Banki hitelek


Dr.Attika # 2012.08.30. 09:56

Miért menne szembe?
Olvasgasd a vonatkozó szakirodalmat.

Dr.Attika # 2012.08.30. 11:05

Sherlock! Egyébként mennyi a tapasztalatod a "fősodorú" jogalkalmazásról ezen témakörben?

ObudaFan # 2012.08.30. 11:28

Ezek szerint vagy van neki, vagy jól olvasta a szakirodalmat, mert igaza van Sherlocknak.

Dr.Attika # 2012.08.30. 11:31
Offer # 2012.08.30. 11:48

Nyuszika, azért kérdezz rá a banknál, ezek olyanok, hogy ha pénzt viszel, akkor szóba állnak veled. Ha a volt férjed hajlandó átvállalni, akkor ők is látják, hogy a volt férjedtől jön az utalás, tehát fizetőképes. De kötelezni a bankot nem lehet arra, hogy téged kiengedjen a kötelemből. Egyébként egy személyi kölcsönt valszeg mindenképpen célszerű lenne teljesen előtörleszteni, mert nagyon magas a THM-je.


ügyvéd

Dr.Attika # 2012.08.30. 11:58

Nem arról van szó, hogy Nyuszikát kiengedje a bank a kötelemből. Szerződés módosításról beszélünk.

Nyuszika32 # 2012.08.30. 22:23

Tisztelt Fórumozók!

Köszönöm a gyors segítséget, ötleteket! Egyenlőre még nagy dilemmában vagyok, hogy oldjam ezt meg úgy, hogy jó legyen.
A válaszokból kivettem a jogi út az macerás lenne....viszont ha az én részemet kifizetném és a törlesztőt lecsökkenteném arra az összegre amit a volt férjem utal akkor már spóroltam egy csomó pénzt mert nem fizetek kamatot! Mivel bírósági végzés van arról, hogy közösen kell visszafizetni a hitelt.
Viszont a következő kérdés itt jön.:

1. Ha kifizetem a hitelt egészben és ő ugyanúgy utalja nekem a pénzt amiben ugyebár benn a kamat az minek minősül? Mert nem szeretnék bűnöző lenni! 2.Vagy ha a felét fizetem ki és módosul a hitel összege és időtartama ezt kötelességem vele közölni? Mert nem szeretném ha 1,5 év múlva ezért kerülnék szorult helyzetbe!
Mivel a békesség érdekében csak email-ben beszélünk havonta egyszer és külön városba kerültünk! Nem gondolja, hogy ki tudnék fizetni ekkora összeget egyben. Semmilyen papírt nem kér hisz ott volt mikor a pénzt felvettük és a dátumra is rábólintott mert közösen döntöttünk. Hitelt már csak lakásra akarok felvenni de az még két év jelen esetben így végül is ez nem hátráltat de ha már a ....úr sms viszonyban van velem akkor ne az én kamatomból tegye!!!
Rövid időn belül jelentkezem és még egyszer köszönöm!!!
Üdvözlettel: Nyuszika32

érdeklődő2012 # 2012.09.01. 06:45

Tisztelt Fórumozók!
2010ben folyószámlahitel került felvételre,de ezt az összeget nem sikerült visszafizetni,végül végrehajtó céghez került az ügy,aki behajtani nem tudta,mert nem állt rendelkezésre semmiféle ingatlannal,ingósággal,munkabér.Majd 1év után a tartozás egy hónap végén "eltünt" és a netbankon a következő szöveg volt látható "lakossági foly.szla.tőke eladás". 2012re a számla lenullázódott.
Ezesetben mi a teendő?
Mit jelent a "lak.foly.szla.tőke eladás"?
Ez az összeg elévült?
Ha nem,hogy lehet visszafizetni?
Emiatt BAR listás az illető?
Előre is köszönöm a segítséget!