rágalmazás, zaklatás, zsarolás


lakatosviktor # 2011.03.06. 08:55

Kedves tuske!

Ezt nem a rendőrség kompetenciája eldönteni. Ha feljelentést akarsz tenni, kötelesek felvenni. Különben katonai bűncselekmény gyanúja merül fel részükről.

Ha azért akarna feljelentést tenni, mert a kutya kikaparta a virágot a kertben, azt is köteles felvenni. Más kérdés, hogy a nyilvánvalóan alaptalan feljelentéseket el kell utasítani. De ez nem arra a személyre tartozik, aki jegyzőkönyvezi, amit az ügyvfél elmond.

Az, hogy az Ön által elmondottak zsarolásnak minősülnek-e, végképp nem arra a rendőrre tartozik, aki Önnek útbaigazítást ad.

Ha valaki pénzt kér Öntől a leírtak szerint, az zsarolás.

Én az Ön helyében az ügyészségre mennék.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

guba # 2011.03.06. 10:59

Ez inkább önbíráskodáshoz állna közelebb, de ha súlyos fenyegetést nem fogalmazott meg, akkor valóban nem bűncselekmény.

guba # 2011.03.06. 11:00

Ja, most olvasom, hogy volt ott fenyegetés is...

dresion # 2011.03.25. 08:49

Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy gépjárművet a közelmúltban, amiről kiderült, hogy nem legális műszaki vizsgával rendelkezik (ezt kettő autószerelő bizonyítja). Ezért felhívtam az eladót, hogy szeretném visszakérni a pénzem, aki azonnal beleegyezett a visszavásárlásba. Amikor kimentem, hogy visszaadjam az autót, kijelentette az eladó, hogy bíróságra fogja vinni az ügyet, azzal az alappal, hogy én megzsaroltam. Ami nem is igaz, szimplán csak kértem, hogy adja vissza a pénzem. Az eladó valószínűleg felvételt készített a visszavásárlánál történő beszélgetésről, amin rákérdezett, hogy "azt ugye tudod hogy megzsaroltál?". Én erre a kérdésre reflexből rávágtam hogy "igen". Nem tudom miért, valószínűleg kicsit stresszes voltam, mivel az eladó eléggé feszült idegállapotban volt. Arra lennék kiváncsi, hogy ha bíróságra viszi az ügyet, mennyire számít a felvétel?("azt ugye tudod, hogy megzsaroltál?"-"igen"). Tehát valójában nem történt zsarolás!

A telefonbeszélgetésben elhangzottakat a hangfelvételen elmagyaráztam.

ObudaFan # 2011.03.25. 18:27

Ez azért kevés lesz.

kakukktojas # 2011.05.01. 00:25

Kedves Forumozok!
Zsarolasnak szamit-e (vagy mi lehet) az, ha valaki alairt valamit, de nem teljesiti, majd szamonkerik töle es hozzateszik, ha nem tovabbra sem teljesit, akkor a jogi utat valasztjak? (aminek a nem teljesitö esetleg nagyon nem örülne, mert akkor az nagyobb csapas lenne ra nezve, mintha teljesitene)
Köszönöm elöre a valaszokat!

ObudaFan # 2011.05.01. 09:21

Ez így semminek a világon valószínűleg, bár jó lenne kicsit pontosabb tényállás.

kakukktojas # 2011.05.01. 12:38

Az alairo atad teljes jogu üzemeltetesre egy projektet, irasban vallalja az ahhoz szükseges adatok, iratok atadasat is x hataridöre, melyet nem teljesit a hataridöig, ill. alairja, senki mas nem rendelkezhet vele, melyert vallalja a felelösseget is, hogy igy volt es lesz. A megallapodasban rögzitetteket csak együtt bonthatjak fel.
Hab a tortan, tamadt egy ötlete, eladja a projektet.
Lehet követelni a hianyok potlasat a jogi uton valo ervelessel?
Ill. mostmar, hogy hab is van: eladhatja harmadik felnek?

ObudaFan # 2011.05.01. 12:46

Ennél egy picit konkrétabb és összefogottabb tényállásra lenne szükség, ráadásul a biztos válaszhoz egészen biztosan ismerni kellene a szerződés pontos szövegét.

senkiobuda (törölt felhasználó) # 2011.05.03. 14:51

Tisztelt Jogi Fórum! Írásban jelezték, jogi lépéseket tesznek ellenem, mert bejelentés érkezett, hogy a lakásszövetkezet közgyűlésén részt vettem és szavaztam jogtalanul. (Nem vagyok szövetkezeti tag, meghatalmazásom volt, de haláleset miatt el kellett jönnöm.) Hamis vád, hamis tanúzás, vagy egyéb miatt érdemes- e ismeretlen tettes ellen tehetek feljelentést? Köszönöm.

ObudaFan # 2011.05.03. 15:02

Majd ha befejeződik az alapeljárás, akkor lehet.

senkiobuda (törölt felhasználó) # 2011.05.03. 15:49

Tisztelt ÓbudaFan! Köszönöm!

ObudaFan # 2011.05.03. 20:02

Nincs mit.

Merchior # 2011.05.08. 17:05

Üdvözlet!
Egy vidéki, családi házban élek. Hangszeren - akusztikus dobon - naponta szoktam gyakorolni egy-másfél órát délután 14 óra és 17 óra között. Hétvégéken, ünnepeken nem. Dobról lévén szó, meglehetősen hangos, vagyis több házzal odébb is hallható. A gond az, hogy néhány napja "zaklatás" címen jelentettek fel.
Azt szeretném tudni, hogy ilyenkor mi a teendő, mit lehet/mit nem lehet ilyenkor csinálni, milyen további következményekkel járhat ez még, milyen törvény adta módszerekhez lehet folyamodni?
Előre is köszönöm!

Gabicsek # 2011.05.08. 20:25

Ez nem zaklatás.

Gabicsek # 2011.05.08. 20:27

ettől függetlenül engem is megütne a guta, ha hétköznaponként délután minden nap ezt hallgatnám, és ebéd után hétköznap sosem lehetne pihenni. Ha dobolni akarsz, keress egy külterületi akármit, ahol senkit nem zavarsz. Mert valószínűleg rajtad kívül mindenkit idegesít.

deothora # 2011.05.12. 14:55

Tisztelt szakértök!
Kaptam egy idézést ami teljesen lebénított, a történet a következö: egy újság fórumán egy orvosi mühibaper kapcsán írt cikkhez a következöt szóltam hozzá: "„Kéne csinálni egy fekete listát ahova az ilyen műhibás orvosokat teszik bele, és akik el vannak tiltva és lesz*rva az adatvédelmi törvényeket bizony feltenni az internetre hogy a betegek, leendő kismamák stb. informálódni tudjanak, ha már az állam nem védi meg őket az ilyen kontároktól!” de a megjegyzésem abszolút általánosságban íródott.Ez történt vagy 6éves vagy pedig amikor kihirdették az ítéletet kb.2009 október végén. Nem tudom mert nem is foglalkoztam a fórummal és nem is írtam oda semmit. Most kaptam egy idézést hogy egy valaki a blogjában egy orvosról szóló cikk kapcsán az én nicknevemet és a fentebb írt megjegyzésemet felhasználta azt a saját kommentárjával kiegészítette, ami folytán abszolút rágalmazó lett az írás az orvosról..aki persze feljelentést tett a blogíró és tettestársai ellen. Nos én egészen addig amíg az ídézés nem jött meg nem is tudtam az oldal létezéséröl, és az olalon rágalmazott orvost sem ismerem, és nem is állt soha szándékomban öt bármiféle módon rágalmazni. Az ídézetet teljesen öncéluan a tudtom nélkül használta fel a blogíró...nagoyn megvagyok ilyedve mert sosem volt ilyen ügyem, nem is akartam soha senkit rágalmazni.
Nagyon szépen kérem hogy adjanak tanácsot, hogy most börtönbe fogok kerülni azért mert valaki felhasználta a hozzászólásomat? Komolyan aggódom.

Tisztelettel: Deothora

ObudaFan # 2011.05.13. 15:58

Milyen hatóság idézett hova és milyen minőségben?

deothora # 2011.05.13. 21:38

A bíróság idézett be engem mint feljelentettet, meghallgatásra a tárgyalás elökészítése céljából...Lehet kérelmeznem a bíróságtól hogy írásban tehessek nyilatkozatot és nélkülem folytassák le a tárgylaást? mert külföldön lakom és 6idézetje van az ügynek, és nem tudom kifizetni a hazautazás árát.

ObudaFan # 2011.05.14. 10:06

Megpróbálhatod kérni, hogy biztosítékot adhass és ne kelljen hazajönnöd.

SolnesM # 2011.05.22. 07:05

Kedves Jogi szakértők !
Adva van egy társaház, abban sok sok lakás - vagy 35 db..
Ebből egyet megszeretnénk venni, tehát van egy lakás mustra /szemle.
Itt kiszúrok egy nagy szabálytalanságot, egy gázcső lezáratalan, biztonság szempontjából veszélyes, egy egészház érdekeit súlyosan veszélyezteti. Szóltam a tulajnak és ő mint amolyan kukacoskodót leintett.
Ilyenkor mi van ?
Gondolom ha szólok a hatóságnak (tűzvédelem, katasztrófa védelem stb,. vagy a szolgáltatónak - egy gázszolgáltató, az még nem zsalolás . Mert mivel egyezségre nem jutottunk, esetleg így is fel lehet fogni.
Tehát úgy általában, ha az ember tudomására jut egy mások életét és anyagi biztonságát súlyosan veszélyeztető helyzet - szólhat e az illetékeseknek ??
Egy eseteleges robbanás 100 milliós kárral járhat és lehet több halott is.
Vélemények ??

KaraKara # 2011.05.23. 15:59

Kedves Szakértők!
Nagyon egyszerű kérdésben kérném segítségüket. Folyamatos telefonhívásokkal zaklatja egy személy szüleimet - miattam. Már ők is és én is kértem, hogy ne telefonáljon többet, de nem volt hatása. Feljelentést ugyanakkor (most még) nem szeretnék tenni, hiszen mindenkinek jobb a békesség, de fel szeretném hívni a figyelmét erre az eshetőségre is. Ha ügyvéddel látogatom meg és mondom el ezt neki, akkor az ügyvéd később igazolhatja-e a törvény előtt, hogy megkértem a telefonhívások befejezésére, vagy van-e egyáltalán bármi értelme ügyvédet vinnem magammal?
Válaszukat előre is köszönöm!

1 anyuka # 2011.05.24. 20:30

Mária újabb letartóztatási kérelmét utasította ma el a másodfok is megalázó kioktatással.

http://krokotanarur.hu/2011/Let.jpg

Vajon mikor kerül végre be Mária oda, ahová való???

Ha belegondolunk, hogy ezért ma el lehet kérni 30.000Ft+ÁFA óradíjat, és bizony van olyan idióta, aki még meg ki is fizeti...

Nyílt levél Máriának:

Olyan vonzó volt ma Mária! Mindig imádtam a fél évszázados csábos combokat, amint elővillannak az igazán csini ízléses fél-miniszoknyák alól... (Igaz, jobbára 15-25 közti korosztály viseli őket, de azért Önön is igazán vadító volt!)

Mondja Mária! Nem akar velem eljönni valahová a Bahamákra? Képzelje el a naplementét a tengerparton! Hagyjunk itt csapot-papot, és éljünk a pillanatnak Mária! Csak mi ketten! Ön, meg én! Make love, not war! Igaz, most jut eszembe: Ön nem csak németül, de angolul sem beszél. Sebaj, majd csendben hallgatjuk a hullámok suhogását. Szinte érzem az orrcimpáimban a pálmafák illatának keveredését az Ön bódító, varánusz-vadító Moskowskaja Krasnaja parfümjével. Csodás lenne Mária. Mondja, hogy: IGEN! Életünk titkos vágyait váltsuk valóra!

Aztán nem bánom: le is tartóztattathat!

Sohasem késő megtalálni az igazit Mária!

Brrrrrrrrrrrrrrrr! Mária! Már a gondolatba is beleborzongok!

Mondjátok meg Máriának: szeretem!!!

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 18:13

Most nézem csak. Látom, nagyon beloptad magad a három moslék, féreglistás bíró (lásd www.csiza-csaba.hu)szívébe, amikor bemutattad a tárgyaláson a weboldalamról, Máriát pozitívumként, míg ezt a három férget a helyükön, a Féreglistában egy tárgyaláson.

akik az alábbi videón látható, általános iskolában kiskorúak, - köztük a fiam - és szülők szeme láttára elkövetett megismételt garázdaság, és megismételt testi sértés miatt ejnye-bejnyében (megrovásban) részesítette a többszörösen büntetett K. Attilát. Valami olyasmivel "indokolta" a moslékhármas, hogy ellenem is van büntetőeljárás folyamatban, nálam "elfelejtették" az ártatlanság vélelmét, mind a mai napig büntetlen előéletű vagyok.

Tehát a moslékmasszi által vezette moslékhármas bírói tanács szerint ejnye-bejnyét érdemel, az alábbi videón leírt 2. bűncselekmény.

http://www.myspace.com/…id/107885165#…

Komolyan mondom, ha most lemegyek az utcára, az utca 100 emberéből 100 ember tény és törvényhelyesbb ítéletet hoz, mint a moslékmasszi vezette hármas.

Pit. # 2011.08.07. 20:44

Nekem lenne egy olyan gondom,hogy nem rég óta járok a barátnőmmel akinek mint kiderült idióta a párja,valószínűleg lelki terroros,a barátnőm együtt lakott vele de szakítottak mert már a srác teljesen kiidegelte,és már a lány nem szerette.El is pakolt a sráctól,és mi ezután jöttünk össze,de az öröm kevés ideig tartott,mert minden nap hívogatja a barátnőmet,sms eket küldözget,próbál rá lelkileg hatni,hol csúnyán hol gúnyosan beszél,és minden áron az a célja hogy megkeserítse a barátnőm életét ha neki nem jó ne legyen jó a barátnőmnek sem.Aztán eljutottunk oda hogy én is meg lettem fenyegetve hogy majd a barátai megakarnak verni mert,én el vettem a barátnőjét ami bosszút kiván,de azt mondta nem lessz verés ha a barátnőmet,haza küldöm és jó ideig nem tartom vele a kapcsolatot,na most ugye megíjedtem,a barátnőm haza ment,de úgy döntöttem nem hagyom,így fogok találkozni a barátnőmmel,de ezt a beszélgetős témát amit akart ezt már régebben is megcsinálta barátnőmmel,és nem rég mikor megtudta hogy újból találkozunk,azt írta barátnőmnek hogy ő nem felejt és betartja a szavát,csak nem tudom mire gondolt a megveretésemre vagy hogy megutáltat a barátnőmmel.

Mit tehetek ilyenkor?