rágalmazás, zaklatás, zsarolás


ObudaFan # 2013.11.02. 09:04

Szerintem ez nem különösebben alkalmas a becsület csorbítására, így szerintem nem.

szemirka # 2013.11.01. 10:29

Fel tudok-e valakit jelenteni amiatt,hogy azt írta rám "te bevándorló" ,meg mást is mondjuk.... Tudni kell rólam,hogy félvér arab vagyok, de Magyarországon születtem és itt is élek.
köszönöm előre is a választ

ObudaFan # 2013.10.28. 18:08

Büntetőeljárás ebből nem lesz. Egy személyiségi jogi pernek érdekes lenne, de az eredménye annak is kétséges.

Gábor881 # 2013.10.26. 16:28

Segitséget kérnék! Az exem, aki egyben a gyermekem anyja megkeserítette teljesen az életemet. Az egy éves kislányom sajnos nem az én nevemet viseli (papíron semmi közöm hozzá), mivel a baba születéses előtt pár héttel összeházasodott egy másik pasival. Úgy volt, hogy dns-teszt, meg miegymás, hogy a nevemet viselje, de mivel hiába tudja, hogy én vagyok a vér szerinti apa, nem akarja, hogy lássam a gyerket. Egyszer láthatom hetekig minden nap, máskor meg hetekig nem...épp, amilyen kedve van... teljesen megkeserítette az életemet, több betegség (pszichiátriai, illetve ennek következtében testi is) a sok fenyegetés, zsarolásnak köszönhető amit csinál(t)! Gyámügyre nem merek menni, mert félek, hogy állami gondozásba tennék a lányom, és még ki sem tudnám hozni, mivel papíron nem az enyém. Mi alapján tudnám feljelenteni? Zsarolásnak minősülne így is, ha papíron nem az én lányom, de ő, és a környezete is beismeri, hogy az enyém? Vagy létezik olyan, hogy bizonyíthatóan miatta ment tönkre az egészségem, és az alapján feljelenteni? Mert ugye fizikálisan nem bántott, de a "lelki terror"-nak sok mentális, és fizikai következményei lettek nálam. Mielőtt bárki megkérdezné, IGEN, BIZTOSAN ENYÉM a gyermek! Válaszokat előre is köszönöm.

krokodil36 # 2012.11.30. 10:52

Telefonos zaklatás esetén még esetleg ilyesmi oldalakat lehet megnézni: http://www.tellows.hu/ Bizonyos esetekben egészen hasznos lehet. Múltkor én is megtaláltam rajta valakit, aki végül is csak szórakozott...

lizus77 # 2012.11.23. 18:22

Sziasztok! Az egyik ismerősöm zaklatásért jelentett fel 2012. Júliusában. Augusztus végén kaptam egy levelet a Ügyészségtől, hogy ellenem panasz nem érkezett, ezért 3 hónappal azaz 2012.12.03.-ig meghosszabbítják a nyomozás határidejét. Én arra gondolok, hogy ezt azért hosszabbították meg, mert, hogy megfigyelik, hogy zaklatom-e ezt a férfi feljelentőt.
Megmondom őszintén, hogy már nem zaklatom, de amikor találkozunk erőszakkal próbálja a köszönő viszonyt kikényszeríteni (Én nem fogadom a köszönését sem). Sms-ben zaklattam, de mindössze azért, mert rosszindulatú daganattal vagyok műtve és ő a hátam mögött félcsöcsű fasszopó rusnya kurvának hív. Tavaly ismerkedtünk meg a facebookon, akkor nagyon hajtot rám és 3 nap alatt akart velem kapcsolatot (ide költözést is beleértve) létesíteni. Én nem mentem bele, de amikor találkoztunk 1 hónap után, akkor már szerettem volna vele a kapcsolatot. Akkor még írogatott nekem smst, hívogatott, magyarán hitegetett. Idén megismerkedett egy oldalon, egy nővel annak kiadta a betegségemet és a problémák végülis innen kezdődtek. És ugye Én meg védtem magamat. Ami még rosszul esik, hogy tagadja azt, hogy ő anno kiakart kezdeni velem, mindenkinek úgy állítja be, hogy én akartam vele kikezdeni. Facebookos beszélgetésünket kitöröltem, az lenne a kérdésem, hogy van-e rá valami lehetőség, hogy ezt a kitörölt facebookos beszélgetést elő lehessen varázsolni, hogy meglegyen nekem. Ilyen esetben kihez lehetne fordulni szerintetek. Meg ugye ő tagadja a telefonhívásait, smseit irányomba, de viszont arra vonatkozóan meg azt hallottam, hogy a hatósaágnak joga van kikérni mind a két félre vonatkozólag a szolgáltatótól a részletes ki-és bejövő hívások listáját. Szerintetek, ha lesz ebből vádemelés vagy tárgyalás, akkor hogyan tudnám bebizonyítani azt, hogy hazudik? Köszönöm a válaszokat, üdv: lizus77

Noncsikaa # 2012.11.22. 12:40

Kedves Capisca!
Nem tudott semmi ellen fellebbezni,mert a közel 2 éves birósági hercehurca alatt,nem volt tudomása arról,hogy bármilyen eljárás folyik ellene!!!!!!!Amikor egy igazoltatás során ez kiderült,már két éve körözték,és hopp...vitték is a Markó utcába,onnan Tökölre.Mire kiderült,hogy miről is van szó,és kikértük a vádiratokat,a szabadulás elött egy héttel történt volna meg a per újrafelvétel,ami viszont azt jelentette volna hogy fent pesten egy gyüjtőbe teszik...és ott ki tudja mi van...egy héért nem mert kockáztatni az ügyvéd.
Neki elég összetett betegsége van. többek között trombopfilia/sűrű a vére/,és egy ritka,obbstruktív tüdőbetegsége,jelenleg tüdőtranszplantáció előtt van. Mikor szabadlábra engedték,rá nem sokra kapott egy tüdőemboliát is,mert nem szakszerűen kezelték a Bvben.... nem jól adagolták neki a vérhígítót,vagy lejért rohamcsökkentő készítményeket kapott....pl a hideg vizes fürdés...vagy épp a nem megfelelő gyógyszeradagolás.... nagy mértékben hozzájárult az egészségi állapota romlásához.szóval a távollétes ítélet hozatal alatt,a II.bíróság is jóváhagyta a az I.fokú bíróság döntését mely 4 hónap letöltendő fogházbüntetés volt..... Ige járt Tökölön. Végig ott volt. de nem kapott olyan speciális ellátást,amire szüksége lett volna.

capisca # 2012.11.22. 07:47

Kedves Noncsika!

A barátod fellebezet vagy a az első fokú döntés ellen ? Mi volt az első fokó döntés? Magánvádló fellebezett az első fokú döntés ellen?

Milyen egészségi állapotban volt a bevonulás előtt a barátod (milyen betegsége volt) és milyen lett szabadulás után? Mivel tudod bizonyítnai? Érdekes mert Tökölön van a Rabkorház, kérdés hogy ott is járt e?

Üdv
Capisca

Noncsikaa # 2012.11.22. 06:33

Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni,egy barátommal kapcsolatos ügyben. 2010.szeptemberében, egy barátom II.fokon jogerősen 4hónap letöltendő fogházbüntetést kapott zaklatás vétsége miatt(rövid szöveges üzenetekben merült ez ki)a bírósági tárgyalásokról egy idézést sem kapott,csupán a az illetékes bíróság hirdetménytáblájára volt kifüggesztve a tárgyalás időpontja.Elsődlegesen,a az ügy kezdetén érdekes módon,a nyomozóhatóság megtudta keresni a barátomat,aki meg is jelent az idézésen. Onnantól kezdve,semmit nem hallott az ügyről. A későbbiekben a vádiratok ismeretében derült egy-két érdekes dolog napvilágra. a Büntetés végrehajtás megtörtént,noha a az egészségügyi állapota elég rossz volt,annak ellenére hogy a Tököli Bv-ben volt. Bizonyítottan,kifejezetten rosszabb állapotban került onnan ki.Azzal a ténnyel,hogy a bíróság,és a rendőrség nem kereste Őt,illetve mivel vádlottként nem tudott a tárgyalásokról sem,igy nem jelent meg,elitélték és a felperes tücsköt bogarat mondott. Eljárási hibára hivatkozva illetve az egészség károsodás hivatkozva,lehet valamilyen részleghez fordulni,pl.kártérítés gyanánt? vagy erre van valamilyen megszabott időintervallum?
Köszönöm előre is!

Véleményem # 2012.11.21. 12:16

A válasz egyszerű, elmondod az igazat.
A leírtak szerint nem történt zaklatás. Ennyi.

Lárma # 2012.11.20. 21:11

Tisztelt Fórumozók!

Zaklatás ügyben kérek tanácsot. Ez esetben állítólag én lennék a zaklató..
Történt ugyanis, hogy segítettem valakinek egy főiskolai szakdolgozat elkészítésében. Amit bizonyítani is tudok. Most már tudom, hogy nem kellett volna, mert ez az ő dolga lett volna. Ezért még én is büntetést kaphatok.
A lényeg, hogy miután elkészült májusban a dolgozat, az illető hölgy, szinte minden normális kommunikációt, megszakított velem. Azért itt ott sikerült szóra bírnom és kérdőre vonni, hogy akkor rendezhetnénk a dolgot. Igaz előre pénzről nem volt szó. Igazából utólag nem is akartam kérni. Csupán csak annyit, hogy kérjen bocsánatot azért mert becsapott. Ugyanis addig míg dolgoztam neki, elhitette velem hogy én vagyok a legfontosabb neki a világon…
Ügyes volt ezt meg kell hagyni. Lóvá tett ezen nincs mit szépíteni… Nos a kérdésemre mindig az volt a válasza, hogy nem is tette be a munkám a szakdolgozatba. Ezen vitáztunk egész nyáron, de csak neten keresztül. Mert ugyan egy kis városban lakunk, de nem volt hajlandó találkozni sem velem, hogy megbeszéljük. Aztán kezdtem egyre mérgesebb lenni és úgy döntöttem, kérek betekintést a főiskolán a dolgozatába. Kb 2 hete ez is megtörtént. És mit ad Isten, hemzsegnek a munkáim a dolgozatban. Erre kijegyzeteltem azokat az oldalakat, ahol a munkám van és azt is hogy köszönetet nyilvánít mindenkinek a dolgozat elkészítésében az intézmény vezetőktől ahol az adatokat gyűjtötte, egészen a portásig. Csak valahogy rólam feledkezett meg. Azon kívül lenyilatkozza hogy ez a dolgozat az ő egyéni munkája.. Ezt mind elküldtem neki egy levélben. És ismételten megkértem, hogy rendezze velem a dolgot. Ő mindig csak azt vágta vissza, hogy tudja hogy visszaakarom vonatni a dolgozatát és ezt úgy is megteszem. Majd eljátszotta a hattyú halálát és fulladozó hisztiző hangon levágta a telefont.. Ez is volt párszor.. Olyan is volt hogy ő keresett és addig nem hagyta abba a telefonhívásokat míg fel nem vettem. Aztán eljutottunk odáig, hogy most meg feljelentett zaklatásért…

Persze folyamatos kommunikáció volt köztünk. Hiszen a neten állandóan válaszolt a megkereséseimre. De most mióta megtudta hogy láttam a dolgozatát már akkor sem köszön ha netán néha össze futunk az utcán. Gondolom meg van sértődve, mert megint megbukott egy hazugságán.

Úgy tudom a zaklatási feljelentést vissza lehet vonni de ha én is bejelentem akkor magánokirat-hamisítás lesz és azt már nem lehet vissza vonni. Megírtam neki hogy nem akarok ilyen ügyet és üljünk le és beszéljük meg. Mindig csak fizetni akart. De mondtam neki hogy nem kell a pénze. Adja annak az intézménynek ahol gyakorlaton volt. Erre nem volt hajlandó. Nekem az erkölcsi része hiányzott.. Erre sem volt hajlandó…

Szerintetek, mit mondjak majd a rendőrségen ha behívnak kihallgatásra???????

Megkérnélek benneteket, hogy ne a véleményeteket írjátok le, mert azzal én is tisztában vagyok, hogy hülyeséget csináltam. Az érdekel, hogy tudok ebből kimászni!!!!!

Köszönettel: L.

edchina # 2012.11.15. 15:45

Még arra kaphatnék választ, hogy miért ismeretlen tettes ellen indult az eljárás?? Én megneveztem az elkövetőt. Pontosan tudom ki tette, ennek tudatában tettem, név szerint megnevezve a feljelentést.

ObudaFan # 2012.11.13. 11:08

Ez nem polgári per, a hatóság nem mindenben a felek indítványairól kell, hogy döntsön.

edchina # 2012.11.13. 06:34

Értem, köszönöm. Én azt gondoltam, ha már van egy feljelentés, akkor a másik felet mindenképp meghallgatják, hogy valóban úgy történt-e, mármint meggyanúsítás nélkül, mint tanút. Ha már egyszer ismeretlen tettes indult az eljárás, annak ellenére ,hogy én megneveztem az illetőt. Kértem szembesítést is. Előbb-utóbb úgyis ellentmondásba keveredik,ha megpróbál hazudni. A Rendőrség a tanúvallomásom alapján, az alábbiak szerint nevezte meg az ügyet.
Btk. 176/A.§ (2) bekezdés a. pontjába ütköző és a (2) bekezdése szerint minősülő , személy elleni erőszakos cselekedettel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen ....
Azt nem értem ,hogy miért ismeretlen tettes ellen?? Ez alapban így működik??

ObudaFan # 2012.11.12. 09:59

A vallomásod ismeretének hiányában nem lehet hasznos tanácsot adni. Kérdés, hogy amit te állítasz, az valóban megvalósítja-e a zaklatás tényállását. HA megvalósítja, akkor sem te határozhatod meg a bizonyítás menetét, elképzelhető, hogy a nyomozó hatóság előbb be szeretné gyűjteni az adatokat, és utána dönt arról, hogy meggyanúsítja-e az illetőt, és így ebben az esetben az ő kihallgatására is lehet, hogy csak később kerül sor.

edchina # 2012.11.11. 18:28

Tisztelt Fórumozók!

1 hónapja tettem feljelentést és kezdeményeztem magánindítványt zaklatás, megfélemlítés miatt a rendőrségen. Eddig 3 alkalommal összesen 4 és fél órát ültem a meghallgatáson. Illetve a párom is az utolsó 2 órás meghallgatáson. Az elkövetőt ezidáig még csak be sem idézték. Ez lehetséges jogilag? Én konkrét személyt neveztem meg, a jegyzőkönnybe mégis ismeretlen tettes ellen indult az eljárás? Ez lehetséges jogilag? Az első két alkalommal kaptam másolatot a tanúvallomásról, de az utolsónál már nem, pedig kértem. A rendőr épp sietett és azt felelte most nem nyomtatott belőle és már el is rohant valahova. Kértem a szembesítést de az sem történt meg eddig. A rendőr arra hivatkozott, hogy nincs tanú, ezért nem idézte be. Két ember tanúvallomása nem elég? A párom tanúvallomása nem számít, mert ő a párom és elfogult, ezt felelte a nyomozó. Akkor nem értem miért idézte be??? Kértem ,hogy nézzék meg az utca térfigyelő kamera által készített felvételt. Először azt felelte megnézi, de 2 hét eltelte után azt a választ kaptam ,hogy megnézte de kiderült nem azt nézte meg amiről szó volt és már a felvétel nincs meg. Szóval elég "fura" számomra ez az egész ügykezelés a rendőrség részéről. Sorra viszem az információkat, de nem élnek a lehetőséggel. Ezekről szeretnék információt kapni.
Előre is köszönöm!

kekszi27 # 2012.11.05. 02:12

Sziasztok!
Ha azt írtam levélben, hogy garantáltan tönkreteszlek, ha még egyszer zaklatod az apámat, és kiváncsi lennék, hogy a férjed ehhez mit szól? Fenyegetésnek számít? mit kaphatok érte?

Nem szándékoztam bántani, csupán azt akartam, érezze, hogy hagyja békén apukámat.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Gabicsek # 2012.09.14. 11:33

Mivel a nyomozóhatóság ismeri az ügy összes részletét, nekik a feladatuk kideríteni, mi is történt. Ezt innen nemigen lehet megmondani és nem csak a sértett vallomása lehet bizonyíték, van mellette még biztos sok más is.

beli # 2012.09.13. 18:06

Segítséget kérek!

zsarolással gyanúsítanak. Ha a szembesítés során a sértett elmondja, hogy én soha sem fenyegettem őt semmivel erőszakot sem alkalmaztam akkor, hogyan zsarolhattam.
Az előzményekhez annyi, hogy a "sértett" melóban 2xer elaludt. Én mint a felettese/ nem hivatásos dolog/ ezt láttam. Ő, hogy ne szóljak senkinek felajánlott 10-10 e ft-ot. Amit én elfogadtam-ez tény. De nem fenyegettem semmivel, sem kirúgással sem mással és ezt mint már írtam
a szembesítéskor ő is elmondta.
A legjobb, hogy ez kiderült a munkahelyen én visszaadtam a pénzt, és csak később kb 2 hónappal később jelentett fel valaki ismeretlenül, hogy mi történt azelőtt. A sértett nem is tett feljelentést.
Na erre kérnék valami okosságot.

Alfa126 # 2012.06.04. 16:31

Tisztelt Fórumozók!
Választottam ügyvédet, megbizást is adtam, ki is fizettem, azóta egy tárgyaláson részt vett, a viszontvádakat nem adta be.Telefonjait vagy nem veszi fel, vagy csak a titkárnője, e-maiben sem válaszol.Van egyáltalán még ügyvédem? Mit tegyek?
Sürgős választ kérek!

Gabicsek # 2012.06.03. 22:42

Kérdezd az íreket.

opa.ak # 2012.06.03. 10:23

Tisztelt fórumozók!

A következő eset Írországban történt.
A szomszédom feljelentett szexuális zaklatásért, a feljelentésben az áll hogy én maszturbálok az ő feleségére az én konyhámban (van rálátásuk). Ez soha nem történt meg, az előfordulhatott hogy látott meztelenül, de a maszturbálás rágalom. Mire számítsak, mit tehetek?

Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2012.06.01. 20:54

Leginkább egy megrovásra.

Mi-Heil # 2012.06.01. 08:53

Obudafan, köszönöm válaszát!
A becsületsértés tényállása esetében mire lehet számítanom? Figyelmeztetés, pénzbírság?
Bocsánatkérő levelet küldtem az illetőnek, melyben leírtam mély sajnálatomat és elnézését kértem, valamint a feljelentés visszavonását. Ezek után változik valami?
Üdv: Mihály

ObudaFan # 2012.06.01. 08:21

Mi-Heil

Olyan tényállás nincs, hogy "halálos fenyegetés", olyan van, hogy zaklatás. Mivel itt nyilvánvalóan nem tűnik komolynak a fenyegetés (az első tényállás meg nem is fenyegetés), így ez nem igazán valósulhatott meg. Esetleg becsületsértés.