rágalmazás, zaklatás, zsarolás


ObudaFan # 2014.02.17. 09:12

csendeske

Szerintem zaklatásnak minősül. Közvádas ügy, nem kerül semmibe neked.
De én a helyedben elgondolkodnék egy személyiségi jogi peren is, némi nem vagyoni kártérítéssel.

csendeske # 2014.02.14. 21:50

Kedves szakértők! Szeretnék választ kapni minél hamarabb a kérdéseimre. Előre is köszönöm, üdvözlettel: csendeske

Véleményem # 2014.02.14. 08:02

Ráhajtott az összes topicra.
Egyszerűbb lenne egy "Ildikó201302-összes" vagy "Ildikó201302-összegyűjtve" vagy "Ildikó201302-problémái" stb. nevű topicot indítania.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.14. 06:20

Ja, látom már. Ez az a csalás ügy.
Ildikó, hány rovatban fogod még megkérdezni ugyanazt?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.14. 06:19

Tulajdonképpen lehetett az az ígéret egy szerződésmódosítás, és akkor jár a duplapénz. De hogy a büntetőjogi bunkó hogy kerül az ügybe, az rejtély.

csendeske # 2014.02.13. 23:20

Ismeretlen tettes ellen magánvádas feljelentést tettem ma a rendőrségen a következők miatt: egy helyi városi újságban lakossági hirdetést adtak fel azzal a szöveggel, hogy lakossági vashulladék ingyen elvihető - lakáscímemmel és a telefon számommal.Egyidejűleg szintén ebben a lapban jelent meg a lányom élettársa telefon számára hivatkozva, hogy családi okok miatt póniló ingyen elvihető. Mind a ketten 40-50 hívást kaptunk, és a házam előtt két napon keresztül 10 cigány/ cigány család is megjelent, ki kerékpárral, ki kocsival, illetve utánfutóval. Félünk, hogy ezek után mi következhet még? Tudjuk, hogy kik tették, viszont nem tudjuk bizonyítani, mivel az újságba ingyenesen lehet lakossági hirdetést leadni és a szöveget gépelve dobták be az erre kijelölt ládába. Az illető a lányom előző élettársa, aki nem mellesleg leszerelt, nyugdíjas nyomozó. A feljelentéskor kértem, hogy másik rendőrség járjon el az ügyben (nem az, ahol régen dolgozott).

Megállja-e a helyét ebben az esetben a zaklatás ténye?
Ha nem, akkor ez minek számít?
Ilyet el kell viselnem? Mit tehetek?
Milyen kimenetele várható az ügynek?
Mibe fog ez nekem kerülni?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2014.02.13. 22:02

Zsarolásnak nem számít. De attól függően, hogy miért tartozott, hogyan tartozott, lehet ez csalás, nem az, hogy csak a megbeszélt összeget küldte el, hanem az, hogy korábban semmit.

Ildikó201302 # 2014.02.13. 16:45

Büntethető e az aki valakinek tartozik netes eladás árával,és azt mondja neki,h.az összeg dupláját adja vissza,végül csak a tényleges összeget küldi.ez zsarolásnak számít?vagy valami másnak?

ObudaFan # 2014.01.30. 22:14

A gyerekeket meg sem fogják ebben az eljárásban kérdezni. (Ha meghallgatnák, akkor ott az egy szem nyomozati bíró lenne jelen, meg te. De ilyen ügyben egy négy évest kizárt.)

DAnna84 # 2014.01.30. 12:14

Tisztelt fórum.
A kérdésem: Jelenleg zaklatás miatt folyik eljárás a szomszédom ellen a ki alattunk lakik. Már 4 éve lakunk ugyan abban az albérletben a hölgy fölött. Van két gyermekem. ( 4 és másfél éves)
A város összes hivatalos helyén voltunk már a férjemmel az ügyben.
A hölgy folyamatosan fenyegeti a kicsiket és ordibál ki az ablakon, ajtón stb. Ezt hallja mindenki akinek van füle. Az aktuális barátját is felküldte már nem egyszer hozzánk, és az utcán is estek már nekünk a 4 év alatt nem egyszer. Már aláírást is gyűjtöttem ellene kétszer is, amit a közös képviselőnk is látott. A MIK-nek (akinek a lakásában lakik a hölgy) is küldtünk már belőle. Csupán figyelmeztetést kapott. A nagyobbik gyermekem már fél, és ha meghallja a hangjukat már kérdezi h a csúnya néni mért bánt megint minket.
Ma már kihallgatták a hölgyet a rendőrségen és tagadott mindent.
Jövőhéten szembesítés.
A kérésem az lenne h hogy zajlik ilyenkor egy tárgyalás. Ugye a kicsiket nem fogják vizsgálgatni bántani. Tudom h ilyenkor vérre megy sok ügyvéd.
Hogy érdemes felkészülnünk és mi az amit kerüljünk ( viselkedés, jelzés stb.)
KÖszönöm.

Agent Cooper # 2013.12.22. 00:01

Kedves sunsugar!

Hol teszi közzé az anyagot az interneten? Mit jelent az, hogy jogosan megszerzett anyagot? Honnan tudja, hogy miből él a cég? Túl sok a kérdőjel ebben a történetben. Lehet zsarolás, de személyiségi jogsértések is felmerülhetnek. Egyébként van annak oka, hogy nem kíván a rendőrséghez fordulni?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.12.21. 12:34

Egyébként azért, mert a székhelyen nincs senki, bejelentést lehet tenni az illetékes cégbíróságon és a NAV-nál.

ObudaFan # 2013.12.21. 12:33

Attól függ, hogy milyen anyagot, milyen körülmények között, mit kér érte.

sunsugar # 2013.12.20. 15:58

Tisztelt Fórumozók!

Az érdekelne, hogy a magyar törvények szerint valaki közzétesz az interneten jogosan megszerzett anyagot etikátlan körülmények között és ennek levételéért kér irreálisan nagy összegű pénzt, az zsarolásnak számít? És ha ebből él egy cég, amelynek a bejegyzett telephelyén nem található senki? Van ebben bármi ami törvényileg támadható?

A válaszokat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2013.12.08. 11:22

Zsarolásért rossz esetben simán lehet letöltendőt is kapni akár, nem ártana egy védőt keresni.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.08. 10:07

Gondolod, hogy ilyen hevenyészett tényállás alapján interneten keresztül védekezési stratégiát fog neked kidolgozni bárki is?

Tamás73 # 2013.12.07. 19:20

Sziasztok.Segítségre lenne szükségem,hogy van egy srác aki emailben írt a volt főnökének,hogy mennyit ér meg neki ha nem szól gépeinek a bérbeadójának,hogy hol vannak üzemben.Most zsarolásért beidézték a rendőrök.
Pénzt nem kapott és semmi csak email volt.Ennek már 3 hónapja.
Mit mondjon a kihallgatáson,tagadjon,hogy ő írta vagy csak mérges volt és idegesíteni akarta a volt főnököt vagy mi a jó lépés?
Köszönöm

gilera # 2013.11.18. 12:51

Igen, tegnap hívtam a rendőrséget és ők is azt mondták, hogy száz százalék, hogy nem fogja vállalni a hazugság vizsgálatot.

viszont tényleg kell bizonyíték. nem ők fogják megkeresni.

sajnos nincs olyan ismerősöm aki segítene.

ObudaFan # 2013.11.18. 09:48

Már miért menne bele egy ilyen vizsgálatba valaki, csak azért, mert te ezt kéred? És miért értékelné bárki a terhére, hogy nem megy bele?

capisca # 2013.11.18. 08:32

Kedves gilera!

Minek magánynomozó, meg ügyvéd stbb.

Ha van közös ismerősötök aki esetleg ilyet olvasott miért nem kéred meg, hogy ezeket a rágalmazást tartalmazó fórum bejegyzéseket küldje meg neked.

gilera # 2013.11.15. 18:23

Köszönöm a válaszokat!

1 akkor mi a teendő?
magánnyomozó?
vagy keressem fel ügyvéddel az illetőt és kérjem meg, hogy vesse alá magát egy általam finanszírozott hazugságvizsgálatnak?
ha vállalja akkor egyenes út a rendőrség, mivel a végeredmény számomra nem kérdéses,ha nem vállalja akkor meg felmerül a kérdés, hogy miért nem vállalja.

2 ha nem vállalja akkor is fel lehet jelenteni?

mert végül is akkor valamelyest már bizonyosságot nyert a bűnössége. hiszen ha tiszta akkor nem kell félnie semmitől.

3 kinek a jelenlétében kell a hazugság vizsgálatot lebonyolítani? rendőrség, ügyvéd, vagy elég egy hiteles magánnyomozó?

4 ki lehet játszani a hazugságvizsgálatot?

egyszer beszéltem olyannal aki csinál ilyet, mondta hogy írjak össze pár kb 10-15 kérdést amit fontosnak tartok, ebből ők( akik értenek hozzá) összeállítanak olyan kérdéseket amikre csak igennel vagy nemmel lehet válaszolni.

5 ha megfelel a teszten mégis, akkor rágalmazásért feljelenthet?

nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.15. 11:01

1. Jó, jó, de a bűncselekmény tényét azért csak valószínűsíteni kellene. Az nem megy, hogy feljelentést teszek, hogy szerintem engem valahol valaki rágalmaz, a rendőrség dúrja már fel az internetet, hogy tényleg úgy van-e.

ObudaFan # 2013.11.15. 10:51

1. Fel, a rendőrség feladata a bizonyítékok begyűjtése.
2-3. Ha nicknévvel regisztrált, akkor az sem feltétlenül kell, hogy igaz legyen, hogy most már tudod, ki is ő.
4. Annak biztosan nem, rágalmazásnak viszont könnyen lehet, hogy igen.
5. Valamelyest.
6. Akkor az több rendbeli elkövetés valószínűleg.

gilera # 2013.11.14. 07:41

Sziasztok!

az én problémám az, hogy egy közeli ismerősöm lejárat fórumokon. de nem tudom hogy hol.
1 rendőrségen fel lehet e jelenteni bizonyíték nélkül?

2.a magánvádas feljelentést egy hónapig lehet megtenni ha a tudomásunkra jut. a rólam írt -akár beszámoló vagy magánéleti szennyes kiteregetés- pl 4 hónapja már napvilágot látott és sejtettem is, de bizonyíték hiányában nem tettem feljelentést, mégis kérdezem, hogy ha megtalálom hol van rólam a kiszívárogtatott infó, akkor az hihető dátum a tudomásunkra jutására...?vagy már elkéstem?ugyanis még nem jutott tudomásomra csak sejtésem van róla...

3.ha nicknévvel regisztrált és úgy írt sértő bántó dolgokat a fórumban akkor is fel lehet e jelenteni? vagy mindent tagadni fog? hogy lehet bebizonyítani, hogy övé az a nicknév?

4.ha igazságot írt rólam egy fórumba az még becsületsértésnek számít? megtörtént magánéleti szennyessel aláz mások előtt.büntethető e?milyen büntetésre számíthat akkor ha aljas indokkal követte el a bűnét nagy nyilvánosság előtt?

5. ha bebizonyosodik, hogy emiatt kórházi ellátásban részesültem, akár öngyilkossági kísérlettel is, akkor súlyosbíthatja e ez a büntetését? tartós pszcihés maradandó károsodást okozva ezzel.

6 ha bebizonyosodik, hogy többször is megtette( többször is lejáratott fórumokon) súlyosbíthatja e a büntetését?

köszönöm előre is a válaszokat!

ObudaFan # 2013.11.02. 09:05

Persze, ha abban a "másban" már volt becsület csorbítására alkalmas tényállítás vagy kifejezés is, az más kérdés.