rágalmazás, zaklatás, zsarolás


natasa28 # 2011.11.22. 08:27

Érdeklődnék,hogy mi a teendő ha feltörték a freemailem,facebookom,iwiwem,myvipem és minden olyan oldalamat ahol regisztrálva voltam.Tudom ki az illető hisz felhivott igy jártam és vissza se kapom.az okát nem tudom miért tette,hisz igaz ismerem de ennyi.mi a teendő ilyenkor?félek visszaél az adataimmal.

lajcsó # 2011.11.22. 10:10

A megoldás: jelszó változtatás. Az új jelszót pedig ne add meg senkinek.

natasa28 # 2011.11.22. 10:15

ez mind ok.eddig se adtam meg,nem is volt egyszerű minden hol más volt a jelszó és értelmetlen is.minden adatomhoz hozzáfértek,mindenhol megváltoztatták a jelszót be se tudjak lépni.még a freemailemen is.nem szeretném viszontlátni magam egy olyan oldalon,mert ki tudja.feljelentést tegyek?vagy ezzel nem lehet?

ObudaFan # 2011.11.22. 17:54

Számítógépes rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt feljelentést lehet tenni.

Agent Cooper # 2011.11.23. 09:24

natasa28, talán szerencsésebb még azelőtt megtenni a feljelentést, mielőtt tényleg komolyabb visszaélés történik. A feljelentést a lakóhely szerinti rendőrkapitányságon célszerű megtenni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Totesz86 # 2011.12.29. 17:44

Sziasztok!

25 éves vagyok, van egy barátnőm és zsarolás áldozatai lettünk.
Röviden a történet: Párom javaslatára, hogy kicsit feldobjuk a hangulatot, elhívtuk hozzám az egyik barátnőjét, aki nagyon várta az alkalmat. Mondanom sem kell, hogy sok férfi álma, hogy többesbe. Eddig semmi gond nincsen, magánéletében mindenki a saját lakásában kiélheti magát, ha párja is benne van. Na most ez a 3. személy tudtunk nélkül az egész aktust felvette fényképezőgéppel, amiről nem volt fogalmunk. Rá két napra felkeresett engem, hogy beszélnünk kell, mert ha nem akkor gond lesz. Vagyis már a találkozás előtt eszébe juthatott ez a lehetőség. Mivel ennyi idősen van egy jó munkahelyem és lakást is vettem (hitelre), úgy gondolta, hogy lehúzhat nem is kevés pénzt. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy a 3. fél szerint a párom vele van, mivel régi barátnők, a zsarolást így is adta elő. Így már a találkozásra úgy mentem, hogy tudtam mit szeretne (mivel párom elmondta előtte egy nappal, hogy neki elmesélte a tervét), így volt alkalmam felvenni az egész beszélgetést úgy, hogy abba a hitbe van, nekem ez teljes új.
Azzal zsarol, hogy elküldi szüleimnek és oda ahova dolgozom, így egy ilyen embert tovább nem fognak foglalkoztatni. Természetesen pénzt szeretne nem is keveset. A videót nem mutatta meg. És a felvételhez nem járultunk hozzá.
Párommal közösen sikerült előtte járni egy lépéssel mindig, de nem akar elállni a zsarolástól. Fizetni nem fogok, viszont a magánéletemet sem szeretném viszont látni, se a munkahelyemen, se valamelyik weboldalon, és a szüleimre se tartozik ilyen mélységig.

Mi a teendő, hogy ne kerüljön nyilvánosságra? Tegyek feljelentést a rendőrségen? Ők foglalkoznak érdemben az üggyel míg nem tölti fel bármilyen oldalra a videót, vagy míg nem küldi el barátoknak, családtagoknak? A telefonnal készült több mint fél órás hangfelvétel (ami szinte kiváló minőségű, teljesen felismerhető a hangja) bizonyító erejű?

Kérem a gyors segítséget!

Köszönöm!

AlexKirályfi # 2011.12.29. 18:38

Azt írtad semmi gond nincs meg amúgy is sok férfi álma. Utána meg azt, hogy mégse szeretnéd ha mások megtudnák.
Akkor most mi a baj? Ne hagyd magad zsarolni, ha szerinted rendben van az úgy, akkor tök mindegy, ki látja és ki nem.
(de honnan veszed, hogy sok férfi álma?? a bnőd meg leszbi akkor??)
Ha meg feljelentést teszel, akkor aztán biztos kitudódik.

Totesz86 # 2011.12.29. 18:43

AlexKirályfi!

Az egy dolog, hogy nem szégyenlem, de mivel magánügy, nem szívesen látnám magam viszont bárhol.

Gabicsek # 2011.12.29. 20:48

A feljelentést megteheted, lehet bizonyító erejű a hangfelvétel is. A zsarolás megvalóslásához azonban a károkozás is hozzátartozik, nem csak a fenyegetés.

Károsult_Laci # 2011.12.29. 21:00

Én a hangfelvételhez szólnék hozzá tapasztalatból, hogy NEM fogadható el büntetőeljárásban!! (polgáriban igen)

Gabicsek # 2011.12.29. 21:34

Nem azt mondtam, hogy elfogadják, hanem azt, hogy lehet. Függ ez sok mindentől. Hivatalosan persze akkor lehet bizonyítékként értékelni, ha az illető tudott róla, hogy hangfelvétel készül.

Totesz86 # 2011.12.29. 21:43

Köszönöm a hozzászólásokat!
Sajnos én is így gondoltam a hangfelvételről :(.
De megszületett a döntés, feljelentés és várunk. Töröltem magamat és barátnőmet mindenhonnan a netről, így megtalálni nem tudnak, se ismerősöket. Szerencsére nem egy körben mozogtam velük. És nem találkozom vele többet, nem reagálok ha keres és várok. Ha valahol megjelenik, akkor tovább megy az ügy. Azon a felvételen amúgy meg semmi törvénytelen nincs rólam, max a magánéletem.

Balázs86 # 2012.01.04. 22:26

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék, hogy zsarolásnak minősül-e a következő eset, illetve további fenyegetőzés esetén megállja-e helyét egy feljelentés?

Elektronikus formában több levelet is váltottam egy ismerősömmel. Az illető - akivel a levelezést folytattam - ezt követően megfenyegetett (szintén levélben), hogy amennyiben nem fizetek neki, a levelek tartalmát megosztja egy harmadik személlyel (aminek értelemszerűen nem örülnék).

liliputi # 2012.01.18. 09:04

Tisztelt Szerkesztoseg!

Egy eleg komolynak nevezheto ugyben batorkodom segitseguket kerni.Az ugy reszleteibe jelenleg nem mennek bele,csak ha szukseges ahhoz,hogy velemenyt tudjanak formalni.Egy uzenetrol kernem velemenyuket,kimeriti e az eletveszelyes fenyegetes tetelet:

a holnapi nappal tetemesre nott a tartozasod.
miutan ultimatumot kapsz elmondom emlekeztetoul, hogy a kolcsont Te kerted.
a felteteleket Te szabtad. en csupan elfogadtam az ajanlatod.
tobbszor felhivtam a figyelmed, hogy a baratsag csak addig tart, mig rendesen tortenik a torlesztes.
ezek utan kapsz 5 napot 22-e vasarnapig, hogy nyilatkozz itt irasban, hogy mikeppen fogod rendezni es mikor.
amennyiben ez nem tortenik meg en megkezdem a hajtovadaszatot utanad!
mindegy, hogy itt kaplak el, vagy az embereim otthon, elobb utobb
zacsko lesz a fejeden!
ha abban a hitben elsz, hogy ott miskolcon esetleg pesten nem talallak meg, meglepetes fog erni.
innentol kezdve nem kimelem a csaladodat sem, szarok ra, hogy ki beteg es ki nem!
tovabba minden egyes megmozdulasom koltsege teged terhel.
gondolom nem jossz vissza, mert itt kilatastalan a helyzeted, munkat nem tudsz tobbe vallani, mindenedet el fogok venni.
ha otthon elbujsz, csupan az usztatasodat tudom megrendelni,zacskoval a fejeden. sajnos akkor en magam is elesek a tartozasod osszegetol, de ezek utan ennyit bealdozok
a halalodert. es sajnos a fiuk nem tudnak kulonbseget tenni a csaladtagok kozt. annyira butak, hogy nekik mindegy mit kell tenni az altalam igert osszegert. az ocsed fotojat is atkuldtem nekik, sorry!
intezkedj!

Par mondat kommentaciokent annyit tennek hozza,hogy a tartozasom tenyet elismerem ( 300 eurorol beszelunk) ,ugy,hogy azt az osszeget amit kaptam ettol az embertol,mar rendeztem,ez csupan a kamat!
Meg annyi,hogy kulfoldi orszagban elunk,en jelenleg most itthon tartozkodom.A levelbol is kiderul,hogy az illeto egy ex-maffiozo,ezert gondolnam komolyan venni a fenyegetest.Meg annyi,hogy az uzenet a facebookon erkezett,termeszetesen nem sajat nev alatt,de egy korabbi uzenetben sajat maga masolta be a bankszamlaszamat,ami miatt beazonosithatonak velem az illetot.
Mielobbi valaszukat varva,Tisztelettel: egy megfenyegetett

miranda001 # 2012.02.26. 23:13

Jó estét!

Nekem olyan problémám lenne,hogy 3évvel ezelőtt,az akkori párom ex-barátnője féltékenységből,irigységből szétválasztott minket.Hosszú a történet,de a lényeg,hogy mind a mai napig a hátam mögött mindenféle nőszemélynek elhord engem,mocskolódik! Most legutóbb arról szereztem tudomást,hogy akivel 4évig volt együtt,annak én voltam az egyik szeretője a sok közül, miközben én azt az illetőt nem is ismerem,még az életben találkozni sem találkoztunk! Viszont ez a nő mindenkinek azt hazudja rólam mekkora .... vagyok stb... Minősíthetetlen hangnemben közli mindenkivel,akivel csak találkozik! Ezen kívül aberált nőszemélynek hív engem,miközben azt se tudja mit jelent! Egyre jobban zavar,hogy 3év után sem képes megnyugodni és békén hagyni engem! Megkértem már szépen,hogy hagyja abba,de nem értem el vele semmit,sőt,ellenkezőleg,jobban elkezdett szidalmazni engem! Mit tehetnénk,hogy ennek az állapotnak véget vessek?

ObudaFan # 2012.02.27. 11:24

A helyi bíróságon a tudomásszerzéstől számított 30 napon belül lehet feljelentést tenni rágalmazásért.

mimita # 2012.03.19. 10:08

Üdvözlök mindenkit!Segítséget tanácsot szeretnék kéri!Nővérem évekkel ezelőtt elvállt férjétől.Később kiderült az úr skrizofén,betegsége álltal folyamatosan zaklat,zsarolja mostmár nemcsak őt minket is!Próbáltunk segíteni rajta de egyre őrültebb!Testvérem ment a rendőrségre,körzeti orvos segítségét is kérte,de mindenhol az a vállasz amíg vér nem folyik addig nem tudnak mit tenni!Mostanra már én is a tulajdona lettem!Azt állítja nem lehet senkim mert akkor már nem leszek halhatatlan,és itt fogunk elpusztulni a földön!Ő ugyanis egy titán és megfog menteni bennünket!Főztem rá egy ideig,mert édesanyja elhunyt,családja már elzavarta,de mi nem tudunk szabadulni tőle!Már fenyeget minket,hogy pofánver ha nem csináljuk amit ő mond!Már nemmet mondunk minden kérésére,de ez csak tovább szitja a tüzet nála!Már saját magát hasba szurta,azt mondta üldözik a démonok!Félek nagy baj lessz!Folyamatosan képzelődik,és már fenyeget ha nem főzök tovább rá,adjak neki havi 40ezret mert átvernek engem és ő majd megvéd!Már nemtudom mit tegyek féltem testvérem,gyereküket aki mellesleg már bújkál apja haragja elől,még az egyetemet is otthagyta annyira félt!És persze magunkat is!Kérem adjanak tanácsot hová fordulhatunk segítségért!Már majdnam 15 éve ez megy!De már olyan őrült,hogy az félelmetes!Üdvözlettel:Mimita

wers # 2012.03.19. 11:23

Az érdekes, hogy az orvos nem tud segíteni. Szerintem hívjatok mentőt hozzá mikor örjöng, beviszik ha ön- és közveszélyes.

mimita # 2012.03.19. 11:55

T:Dr Tarczay Áron Ügyvédúr!Szeretném megköszönni önnek,hogy figyelmet fordított kérdésemre,és vállaszolt!De sajnos nem kezdeményezzhessük a kötelező gyógyulást,mivel az úr-nak akiről írtam már hosszú évek óta nincsen bejelentett állása!Tehát sem TB sem adó nincs utána fizetve!Nővéremet pontosan ő miatta ideg alapon leszázalékolták!Nekem nemrég hunyt el hosszantartó betegség után férjem!A fizetni valókból lassan kisem látszunk,mi az ellátását kifizetni nem tudnánk!Tudja olyan ez mint egy mókuskerék!Úgy látom nincs kiút!Azért megfogadom tanácsát utána érdeklődöm,de szerintem megint zárt ajtókat találunk!Azért nagyon szépen köszönöm,hogy megpróbált segíteni,és meghallgatott!Tisztelettel:Berecz Timea/mimita/

ObudaFan # 2012.03.19. 12:18

em kezdeményezzhessük a kötelező gyógyulást,mivel az úr-nak akiről írtam már hosszú évek óta nincsen bejelentett állása!

Ennek a két dolognak nincs köze egymáshoz.

Highlander76 # 2012.03.19. 14:41

Sziasztok!
A párom 10 éve elvált.8 év pereskedés és jogi hercehurca után hoztak egy megfellebbezhetetlen ítéletet mely szerint a volt férjnek el kell hagyni az ingatlant ,és a párom kizárólagos lakáshasználatot kapott.(az hogy ezt miért hozták egy más téma és hosszú lenne elmondani.)
A volt férj a mai napig nem ment el,(ítélet tavaly márciusi !!!!!!),ami miatt el is indítottuk a megfelelő jogi eljárást.
a kérdésem azért ebben a témában tettem fel mert mivel itt lakik még mindig velünk,sajnos el kell viselni,(amivel nem lenne baj hisz tudjuk hogy lassan vége ennek a helyzetnek).
Ezt tetézve 4 közös gyerekük van akiket minden alkalommal megpróbál az anyjuk ellen uszítani.A legnagyobb gyerek kivételével sikertelenül.Viszont a 18 évest olyannyira elvakította hogy már fenyegeti az anyját,már volt példa hogy egy húsvillával állt elé hogy "leszúrlak te büdös k...a!".
Ugyanakkor folyamatosan kötekedik,minden lehetőséget megragad ha nem vagyok otthon(tőlem tart),hogy ócsárolja,úgy hogy nem is szólunk hozzá! Szeretnénk törvényesen megoldani a helyzetet. Olvastam a paragrafust hogy mi a zaklatás és mivel büntetik,DE már többször fel lett jelentve a párom által(akkor még nem voltunk együtt)és SOHA nem történt semmi,még úgy sem hogy vitte magával a kinyomtatott paragrafust a rendőrségre.Soha nem büntették meg,soha nem zárták be,soha semmi nem történt!
Mi kell ahhoz hogy zaklatás vádját komolyan vegyék ,és megfelelően a törvény által előírt módon büntessék?Mi minősül olyan zaklatásnak amire nem fordíthatják el a fejüket?A gyerekek uszítása ,a rendszeres évek óta tartó tettlegességtől sem mentes kötekedés ,gyűlölet keltés,rágalmazás,veszekedés a gyerekek előtt ,elég indok-e arra hogy végre történjen valami?
Tanácsotokat kérem hogyan tudnánk nyomatékosítani a történteket hogy végre méltó büntetést kapjon az aki megérdemli!
Válaszotokat előre is köszönöm a régóta a volt férjétől szenvedő Párom nevében is.
Tisztelettel : Highlander76

Gabicsek # 2012.03.20. 22:04

Nincs más, mint egy újabb feljelentés a rendőrségnek, írásban beadva, ajánlva, tértivevénnyel.

Btk. 176/A.§
(2) Aki félelemkeltés céljából

  1. mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget

Ha pedig elmúlt 18 éves, a papával együtt rúgjátok ki otthonról.

mimita # 2012.03.21. 08:31

T:Embertársaim!Csak elszeretném mondani mindenkinek/talán/mások is érdekeltek lehetnek ilyen ügyekben mint mi!Meg fogadtam tanácsukat tegnap,és még ma is ez után szaladgálltam!Tehát elmentem orvoshoz,hogy segítsen mi tévő legyek skrizofén sógorommal!Azt ajánlotta kezdeményezi ellátását ami bírósági úton lehetséges!gyorsított folyamat,ránk kerül a sor kb egy-két héten belül!Ahol felhívják a figyelmét gyógyítassa magát!véleményem:De kérem egy skrizofén beteg sosem fog önszántából korházba vonulni!Arról nem is beszélve addig talán megölhet bármikor minket,csakhogy kiűzze a démonokat belőlünk!További NO KOMMENT!Mivel tegnap egész nap a nyomunkban volt,egész éjjel sms-eket küldözgetett,miután a halott férjemmel beszélget,utasításokat kap arra vonatkozóan,hogy én mit tehetek és mit nem!Reggel bementem a helyi ügyeletre!Ezt hallgassák,jobbnál jobb ötleteket kaptam!Ha nálam van üssem le egy bottal,majd ők jönnek lenyugtatják,de előtte bizonyítanom kell tényleg beteg!És ha úgy fejbe verem,hogy meghal?Jesszus bele sem merek gondolni,arról nem beszélve ha nem sikerül lehet agyonüt!Hát azért nem szeretnék gyilkos lenni,mert nincs segítség!Arról nem beszélve,hogy mi egy súlyos betegről beszélünk akin segíteni kellene nem bántani!Ez az ember még fénykorában egy nagyon jóindulatú segítő kész ember volt,sokan szerették!Aztán egy szép nap bekattant,még mindíg sajnáljuk és szeretjük,de pokkolá teszi mindenki életét!Ez neki sem jó,mert csak küzd a démonaival!Már NO PARA csak nemértem!?Tehát várjuk halálunk,mert ez fog következni!Lehet utasítást kap szegény férjemtől vigyen hozzá!Most csak imádkozni tudok ha tényleg létezik ilyen para dolog imádkozom férjemhez szoljon neki ne bántson minket,vagy ha igen az gyors legyen!Tehát kedves olvasók várjuk,hogy kitörjön és mi feláldozhatjuk életünket más szabadságáért!Akkor talán felfigyelnek rá,és történik valami!Nincs kiút!A kör bezárult!Üdv mindenkinek:mimita

szandokan # 2012.03.24. 17:15

Tisztelt jogi fórum.
szeretnék segítséget kérni hová forduljak és ki az illetékes hatóság az ügyben.
Már három éve elváltam, de a volt feleségem a mai napig is zaklatja az élettársamat. A volt nejem pest megyében él de mi meg Szabolcsba. Telefonon zaklatja és rágalmazó SMS-t küldöz, és feljelentést szeretnék tenni ellene ki az illetékes az ügyben, melyik bíróság. Köszönöm válaszukat előre is.

Véleményem # 2012.03.27. 19:23

Nagyobb ember nálad a szomszédod, lehet kicsit több befolyása van mint neked...