Banki hitelek

Csillagszem63 # 2011.11.25. 17:16

Sziasztok!

Kérem, legyetek szívesek abban segítséget adni, hogy az eladott hitelemet megvevő faktorház jogosan és sorozatosan zaklathat-e a munkahelyemen?

Hogyan/mikor tehetem azt meg, hogy nem járulok hozzá a fizetésemből való letiltáshoz? És mit jelent az -előző fórumozóknál olvastam -, hogy így 5 évig is el lehet "húzni" a "behajtást" ?

Köszönöm válaszotokat!

végrehajtó1 # 2011.11.25. 17:21

Tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen és majd kiderül hogy nyomoznak-e az ügyedben.

hogy így 5 évig is el lehet "húzni" a "behajtást" ”?

Nem el lehet húzni, hanem 5 éven belül általában mielött elévülne jogi útra terelik az ügyet.De lehet elöbb is.

Csillagszem63 # 2011.11.25. 18:12

Köszönöm Végrehajtó1!

Ha 1 személyi kölcsön miatt van adósságom, amit nem tudok már fizetni, de a lakásomon jelzálog bejegyzés van mit tehetnek velem?

Üdv.: Csillagszem63

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.25. 18:20

A végrehajtó lefoglalhatja az ingatlant, és akkor a jelzálogkölcsönt is felmondják.

Csillagszem63 # 2011.11.26. 20:21

Kedves kbs!

Akkor is felmondhatják, ha a lakás fele a két gyermekem tulajdona?
A hitelt én vettem fel, mármint a személyi kölcsönt, ahhoz a gyermekeimnek is van köze?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.26. 22:59

Ezt tőlem kérdezed? Te tudod, hogy van-e jelzálog a gyerekek tulajdoni hányadán is.

A kölcsönt egyébként a bank biztosan felmondja, ha a te tulajdoni hányadodra végrehajtási jogot jegyeznek be. A különbség az, hogy az egész ingatlant árverezik, vagy csak a te illetőségedet.