rágalmazás, zaklatás, zsarolás


wers # 2012.03.19. 11:23

Az érdekes, hogy az orvos nem tud segíteni. Szerintem hívjatok mentőt hozzá mikor örjöng, beviszik ha ön- és közveszélyes.

mimita # 2012.03.19. 10:08

Üdvözlök mindenkit!Segítséget tanácsot szeretnék kéri!Nővérem évekkel ezelőtt elvállt férjétől.Később kiderült az úr skrizofén,betegsége álltal folyamatosan zaklat,zsarolja mostmár nemcsak őt minket is!Próbáltunk segíteni rajta de egyre őrültebb!Testvérem ment a rendőrségre,körzeti orvos segítségét is kérte,de mindenhol az a vállasz amíg vér nem folyik addig nem tudnak mit tenni!Mostanra már én is a tulajdona lettem!Azt állítja nem lehet senkim mert akkor már nem leszek halhatatlan,és itt fogunk elpusztulni a földön!Ő ugyanis egy titán és megfog menteni bennünket!Főztem rá egy ideig,mert édesanyja elhunyt,családja már elzavarta,de mi nem tudunk szabadulni tőle!Már fenyeget minket,hogy pofánver ha nem csináljuk amit ő mond!Már nemmet mondunk minden kérésére,de ez csak tovább szitja a tüzet nála!Már saját magát hasba szurta,azt mondta üldözik a démonok!Félek nagy baj lessz!Folyamatosan képzelődik,és már fenyeget ha nem főzök tovább rá,adjak neki havi 40ezret mert átvernek engem és ő majd megvéd!Már nemtudom mit tegyek féltem testvérem,gyereküket aki mellesleg már bújkál apja haragja elől,még az egyetemet is otthagyta annyira félt!És persze magunkat is!Kérem adjanak tanácsot hová fordulhatunk segítségért!Már majdnam 15 éve ez megy!De már olyan őrült,hogy az félelmetes!Üdvözlettel:Mimita

ObudaFan # 2012.02.27. 11:24

A helyi bíróságon a tudomásszerzéstől számított 30 napon belül lehet feljelentést tenni rágalmazásért.

miranda001 # 2012.02.26. 23:13

Jó estét!

Nekem olyan problémám lenne,hogy 3évvel ezelőtt,az akkori párom ex-barátnője féltékenységből,irigységből szétválasztott minket.Hosszú a történet,de a lényeg,hogy mind a mai napig a hátam mögött mindenféle nőszemélynek elhord engem,mocskolódik! Most legutóbb arról szereztem tudomást,hogy akivel 4évig volt együtt,annak én voltam az egyik szeretője a sok közül, miközben én azt az illetőt nem is ismerem,még az életben találkozni sem találkoztunk! Viszont ez a nő mindenkinek azt hazudja rólam mekkora .... vagyok stb... Minősíthetetlen hangnemben közli mindenkivel,akivel csak találkozik! Ezen kívül aberált nőszemélynek hív engem,miközben azt se tudja mit jelent! Egyre jobban zavar,hogy 3év után sem képes megnyugodni és békén hagyni engem! Megkértem már szépen,hogy hagyja abba,de nem értem el vele semmit,sőt,ellenkezőleg,jobban elkezdett szidalmazni engem! Mit tehetnénk,hogy ennek az állapotnak véget vessek?

liliputi # 2012.01.18. 09:04

Tisztelt Szerkesztoseg!

Egy eleg komolynak nevezheto ugyben batorkodom segitseguket kerni.Az ugy reszleteibe jelenleg nem mennek bele,csak ha szukseges ahhoz,hogy velemenyt tudjanak formalni.Egy uzenetrol kernem velemenyuket,kimeriti e az eletveszelyes fenyegetes tetelet:

a holnapi nappal tetemesre nott a tartozasod.
miutan ultimatumot kapsz elmondom emlekeztetoul, hogy a kolcsont Te kerted.
a felteteleket Te szabtad. en csupan elfogadtam az ajanlatod.
tobbszor felhivtam a figyelmed, hogy a baratsag csak addig tart, mig rendesen tortenik a torlesztes.
ezek utan kapsz 5 napot 22-e vasarnapig, hogy nyilatkozz itt irasban, hogy mikeppen fogod rendezni es mikor.
amennyiben ez nem tortenik meg en megkezdem a hajtovadaszatot utanad!
mindegy, hogy itt kaplak el, vagy az embereim otthon, elobb utobb
zacsko lesz a fejeden!
ha abban a hitben elsz, hogy ott miskolcon esetleg pesten nem talallak meg, meglepetes fog erni.
innentol kezdve nem kimelem a csaladodat sem, szarok ra, hogy ki beteg es ki nem!
tovabba minden egyes megmozdulasom koltsege teged terhel.
gondolom nem jossz vissza, mert itt kilatastalan a helyzeted, munkat nem tudsz tobbe vallani, mindenedet el fogok venni.
ha otthon elbujsz, csupan az usztatasodat tudom megrendelni,zacskoval a fejeden. sajnos akkor en magam is elesek a tartozasod osszegetol, de ezek utan ennyit bealdozok
a halalodert. es sajnos a fiuk nem tudnak kulonbseget tenni a csaladtagok kozt. annyira butak, hogy nekik mindegy mit kell tenni az altalam igert osszegert. az ocsed fotojat is atkuldtem nekik, sorry!
intezkedj!

Par mondat kommentaciokent annyit tennek hozza,hogy a tartozasom tenyet elismerem ( 300 eurorol beszelunk) ,ugy,hogy azt az osszeget amit kaptam ettol az embertol,mar rendeztem,ez csupan a kamat!
Meg annyi,hogy kulfoldi orszagban elunk,en jelenleg most itthon tartozkodom.A levelbol is kiderul,hogy az illeto egy ex-maffiozo,ezert gondolnam komolyan venni a fenyegetest.Meg annyi,hogy az uzenet a facebookon erkezett,termeszetesen nem sajat nev alatt,de egy korabbi uzenetben sajat maga masolta be a bankszamlaszamat,ami miatt beazonosithatonak velem az illetot.
Mielobbi valaszukat varva,Tisztelettel: egy megfenyegetett

Balázs86 # 2012.01.04. 22:26

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék, hogy zsarolásnak minősül-e a következő eset, illetve további fenyegetőzés esetén megállja-e helyét egy feljelentés?

Elektronikus formában több levelet is váltottam egy ismerősömmel. Az illető - akivel a levelezést folytattam - ezt követően megfenyegetett (szintén levélben), hogy amennyiben nem fizetek neki, a levelek tartalmát megosztja egy harmadik személlyel (aminek értelemszerűen nem örülnék).

Totesz86 # 2011.12.29. 21:43

Köszönöm a hozzászólásokat!
Sajnos én is így gondoltam a hangfelvételről :(.
De megszületett a döntés, feljelentés és várunk. Töröltem magamat és barátnőmet mindenhonnan a netről, így megtalálni nem tudnak, se ismerősöket. Szerencsére nem egy körben mozogtam velük. És nem találkozom vele többet, nem reagálok ha keres és várok. Ha valahol megjelenik, akkor tovább megy az ügy. Azon a felvételen amúgy meg semmi törvénytelen nincs rólam, max a magánéletem.

Gabicsek # 2011.12.29. 21:34

Nem azt mondtam, hogy elfogadják, hanem azt, hogy lehet. Függ ez sok mindentől. Hivatalosan persze akkor lehet bizonyítékként értékelni, ha az illető tudott róla, hogy hangfelvétel készül.

Károsult_Laci # 2011.12.29. 21:00

Én a hangfelvételhez szólnék hozzá tapasztalatból, hogy NEM fogadható el büntetőeljárásban!! (polgáriban igen)

Gabicsek # 2011.12.29. 20:48

A feljelentést megteheted, lehet bizonyító erejű a hangfelvétel is. A zsarolás megvalóslásához azonban a károkozás is hozzátartozik, nem csak a fenyegetés.

Totesz86 # 2011.12.29. 18:43

AlexKirályfi!

Az egy dolog, hogy nem szégyenlem, de mivel magánügy, nem szívesen látnám magam viszont bárhol.

AlexKirályfi # 2011.12.29. 18:38

Azt írtad semmi gond nincs meg amúgy is sok férfi álma. Utána meg azt, hogy mégse szeretnéd ha mások megtudnák.
Akkor most mi a baj? Ne hagyd magad zsarolni, ha szerinted rendben van az úgy, akkor tök mindegy, ki látja és ki nem.
(de honnan veszed, hogy sok férfi álma?? a bnőd meg leszbi akkor??)
Ha meg feljelentést teszel, akkor aztán biztos kitudódik.

Totesz86 # 2011.12.29. 17:44

Sziasztok!

25 éves vagyok, van egy barátnőm és zsarolás áldozatai lettünk.
Röviden a történet: Párom javaslatára, hogy kicsit feldobjuk a hangulatot, elhívtuk hozzám az egyik barátnőjét, aki nagyon várta az alkalmat. Mondanom sem kell, hogy sok férfi álma, hogy többesbe. Eddig semmi gond nincsen, magánéletében mindenki a saját lakásában kiélheti magát, ha párja is benne van. Na most ez a 3. személy tudtunk nélkül az egész aktust felvette fényképezőgéppel, amiről nem volt fogalmunk. Rá két napra felkeresett engem, hogy beszélnünk kell, mert ha nem akkor gond lesz. Vagyis már a találkozás előtt eszébe juthatott ez a lehetőség. Mivel ennyi idősen van egy jó munkahelyem és lakást is vettem (hitelre), úgy gondolta, hogy lehúzhat nem is kevés pénzt. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy a 3. fél szerint a párom vele van, mivel régi barátnők, a zsarolást így is adta elő. Így már a találkozásra úgy mentem, hogy tudtam mit szeretne (mivel párom elmondta előtte egy nappal, hogy neki elmesélte a tervét), így volt alkalmam felvenni az egész beszélgetést úgy, hogy abba a hitbe van, nekem ez teljes új.
Azzal zsarol, hogy elküldi szüleimnek és oda ahova dolgozom, így egy ilyen embert tovább nem fognak foglalkoztatni. Természetesen pénzt szeretne nem is keveset. A videót nem mutatta meg. És a felvételhez nem járultunk hozzá.
Párommal közösen sikerült előtte járni egy lépéssel mindig, de nem akar elállni a zsarolástól. Fizetni nem fogok, viszont a magánéletemet sem szeretném viszont látni, se a munkahelyemen, se valamelyik weboldalon, és a szüleimre se tartozik ilyen mélységig.

Mi a teendő, hogy ne kerüljön nyilvánosságra? Tegyek feljelentést a rendőrségen? Ők foglalkoznak érdemben az üggyel míg nem tölti fel bármilyen oldalra a videót, vagy míg nem küldi el barátoknak, családtagoknak? A telefonnal készült több mint fél órás hangfelvétel (ami szinte kiváló minőségű, teljesen felismerhető a hangja) bizonyító erejű?

Kérem a gyors segítséget!

Köszönöm!

Agent Cooper # 2011.11.23. 09:24

natasa28, talán szerencsésebb még azelőtt megtenni a feljelentést, mielőtt tényleg komolyabb visszaélés történik. A feljelentést a lakóhely szerinti rendőrkapitányságon célszerű megtenni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2011.11.22. 17:54

Számítógépes rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt feljelentést lehet tenni.

natasa28 # 2011.11.22. 10:15

ez mind ok.eddig se adtam meg,nem is volt egyszerű minden hol más volt a jelszó és értelmetlen is.minden adatomhoz hozzáfértek,mindenhol megváltoztatták a jelszót be se tudjak lépni.még a freemailemen is.nem szeretném viszontlátni magam egy olyan oldalon,mert ki tudja.feljelentést tegyek?vagy ezzel nem lehet?

lajcsó # 2011.11.22. 10:10

A megoldás: jelszó változtatás. Az új jelszót pedig ne add meg senkinek.

natasa28 # 2011.11.22. 08:27

Érdeklődnék,hogy mi a teendő ha feltörték a freemailem,facebookom,iwiwem,myvipem és minden olyan oldalamat ahol regisztrálva voltam.Tudom ki az illető hisz felhivott igy jártam és vissza se kapom.az okát nem tudom miért tette,hisz igaz ismerem de ennyi.mi a teendő ilyenkor?félek visszaél az adataimmal.

kisvezse # 2011.11.17. 10:21

Angéla1902

Szia!Az csak egy poén, a link utolsó szava az, hogy /profile bárki rámegy, mindenkinek a sajátja jelenik meg!:) Nem kell komolyan venni, ha te ugyanazt felrakod egy ismerősöd adatlapjára és ő rákattint a linkre akkor a saját profilját fogja látni!

csigabacsi # 2011.11.17. 10:03

Köszönöm a választ, Agent Cooper.
Nem is azért kérdeztem, mert nem az a célom, hogy börtönbe kerüljön, csak szeretném, ha elmenne a kedve a későbbiekben az ilyen cselekedetektől. Sajnos már így is elég sokan olvashatták. Elég lenne, ha legalább pénzbüntetést kapna, és bocsánatot kérjen minimum ott, ahová ezeket a rágalmakat kiírogatta.
Köszönettel: Csigabacsi

Angéla1902 # 2011.11.17. 06:47

Kedves!

Jogos e a feljelentés rágalmazás és becsületsértés ügyében, ha az egyik ismerősöm a facebook üzenőfalára
az alábbit tette közzé:

,,Körözött bűnöző!Aki látja az sürgősen hívja a 107-et!!!",és persze az én adatlapom van belinkelve hozzá!

A személyt már töröltem, de nem volt kellemes látni a hozzászólásokat, ugyanis elég sokan láthatták...Hajnalban zaklatott telefonon,és úgy látszik
hiába nem reagálok rá nem adja fel!
Számomra ez egyáltalán nem vicces és nem tudom mi okból
kifolyólag tette!

Előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2011.11.15. 22:40

Kedves SzDoris!

A leírása alapján egyértelműen megvalósul a zaklatás, nyugodtam megteheti a feljelentést. Az általam ismert ügyekben (2) 100%-os volt a feljelentés hatékonysága. (A zaklatókat elítélték és a zaklatások többé nem fordultak elő.)

Az adathalászattal kapcsolatban viszont pontatlanok az ismeretei (a bűncselekmény megnevezését ObudaFan kolléga leírta, és valójában ez nem adathalászat). Leginkább azt tudnám javasolni, hogy mondja el jegyzőkönyvbe a rendőröknek, hogy mi történt az e-mail címeivel, a cselekményt úgyis nekik kell minősíteniük. (Azaz nekik pontosan állást kell tudni foglalniuk, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor mi.

Kedves Csigabacsi!

Az Ön által ismertetett cselekmény nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége lehet, ezért egy büntetlen előéletű ember szinte biztos, hogy nem kap végrehajtandó szabadságvesztést.

Javaslom, hogy készítsen néhány printscreent (képernyő fotót), amivel alátámaszthatja feljelentését.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2011.11.15. 13:59

Igen, megvalósulhatott a zaklatás, illetve a számítógépes rendszer és adatok elleni bűncselekmény is, ha feltört e-mail fiókokat. Az előbbi miatt 30 napon belül lehet a feljelentést megtenni.

SzDoris # 2011.11.15. 13:09

Tisztelt Ügyvédek és Fórumozók!

Fel jelentést szeretnék tenni zaklatás, adathalászat, fenyegetőzés vétségével!
Az eset a következő:
egyik egyetemista ismerősöm nem hajlandó elfogadni, hogy többé már nem vagyunk barátok, és hogy szálljon le rólam. Amiért a kapcsolat megszakítását kezdeményeztem: sértegetés, minősíthetetlen hangnem, folyamatos és alaptalan kérdezősködés, faggatózás, vádaskodás, minősítés, bemocskolás, összes email cím és közösségi oldal feltörése, többszöri felszólításra sem abbamaradó fenyegető sms-ek, email-ek, folytonos telefoncsörgés(vezetékes, édesanyámé, sajátom)! Az egyetemen követ, elém áll, sarokba szorít, szinte alig bírok menekülni!
Semmi és senki nem tud rá hatni, állítása szerint oly annyira megviseli ezen barátság (ő általa történő) tönkremenetele, hogy az őt életvitelében akadályozza, szinte lehetetlen fájdalmat okoz neki, ezért bosszút szeretne állni rajtam, hogy nekem is legalább ilyen rossz legyen mint neki!
Pontosan ő az aki a problémát generálta (fentebb), többszöri kibékülés után sem vette észre magát, újra és újra hibákat követett el, és most nem hajlandó felfogni, hogy vége van.
Mi a teendő? Mit tanácsolnak? A Btk. 176.§-a kimondja hogy zaklatás vétségének minősül, börtönbüntetés, közmunka vagy pénzbírsággal sújtandó! Adathalászatért további 10 évre is börtönbe csukhatják!
Érdemes feljelentenem? A mindennapi életvitelemben teljesen korlátoz, folyamatosan új email címeket kell készítenem, az egyetemen elém áll és válaszadásra kényszerít, telefonjaink használhatatlanok a folyamatos beérkező hívások miatt!
Kérem segítsenek,
egy elkeseredett, megfáradt egyetemista lánynak!

csigabacsi # 2011.11.15. 11:58

Tisztelt Fórumozók!
Az esetünk a következő:
Nővéremmel évekkel ezelőtt megromlott a viszonyom. A minap a tudomásomra jutott, hogy az egyik közösségi oldalra rólam és a feleségemre a hátunk mögött csupa rágalmazó ocsmányságokat írogat ki. Olyanokat, hogy korruptak vagyunk (feleségem egy közhivatalban dolgozott), hazug, pénzéhes, lopós társaságnak nevez minket, ingyenélőknek, akiket kirúgtak a munkahelyükről. Természetesen ezek egyike sem igaz, még csak az sem, hogy kirúgtak a minket, nem tudom honnan veszi ezeket az információkat. Mindezeket trágár,ocsmányló, nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében. Utoljára már privát üzeneteket írogatott nekünk, amiben szintén mocskolódott, nyílt utálatát fejezte ki feleségem felé, sőt célozgatásokkal még a kapcsolatunkat is próbálta széjjelzilálni. Próbáltam felhívni, de nem veszi fel a telefont.
Szeretnénk leállítani, hogy ne irkáljon marhaságokat rólunk ország-világnak (ha csak privátban irkálná nem is foglalkoznánk vele), meg egyáltalán, hagyjon békén minket.
Ha feljelentenénk, kimerítené szerintetek ez a rágalmazás vagy becsületsértés fogalmát? Van értelme feljelenteni egyáltalán? Olvastam a Btk. 179. és 180. §-át, de valóban kaphat érte börtönbüntetést? Vagy mit csináljunk szerintetek?
Válaszaitokat előre is köszönöm.