Banki hitelek


Katty85 # 2012.09.13. 07:32

Kedves Sherlock!
A hozzászólásból ítélve valószínűleg nem hogy nem tapasztaltál hasonlót, de még csak közelről sem láttál ilyet, ezért nem tudsz együttérezni azokkal, akik sajnos ilyen helyzetbe kerültek, megérteni meg pláne nem tudod őket.
Nem tartom buta embernek magam, de a hitelfelvételnél senki sem lehet elég okos, és körültekintő. Persze a mai tudásommal és tapasztalatommal semmiképpen nem ilyen konstrukciót választottam volna. Szerettem volna ötleteket kapni, hogy lehet ebből a legjobban kijönni.
Köszönöm a hozzászólásokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.13. 12:25

Együttérzünk, megértjük. Azt nem értjük, hogy amikor valaki saját rossz döntése miatt bajba kerül, akkor miért másokat hibáztat. Nem felnőtthöz illő magatartás.

Az ifjú kolléga mindössze erre kívánt célozni.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.13. 12:26

(Az implicit zsidózásról nem is beszélve.)

Bubu1978 # 2012.09.13. 14:04

Tisztelt Szakértők!

Gyakorlati tapasztalat kellene amennyiben rendelkeztek ilyennel.
Történetünk dióhéjban:

Adott két hitelkártyatartozásunk, melyek összege 2 millió forint. A bank lassan szerződést bont velünk. Természetesen próbáltunk velük részletfizetési megállapodást kötni, de ezt elutasították. Amennyit tudtunk, fizettünk és ezután is fizetni kívánunk. Úgy tűnik egy fél éven belül a rendelkezésünkre fog állni ez az összeg, tehát ki tudjuk nullázni a tartozásunkat, de a bank munkatársai már most a bírósággal fenyegetnek. A kérdés az lenne hogy ilyen esetekben mennyi az átfutási idő, és a bírósággal lehet-e egyezkedni részletfizetés tekintetében, mert emelett van egy lakáshitellet terhelt házunk is, melyet rendesen, elmaradás nélkül fizetünk, nem szeretnénk ha esetleg egy az ingatlanra pluszban bejegyzett jelzálogjog miatt azt is felmondanák. Mik a gyakorlati tapasztalatok, ha fizetgetünk minimálisan amennyit bírunk, megoldható lesz a helyzetünk vajon a lakásunk elúszása nélkül? Bíróság mérlegeli ilyenkor hogy a feleségem gyeden van és csak jövőre fog újra munkába állni? Előre is köszönöm a gyakorlati tanácsokat, és kérem ne azok írjanak akik azt mondják hogy hogyan lehettünk ekkora barmok, mert nem ismerik a történetet teljesen, illetve így utólag most már mi is másképpen csinálnánk, ha tehetnénk. Sürgős lenne.

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.14. 15:07

Valamit nem értek. A hitelkártya konstrukcióknak lényegi eleme, hogy folyamatosan tartozhatsz a hitelkeret erejéig. Persze, általában azt is kikötik, hogy havonta ki kell egyenlítened a kamatokat, vagy történnie kell egy minimális befizetésnek. Általában ez utóbbi is csak egy kisebb hányada a hitelkeretnek, ráadásul meg lehet csinálni, hogy a határidőre befizetsz, másnap pedig leveszed a kamatok kiegyenlítése után maradt összeget.

Hogy lehet egy ilyen konstrukcióval odáig jutni, hogy a bank felmondja a szerződést, ha - ahogyan állítod - rendszeresen törlesztetek?

Egyébként ilyen tényállás mellett perbe bocsátkozni a lehető legrosszabb ötlet, vetekszik a konnektorba pisiléssel.

Bubu1978 # 2012.09.14. 15:30

Akkor picit átfogalmazom, mára a hitelkeret ki van teljesen használva, és jelenleg a minimum törlesztések okoznak problémát, abból gyűlt fel 3 hónapos tartozás. Erre kértünk részletfizetlst amit nem adtak meg.

krisz37 # 2012.09.14. 19:55

Üdv! Szeretném megtudni, hogy ha folyószámla hitel és hitelkártya törlesztés van azon a bankszámlán amire a munkanélküli segély érkezik, akkor a bank levonhatja az elmaradt tartozást. 35000 Ft-ból 7000-ret hagyott a számlán a bank. Megteheti ezt vagy lehet utólag valamit tenni. (Ennyi a havi összes jövedelem!)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.15. 07:07

Te magad adtál neki megbízást a levonásra, amikor a szerződéseket kötötted vele.