rágalmazás, zaklatás, zsarolás


gilera # 2013.11.18. 12:51

Igen, tegnap hívtam a rendőrséget és ők is azt mondták, hogy száz százalék, hogy nem fogja vállalni a hazugság vizsgálatot.

viszont tényleg kell bizonyíték. nem ők fogják megkeresni.

sajnos nincs olyan ismerősöm aki segítene.

Tamás73 # 2013.12.07. 19:20

Sziasztok.Segítségre lenne szükségem,hogy van egy srác aki emailben írt a volt főnökének,hogy mennyit ér meg neki ha nem szól gépeinek a bérbeadójának,hogy hol vannak üzemben.Most zsarolásért beidézték a rendőrök.
Pénzt nem kapott és semmi csak email volt.Ennek már 3 hónapja.
Mit mondjon a kihallgatáson,tagadjon,hogy ő írta vagy csak mérges volt és idegesíteni akarta a volt főnököt vagy mi a jó lépés?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.08. 10:07

Gondolod, hogy ilyen hevenyészett tényállás alapján interneten keresztül védekezési stratégiát fog neked kidolgozni bárki is?

ObudaFan # 2013.12.08. 11:22

Zsarolásért rossz esetben simán lehet letöltendőt is kapni akár, nem ártana egy védőt keresni.

sunsugar # 2013.12.20. 15:58

Tisztelt Fórumozók!

Az érdekelne, hogy a magyar törvények szerint valaki közzétesz az interneten jogosan megszerzett anyagot etikátlan körülmények között és ennek levételéért kér irreálisan nagy összegű pénzt, az zsarolásnak számít? És ha ebből él egy cég, amelynek a bejegyzett telephelyén nem található senki? Van ebben bármi ami törvényileg támadható?

A válaszokat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2013.12.21. 12:33

Attól függ, hogy milyen anyagot, milyen körülmények között, mit kér érte.

ObudaFan # 2013.12.21. 12:34

Egyébként azért, mert a székhelyen nincs senki, bejelentést lehet tenni az illetékes cégbíróságon és a NAV-nál.

Agent Cooper # 2013.12.22. 00:01

Kedves sunsugar!

Hol teszi közzé az anyagot az interneten? Mit jelent az, hogy jogosan megszerzett anyagot? Honnan tudja, hogy miből él a cég? Túl sok a kérdőjel ebben a történetben. Lehet zsarolás, de személyiségi jogsértések is felmerülhetnek. Egyébként van annak oka, hogy nem kíván a rendőrséghez fordulni?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

DAnna84 # 2014.01.30. 12:14

Tisztelt fórum.
A kérdésem: Jelenleg zaklatás miatt folyik eljárás a szomszédom ellen a ki alattunk lakik. Már 4 éve lakunk ugyan abban az albérletben a hölgy fölött. Van két gyermekem. ( 4 és másfél éves)
A város összes hivatalos helyén voltunk már a férjemmel az ügyben.
A hölgy folyamatosan fenyegeti a kicsiket és ordibál ki az ablakon, ajtón stb. Ezt hallja mindenki akinek van füle. Az aktuális barátját is felküldte már nem egyszer hozzánk, és az utcán is estek már nekünk a 4 év alatt nem egyszer. Már aláírást is gyűjtöttem ellene kétszer is, amit a közös képviselőnk is látott. A MIK-nek (akinek a lakásában lakik a hölgy) is küldtünk már belőle. Csupán figyelmeztetést kapott. A nagyobbik gyermekem már fél, és ha meghallja a hangjukat már kérdezi h a csúnya néni mért bánt megint minket.
Ma már kihallgatták a hölgyet a rendőrségen és tagadott mindent.
Jövőhéten szembesítés.
A kérésem az lenne h hogy zajlik ilyenkor egy tárgyalás. Ugye a kicsiket nem fogják vizsgálgatni bántani. Tudom h ilyenkor vérre megy sok ügyvéd.
Hogy érdemes felkészülnünk és mi az amit kerüljünk ( viselkedés, jelzés stb.)
KÖszönöm.

ObudaFan # 2014.01.30. 22:14

A gyerekeket meg sem fogják ebben az eljárásban kérdezni. (Ha meghallgatnák, akkor ott az egy szem nyomozati bíró lenne jelen, meg te. De ilyen ügyben egy négy évest kizárt.)

Ildikó201302 # 2014.02.13. 16:45

Büntethető e az aki valakinek tartozik netes eladás árával,és azt mondja neki,h.az összeg dupláját adja vissza,végül csak a tényleges összeget küldi.ez zsarolásnak számít?vagy valami másnak?

ObudaFan # 2014.02.13. 22:02

Zsarolásnak nem számít. De attól függően, hogy miért tartozott, hogyan tartozott, lehet ez csalás, nem az, hogy csak a megbeszélt összeget küldte el, hanem az, hogy korábban semmit.

csendeske # 2014.02.13. 23:20

Ismeretlen tettes ellen magánvádas feljelentést tettem ma a rendőrségen a következők miatt: egy helyi városi újságban lakossági hirdetést adtak fel azzal a szöveggel, hogy lakossági vashulladék ingyen elvihető - lakáscímemmel és a telefon számommal.Egyidejűleg szintén ebben a lapban jelent meg a lányom élettársa telefon számára hivatkozva, hogy családi okok miatt póniló ingyen elvihető. Mind a ketten 40-50 hívást kaptunk, és a házam előtt két napon keresztül 10 cigány/ cigány család is megjelent, ki kerékpárral, ki kocsival, illetve utánfutóval. Félünk, hogy ezek után mi következhet még? Tudjuk, hogy kik tették, viszont nem tudjuk bizonyítani, mivel az újságba ingyenesen lehet lakossági hirdetést leadni és a szöveget gépelve dobták be az erre kijelölt ládába. Az illető a lányom előző élettársa, aki nem mellesleg leszerelt, nyugdíjas nyomozó. A feljelentéskor kértem, hogy másik rendőrség járjon el az ügyben (nem az, ahol régen dolgozott).

Megállja-e a helyét ebben az esetben a zaklatás ténye?
Ha nem, akkor ez minek számít?
Ilyet el kell viselnem? Mit tehetek?
Milyen kimenetele várható az ügynek?
Mibe fog ez nekem kerülni?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.14. 06:19

Tulajdonképpen lehetett az az ígéret egy szerződésmódosítás, és akkor jár a duplapénz. De hogy a büntetőjogi bunkó hogy kerül az ügybe, az rejtély.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.14. 06:20

Ja, látom már. Ez az a csalás ügy.
Ildikó, hány rovatban fogod még megkérdezni ugyanazt?

Véleményem # 2014.02.14. 08:02

Ráhajtott az összes topicra.
Egyszerűbb lenne egy "Ildikó201302-összes" vagy "Ildikó201302-összegyűjtve" vagy "Ildikó201302-problémái" stb. nevű topicot indítania.

csendeske # 2014.02.14. 21:50

Kedves szakértők! Szeretnék választ kapni minél hamarabb a kérdéseimre. Előre is köszönöm, üdvözlettel: csendeske

ObudaFan # 2014.02.17. 09:12

csendeske

Szerintem zaklatásnak minősül. Közvádas ügy, nem kerül semmibe neked.
De én a helyedben elgondolkodnék egy személyiségi jogi peren is, némi nem vagyoni kártérítéssel.

TRC666 # 2014.03.09. 18:29

Kedves szakértők!

Kissé hosszadalmasan, de kifejteném a problémámat, amit teljesen komolyan gondolok, valós a probléma, de nem tudom, hogy ez ellen mit lehet tenni.

Az egyik közösségi oldalon, amit napi szinten többször is meglátogatok feltűnt úgy fél évvel ezelőtt egy igazán kellemetlen alak. Ez az alak folyton a fizetésével és egyebekkel bombázza szét a közösséget a különböző cikkeknél és híreknél, ilyenkor már nem is az adott hírről megy a diskurálás, hanem már egymást oltják az emberek úgymond. Az oldal üzemeltetői kénytelenek folyton fejleszteni azt, hogy egyre újabb és újabb biztonságot nyújtsanak az efféle emberek ellen.

Sajnos ez nem állítja meg ezt az úriembert, folyton visszatér, és destruktív viselkedésével zavarja az oldal helyes működését, és az üzemeltetők szinte tehetetlenek. Éppen ezért jómagam egy Internetes oldal segítségével létrehoztam egy megoldást, amivel bárki kedve szerint letilthatja ezt az egyént. Sajnos ez sem minősül biztos védelemnek, továbbra is másokra nincs tekintettel, másokat degradáló módon kezel, "prolinak", "csórónak" és egyébnek nevezve őket.

Történt nemrégiben, úgy 2-3 órája, hogy a saját YouTube csatornámon sorra jelentek meg az engem sértő kommentek. Ezeket sikeresen letiltottam, de az illető újabb és újabb regisztrációval folyton visszajár, és a videóimat rossz színben tűnteti fel, és rám is sértő megjegyzéseket tesz, miközben láthatóan élvezi azt. Habár YouTube csatornám nem annyira híres, de egyes videóknak nagy nézettsége van, amit ez az illető tönkretesz, lerombol, így már csak azok tudnak kommentelni, akiknek engedélyezve van, ami szintén kellemetlen számomra.

Nem tudom, hogy egyesek mennyire veszik komolyan az általam felvázolt esetet, de tehetetlennek érzem magam ellene, és a vérnyomásom is képes az egekbe szökni ilyenkor, ami nem túl egészséges.

A kérdésem az, hogy mit lehet tenni az illető ellen, fel lehet-e őt jelenteni, esetleg milyen bizonyítékokra van szükség, hogyan zajlik az eset...stb?

Válaszukat előre is köszönöm, és epekedve várom!

Agent Cooper # 2014.03.10. 09:03

Kedves TRC666!

Esetlegesen zaklatás valósulhat meg (az egyértelmű állásfoglaláshoz az ügy ismerete szükséges). A bizonyítás viszont nem lesz egyszerű. (Elvileg a nyomozó hatóságnak kellene bizonyítani, de ilyen esetekben az a tapasztalatom, hogy mindenképpen szükséges nekik a segítség.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2014.03.11. 14:19

Mennyi az a minimum összeg amit valaki zaklatás miatt kaphat ill, a per költséget kinek kell állnija ha a rendörség nyomozása után emelt vádat a biróság?köszönettel

Agent Cooper # 2014.03.11. 14:34

Kedves tusika1971!

A pénzbüntetés legkisebb mértéke 30 ezer forint (30 nap/1000 forint). Büntető eljárás esetén nincs perköltség, bűnügyi költség van, amiről a bíróság rendelkezik (általában az elítéltnek kell megfizetnie).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Büntetőeljárás # 2014.03.11. 16:12

A pénzbüntetést a vádlott vagyoni és jövedelmi viszonyai alapján szabják ki. Befolyásoló tényező lehet pl. az, hogy mennyi a jövedelme, milyen értékű vagyon tárgyai vannak, a kiadások, van e hitel tartozása.

A bűnügyi költséget pedig, ha a bíróság megállapítja a vádlott bűnösségét akkor az elítélt, ha felmenti akkor pedig az állam viseli. Erről az ítéletében rendelkezni fog.

tusika1971 # 2014.03.13. 11:29

Köszönöm a válaszokat.Megtörtént a tárgyalás,262 nap fogház vagy 350 ezer ft kifizetése.Most 3 nap gondolkodási idöt kért.Hallottam kérhetem volna anyagi kárpotlást a sok atrocitások miatt.valóban van ilyen?ill ehez megint mennem kell tárgyalásra ,mert oda már nem szeretnék menni köszönettel.

Agent Cooper # 2014.03.13. 11:50

Kedves tusika1971!

Valóban mint sértettnek joga van kártérítést követelnie. Azonban amennyiben a kártérítési igényét az elkövető önkéntes teljesítés útján nem fizeti meg, úgy azt Önnek bírósági eljárás útján kell érvényesíteni (azaz nem kerülhető el, hogy ne kelljen bíróságra mennie). Általában az ügyfeleim nagy része is azért áll el a kártérítési igényétől, mert nem szeretne többet bíróság előtt megjelenni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…