pontosan. Plusz az amúgy is esedékes részleteket. Mióta viszont lejárt a bíróság által meghatározott 12-dik hónap, újra kezd elmaradozni. Újra telefonálgatnom kell, ráadásul ő fel sem veszi, vagy ki van sokszor kapcsolva a telefonja, így a jelenlegi párját vagyok kénytelen hívni, akin keresztül tudok üzenni.
A kérdésem az, hogyan tudnám arra ösztönözni, hogy pontosan fizesse a havi részleteket??? Ebben a hónapban még csak az áprilisi részletet kaptam meg, azt is 15-ke után. (15-ig kell elküldeni az aktuális havi részletet) A bankban azt mondták, hogy nem felezik meg a levonásokat, mivel nekik marha jól bevált, hogy tőlem le tudják vonni minden hónapban az egészet. Kérjem meg, hogy intézze el a bankjánál, hogy automatikusan küldjék az én számlámra azt a bizonyos összeget, amint neki pénz kerül a számlájára... Dehát mégcsak beszélni sem tudok vele! És a barátnője kijelentette, hogy: "feladtunk minden számlát és nem maradt pénzünk, de várom a gyerektartásomat, abból majd elküljük..."
Tud nekem valaki valami okosat mondani? És még azt szeretném megtudni, hogy akár egy részlet elmaradásával is, kihez forduljak? Megint a bírósághoz? Vagy ügyvéddel írassak felszólítást neki? Mit lehet tennem?

abené # 2011.05.26. 15:15

Tiszelt.
Ma felhivott egy behajto cég és közölte velem, hogy bankom felmondta a szerzödésemet,2009be személyi kölcsönt vettem fel és sajnos 2010,oktoberébe elvesztettem a munkahelyem és nemtudom fizteni.és közölték velem, hogy mivel szüleimnél lakom, eljön hozzám a végrehajto és lefoglalhat mindent, amiröl szüleim nemtudják bizonyitani, hogy ök vették 5 évre visszamenöleg számlával.ez lehetséges lenne-?mi közük van a szüleim házához és az abba lévö dolgokhoz?édesanyám köteles öket beengedni egyáltalán?oké hogy ott élek és ott van a bejelentett lakcimem, de nekem ott semmi közöm nincs semmihez.köszönöm elöre is válaszukat.nagyon jo ez az oldal mert itt minden kérdésemre akármilyen témába megkapom a válaszomat.