Banki hitelek


henri # 2010.09.12. 18:41

Üdv mindenkinek! Érdeklődnék hogy ha bank felmondja a hitelt akkor a kezest egyből elő veszik vagy először az adóst és utána a kezest? Mi a helyzet ha a kezes közben terhes lesz? A táppénzből és a tgyás gyed gyesből tilthat le a bank illetve a végrehajtó? Köszönöm a segitséget előre is!

nandy # 2010.09.13. 07:30

Előveszik az adóst, és ha ő nem fizet határidőben, akkor mennek a kezeshez. De ha már felmondásra került a hitel, akkor valószínűleg nincs sok időd.
Táppénzből nem tudják vonni az elmaradást, de helyette vihetik a házadat, autódat.

Pista007 # 2010.09.14. 13:48

Tisztelt fórum.

Sajnos én azon balfácánok közé tartozom, akik 2008 nyarán vettek fel CHF hitelt. Annó a bank, nem is tudom hogy, de 125 HUF / CHF arfolyamon folyositotta az osszeget.. A mai CHF szintnél azonban elérte tűrőképességemet a törlesztés. Eddig minden hónapban maradéktalanul teljesitettem azonban ugy erzem, valahogy ki kell lepnem ebbol, mert mar a torleszton s a reszin kivul masra nem jut penzem.

Az volna a kerdesem, hogy a felvett oszeg (11.7 millio) azota 17.6 milliora novekedett az arfolyam miatt, a lakas pedig az eredeti 13 helyett er vagy 7-8 milliót. El tudom-e igy adni a lakást?
A maradék pénzt egyösszegben megfizetni nem tudom, milyen megoldások vannak ebben az esetben?
Vagy fizessem tovabb a torlesztest, s lassan de biztosan haljak ehen?

Tudom, hogy egyik sem jó megoldás, de nem tudom mitévő legyek..

Kérem azokat akik csak azt tudják szajkózni, hogy "Minek vettél fel hitelt..." hagyják figyelmen kivül a bejegyzésemet..

Előre is köszönöm!

nandy # 2010.09.14. 16:42

Más tanácsot nem lehet adni, csak azt hogy várjál még. Ez a mostani horror árfolyam nem tart sokáig. Legalábbis reméljük :(

resist # 2010.09.14. 20:17

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Citibank hitelkártya, szerződés felmondás után közvetlen küldhetnek a munkáltatómnak bérletiltást? Mert ezzel dobálóznak. Oké, hogy a bíróság elrendelheti, de a bank? Rákérdeztem, van e ehhez jogkörük, azt válaszolták, hogy nekik a 33%hoz a bíróságnak 50%hoz… Jogilag ez helyes?
A válaszokat előre is köszi!

Bocs, ha rossz helyen kérdeztem, próbáltam máshol is, csak valamiért nem engedte...