rágalmazás, zaklatás, zsarolás


tusika1971 # 2014.03.27. 09:49

Segitséget kérnék megint!Megirtam a kártéritésre a papirt, de a birósági alkalmazott vissza adta mert ezzel nem foglalkozik a biróság mert 300.000ft kérek és ök csak milliokkal foglalkoznak,küldtek tovább közjegyzöhöz.Most mit tegyek?

Véleményem # 2014.03.21. 15:45

TRC666

A felvételt nem teheti közzé a nyilvánosság előtt, főleg ha személyek is szerepelnek rajta. Akkor már perelhető.
Az intézmény elég tág fogalom...
Személyiségi jogokat nem sértett és az intézményt sem, ha a felvételeket nem tette elérhetővég a nyilvánosság számára. Az agresszív viselkedés sem mindegy, hogy miben nyilvánult meg...
Nyilván már távozott az illető mert ha nem tette volna akkor már az adott esetben rendőrt hívtak volna, így utólag lehet, hogy csak egy "hülye" ügyfél volt a sok közül. Nem tudom milyen intézmény, de egyes intézményben előfordul az ilyen időnként. Ha az illető gyakran teszi ezt akkor már úgyis határozottabban lépnek fel az intézmény dolgozói...
Egy ilyen utólagos okfejtés arra utal, hogy nem volt olyan mértékű az elégedetlen ügyfél cselekedete, megnyilvánulása, hogy azonnal lépjenek...

TRC666 # 2014.03.21. 09:38

Üdvözlök ismét mindenkit!

Történt a napokban egy eset. Az egyik intézménynél ahol ismerősöm dolgozik bement egy alak, és követelte, hogy intézzék el az ügyét mihamarább. Ennek az ügynek 30 napos lefutási ideje van, amiben a kollégák bőven benne voltak még, de ez az illető kamerával felvette az ügyintézőket, az esetleges iratokat amik náluk voltak az asztalon/polcokon. Azzal fenyegetőzött, hogyha nem oldják meg az ügyét akkor közzéteszi a felvételt az Interneten.

A kérdésünk az lenne, hogy az intézmény lejáratásával és a személyiségi jogok megsértését elkövető személlyel ez esetben mit lehet tenni, vagy történt-e olyan bűncselekmény, ami ellen tudnak bármit is lépni a kollégák (főleg úgy, hogy többszöri felszólításra sem távozott az illető, agresszívan viselkedett és a kamerát se kapcsolta ki)?

Agent Cooper # 2014.03.19. 19:40

Kedves kisemberke!

Talán nem kellett volna megemlíteni a feljelentést...
Egyébként meg vegye fel a kapcsolatot az ügy előadójával, ő konkrétan is tud segíteni!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kisemberke # 2014.03.19. 19:30

Elfelejtettem leírni,hogy xy-t még nem hallgatták ki gyanúsítottként.Megvárták a hang és sms felvételeket gondolom.Elég rafinált a két illető ezért aggódom egy kicsit,bár ha kiszámolom,hogy augusztus óta 340 ezer forint kamatot kaptak.ez bőven fedezi a kétszázere forint kölcsönkért összeget amiről ismétlem nem készült papír sem semmi.

kisemberke # 2014.03.19. 19:26

Szervusztok !

Én tettem feljelentést márc.06-án ekkor még nem jutott tudomásukra a hitelezőknek ez a tény,majd másnap közöltem velük hogy nem fizetek semmit sem és ekkor még életveszélyesen meg is fenyegettek telefonon,hogy elvágják a torkom ill. tudják hova jár a fiam iskolába stb... ekkor hoztam tudomásukra a feljelentést ellenük. Rá pár napra jelentett fel xy csalás gyanújával engem. Valószínű,hogy védekezés céljából...nem tudom de egy kicsit aggódok,hogy mi várható.

Agent Cooper # 2014.03.18. 14:14

Kedves kisemberke!

Amennyiben bizonyítható, hogy uzsora-bűncselekmény történt, abban az esetben teljes mértékben kizárható a csalás. Hogy történt a feljelentés? Nem lehet, hogy a gyanúsítottként történő kihallgatás során hangzott el ez védekezésképpen?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kisemberke # 2014.03.18. 13:59

Üdv mindenkinek !
Az alábbi témában kérnék segítséget. Feljelentettem xy-t uzsora bűncselekmény kapcsán amelyben én vagyok a szenvedő alany. 2013 08.hó-ban 200 ezer forintot kértem kölcsön akkor még 50 ezer kamatra egy hónapos határidővel. a pénzt el is vittem szeptemberben ahogy kellett,de a 200 tőkét vissza kellett kérjem mert nem volt pénzünk. 2014.01 hónapban már a 200 ezerre 70000 ft-ot,februárban pedig 125 ezer forint kamatot kértek. Ekkor betelt a pohár és feljelentettem őket és nem fizettem meg sem a tőkét sem a kamatot.Addig minden hónapban elvittem nekik, a kamatot elrakták és a tőkét visszaadták mert tudták,hogy nincs pénzünk. Mivel ebben a hónapban nem fizettem ki őket , megfenyegettek amiről a hangfelvétel már a rendőrségen van ill. egyéb bizonyíték is ezzel kapcsolatban de xy is feljelentett csalás vádjával engem,mert márciusban nem adtam meg a pénzt. Jelzem semmien írásos dokumentum sem más nem készült a pénz adás-vételét illetően.Sem amikor elkértem sem amikor átadtam. Ezt a rendőrségen is elmondtam. Kérdésem az,hogy mire számíthatok csalás vádjával ebben az ügyben.Válaszotokat köszönöm.

Ügyvédbank # 2014.03.17. 16:38

Tisztelt Tusika1971!

A kártérítési igénye álláspontom szerint is megalapozott. Az összegszerűségében pedig én azt javaslom, hogy kérje ki hozzáértő tanácsát.

Tisztelettel
Ügyvédbank

Agent Cooper # 2014.03.17. 12:57

Kedves tusika1971!

A kártérítési igénye reálisnak tűnik.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2014.03.17. 11:39

Gondolkodtam és úgy döntöttem mégis kártéritést fogok kérni,dióhéjban a részletek, 3 kiskoru zaklatása,becsületsértés, és zaklatás ellenem és a szüleim ellen, a munkámat elveszitettem a rágalmazásai miatt.Büntetése 262 fogház vagy 350 ezer ft büntetés.Én 300 ezer ft követelek, reálisnak látja igy?Köszönettel

ObudaFan # 2014.03.16. 13:15

Inkább a bíró felé jelezd előre.
A fenyegetések miatt pedig 30 napon belül lehet zaklatás miatt feljelentést tenni, ezért ott nincs sok idő gondolkodni arról, hogy lépsz-e, vagy sem.

zsuzsa70 # 2014.03.16. 12:35

Kedves Agent Cooper és Kovács Úr,

igen a vádlott a fiam. Azért nem tettem vallomást, mert más ügyből kifolyólag már elítélték és azt hittem, hogy tanult belőle, de mióta kiengedték a börtönből egyszerűen nem bír magával, nagyon durva amit csinál és folyamatosan fenyeget. Mondom, az autómat is megrongálta, bement a lányom iskolájába és mikor az iskolatitkár nem akarta megadni az új lakcímünket, akkor egy iratkapcsolóval beverte az orrát úgy, hogy az eltörött. Ma is kaptam tőle egy fenyegető üzenetet. két éve már nem élünk közös háztartásban, erre való hivatkozással a rendőrség nem rendelte el a távoltartást sem. Folyamatosan rettegésben tart és fenyeget, nem csak engem, hanem két kiskorú lányomat is. Ezért gondoltam, hogy a bíróságom most 27-én lesz egy tárgyalás a zsarolás váddal, és megmondom a bírónak, hogy ne mentse fel, mert azóta is folyamatosan zaklat, meg 30 millió forintot követel rajtam. Azért tettem fel a lenti kérdést, és most akkor pontosítanám, tehát: az első tárgyaláson, mivel a hozzátartozóm, nem tettem vallomást, de most szeretnék. Ezt előre kell jelezzem az ügyész felé, vagy ráér a tárgyaláson?
Elnézést a ködös fogalmazásért, nem nagyon tudom összeszedni magam, mert nagyon ideges vagyok. Előre is köszönöm a segítségüket!
Zsuzsa

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.16. 11:33

Lehet, hogy hozzátartozója a vádlott.

Agent Cooper # 2014.03.16. 09:11

Kedves zsuzsa70!

Amit leírt, az nem zsarolás, hanem kényszerítés, bár abból a szempontból teljesen mindegy a cselekmény minősítése, hogy bűncselekmény gyanúja elég egyértelmű.
Ha tanúként hallgatták (volna) meg az eljárásban, akkor nem tagadhatná meg a vallomástételt félelemre való hivatkozással, nem is értem, hogy a bíróság ezt hogy fogadhatta el. Ha szeretne vallomást tenni, akkor ezt mielőbb jelezze a bíróság felé.
A megfélemlítése miatt pedig feljelentést tehet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

zsuzsa70 # 2014.03.15. 22:14

Kedves szakértők,

feljelentést tettem zsarolás miatt és októberben volt egy tárgyalásuk ahol nem tettem vallomást,mert meg lettem félemlítve. Fél év után, most megint kaptam egy idézést, gondolom ítélethirdetés lesz. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel meg gondoltam magam és mert a zsaroló azóta is folyamatosan zaklat - múlt héten összetörte az autóm szélvédőjét egy macskakővel és életveszélyesen fenyeget tehetek most vallomást, vagy már nem?

Agent Cooper # 2014.03.14. 08:49

Kedves tusika1971!

A fórumon az ügy részletes ismerete nélkül felelőtlenség lenne bármilyen összeget is írni. Az ügyirat részletes tanulmányozását követően egy konzultáció keretében lehetséges konkretizálni a kártérítési igényt.
A bíróságnak semmilyen mediációs feladata nincs, értelmetlen ilyen kérelemmel fordulni hozzá.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2014.03.14. 08:33

Még azt szeretném megkérdezni,ilyenkor mennyi lenne az az összeg Ön szerint amit kérhetek,ill. ha megkérhetem.-e a biróságot, hogy peren kivül segitsenek megegyezni a kártéritésben .2 évig szenvedtünk és anyagilag is mélypontra tett az exem, ezért jó lenne egy kis kártérités bár a lelkisebeket nem gyógyitja be.

Agent Cooper # 2014.03.13. 11:50

Kedves tusika1971!

Valóban mint sértettnek joga van kártérítést követelnie. Azonban amennyiben a kártérítési igényét az elkövető önkéntes teljesítés útján nem fizeti meg, úgy azt Önnek bírósági eljárás útján kell érvényesíteni (azaz nem kerülhető el, hogy ne kelljen bíróságra mennie). Általában az ügyfeleim nagy része is azért áll el a kártérítési igényétől, mert nem szeretne többet bíróság előtt megjelenni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2014.03.13. 11:29

Köszönöm a válaszokat.Megtörtént a tárgyalás,262 nap fogház vagy 350 ezer ft kifizetése.Most 3 nap gondolkodási idöt kért.Hallottam kérhetem volna anyagi kárpotlást a sok atrocitások miatt.valóban van ilyen?ill ehez megint mennem kell tárgyalásra ,mert oda már nem szeretnék menni köszönettel.

Büntetőeljárás # 2014.03.11. 16:12

A pénzbüntetést a vádlott vagyoni és jövedelmi viszonyai alapján szabják ki. Befolyásoló tényező lehet pl. az, hogy mennyi a jövedelme, milyen értékű vagyon tárgyai vannak, a kiadások, van e hitel tartozása.

A bűnügyi költséget pedig, ha a bíróság megállapítja a vádlott bűnösségét akkor az elítélt, ha felmenti akkor pedig az állam viseli. Erről az ítéletében rendelkezni fog.

Agent Cooper # 2014.03.11. 14:34

Kedves tusika1971!

A pénzbüntetés legkisebb mértéke 30 ezer forint (30 nap/1000 forint). Büntető eljárás esetén nincs perköltség, bűnügyi költség van, amiről a bíróság rendelkezik (általában az elítéltnek kell megfizetnie).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2014.03.11. 14:19

Mennyi az a minimum összeg amit valaki zaklatás miatt kaphat ill, a per költséget kinek kell állnija ha a rendörség nyomozása után emelt vádat a biróság?köszönettel

Agent Cooper # 2014.03.10. 09:03

Kedves TRC666!

Esetlegesen zaklatás valósulhat meg (az egyértelmű állásfoglaláshoz az ügy ismerete szükséges). A bizonyítás viszont nem lesz egyszerű. (Elvileg a nyomozó hatóságnak kellene bizonyítani, de ilyen esetekben az a tapasztalatom, hogy mindenképpen szükséges nekik a segítség.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

TRC666 # 2014.03.09. 18:29

Kedves szakértők!

Kissé hosszadalmasan, de kifejteném a problémámat, amit teljesen komolyan gondolok, valós a probléma, de nem tudom, hogy ez ellen mit lehet tenni.

Az egyik közösségi oldalon, amit napi szinten többször is meglátogatok feltűnt úgy fél évvel ezelőtt egy igazán kellemetlen alak. Ez az alak folyton a fizetésével és egyebekkel bombázza szét a közösséget a különböző cikkeknél és híreknél, ilyenkor már nem is az adott hírről megy a diskurálás, hanem már egymást oltják az emberek úgymond. Az oldal üzemeltetői kénytelenek folyton fejleszteni azt, hogy egyre újabb és újabb biztonságot nyújtsanak az efféle emberek ellen.

Sajnos ez nem állítja meg ezt az úriembert, folyton visszatér, és destruktív viselkedésével zavarja az oldal helyes működését, és az üzemeltetők szinte tehetetlenek. Éppen ezért jómagam egy Internetes oldal segítségével létrehoztam egy megoldást, amivel bárki kedve szerint letilthatja ezt az egyént. Sajnos ez sem minősül biztos védelemnek, továbbra is másokra nincs tekintettel, másokat degradáló módon kezel, "prolinak", "csórónak" és egyébnek nevezve őket.

Történt nemrégiben, úgy 2-3 órája, hogy a saját YouTube csatornámon sorra jelentek meg az engem sértő kommentek. Ezeket sikeresen letiltottam, de az illető újabb és újabb regisztrációval folyton visszajár, és a videóimat rossz színben tűnteti fel, és rám is sértő megjegyzéseket tesz, miközben láthatóan élvezi azt. Habár YouTube csatornám nem annyira híres, de egyes videóknak nagy nézettsége van, amit ez az illető tönkretesz, lerombol, így már csak azok tudnak kommentelni, akiknek engedélyezve van, ami szintén kellemetlen számomra.

Nem tudom, hogy egyesek mennyire veszik komolyan az általam felvázolt esetet, de tehetetlennek érzem magam ellene, és a vérnyomásom is képes az egekbe szökni ilyenkor, ami nem túl egészséges.

A kérdésem az, hogy mit lehet tenni az illető ellen, fel lehet-e őt jelenteni, esetleg milyen bizonyítékokra van szükség, hogyan zajlik az eset...stb?

Válaszukat előre is köszönöm, és epekedve várom!