Zaklatás


Kispocok # 2010.10.12. 18:22

Kérdés...

Augusztus végén kihallgattak a következő ügyben:XY 2010.márciusában Budapesten Z utcában tilosban parkolt saját gépjárművével.A 2000 Ft bírság befizetése helyett utólag jelezte a hatóságoknak,hogy a gépjárművet az adott napon én használtam.
Kell-e lépnem valamit az ügyben,vagy csendben várjak?
Jelzem,XY-t jelentettem fel zaklatásért,ezt a kihallgató rendőrnek jeleztem is.->Én nem voltam ott,akkor és főleg nem XY autójával.
Milyen fejlemény várható?
Köszönöm,ha válaszra méltattok.

Kispocok # 2010.10.12. 18:11

deep04!
Én 1 hónap után jelentettem fel az exet zaklatásért,(telefonálgatás,fenyegetőzés,követés,stb...),ennek augusztusban volt 1 éve.Eddig 1x kellett ezügyben befáradnom a yardra,ahol közölték,hogy nem tudnak mit tenni.Mappa márciusban átkerült a bíróságra.Közben rágalmazás,becsületsértés miatt is feljelentettem(március)...Kb. 2 havonta kapok hol innen,hol onnan levelet,nyomozás meghosszabbítva,áthelyezve,felfüggesztve,stb...Nem tudnak velük mit kezdeni...

pa57 # 2010.09.14. 22:39

Elnézést, harmadik kérdés :

KIZÁRÓLAG közvetett bionyítékok alapján (talán ez az erős gyanú ?) lehet valakit gyanusíttotnak titulálni az ügyészség felé, illetve vádat emelni ellene az ügyésszségen ?

pa57 # 2010.09.14. 22:22

Azt szeretném kérdezni, igaz-e, hogy gyanusított csak a
gyanusítotti meghallgatást követően lehet valaki ÉS elégséges bizonyíték mellett ?

Másik kérdésem, hogy jól tudom-e, hogy tanúvallomásban akkor érvényes egy állítás (pl. egy helyzettel kapcsolatban) ha két tanú mondja, hogy xy z időben zs dolgot mondott vagy tett. Tehát egy ember szava nem érvényes.

ObudaFan # 2010.09.14. 19:37

Rágalmazásért 30 napon belül a bíróságon lehet feljelentést tenni.

Sértett # 2010.09.14. 16:22

Sziasztok!
Én azt szeretném megtudni hogy azért fel lehet-e már jelenteni valakit,mert hazugságokat terjeszt egy illetőről mindenkinek és elég rondán elhordja jópár embernek?pl:azt állítja, hogy volt szexuális kapcsolatban az illetővel. (persze ez nem igaz)legalább fél éve terjeszti,és mond elég trágár szavakat rá.Az illető szinte már depresszióba van mivel az élettársa nemtudja mit higgyen.

ObudaFan # 2010.09.10. 09:37

Valószínűleg igen.

Okoska13 # 2010.09.09. 20:22

Sziasztok!

Ha egy héten kétszer-háromszor általában esténként megcsörgetnek csak annyi, hogy egyszer vagy kétszer kicseng a telefonom, akkor az már zaklatásnak számít?
Természetesen rejtett számom csörgetnek, de van sejtésem, hogy ki lehet.

O.

ObudaFan # 2010.09.09. 19:11

Igen.

deep04 # 2010.09.09. 12:39

Sziasztok!
Segítsetek légyszíves.A párom volt barátnője 2 éve zaklat minket.Eleinte még a családtagjainkat is.Telefonon,e-mailen,közösségi portálon,stb.Töröltük magunkat,számot cseréltünk.Néha abbahagyja 1-2 hónapra,aztán újrakezdi.Felháborító,hogy miért kell ezt eltűrnünk!!!Most újrakezdte,esténként hívogat,persze mi nem vesszük fel.A hívásokat,üzeneteket mentem.A baj az,hogy a régieket kitöröltem,mert nem akartunk a gusztustalan üzeneteivel szembesülni mindig.Így nem tudom bizonyítani,hogy már 2 éve tart ez az őrült állapot.
A mostaniak alapján,ami körülbelül napi 3 hívás esténként,feljelenthetem?Vagy tehetek valamit,hogy vége legyen már ennek végre?

ObudaFan # 2010.08.27. 09:54

A Btk. rendszerében a pénzbüntetésnek nincs adott tényállásokra előírt maximuma, vagyis az általános szabályok szerint itt is.

beriandris # 2010.08.27. 08:56

Tisztelt fórumozók. Zaklatás vétsége miatt az ügyészség 2 évre elhalasztotta a vádemelést és ez időre pártfogó felügyeletet szabott ki. Ha ezt fellebbezem és e helyett kérem a pénzbüntetés kiszabását mennyi bírságra számíthatok??? Azaz zaklatásért mennyi pénzbírság szabható ki???

hajnal062873 # 2010.06.26. 23:27

Üdvözlöm!Sajnos kemény problémávalállok szembe nagy szükségem lenne segítségre!
Van egy 15 éves fiam és egy 17 éves barátja.Semmi exra rosszat nem követtek el mint 1 szer a közösudvarban zenét hallgattak amiben annyi állt oda még a romákat is beengedik.ezt meghallotta az egyetlen roma lako és kirángatta fiam barátját udvarból.Onnantólkezdve fiamék nem ültel közös udvarba nem zenéltek csak bejöttek hozzánk netezni.eza z ember teljes hadjáratot indított elöször 3 romámn betelepült szomszédokat akarta megvenni de ők erre teljes mértékben nem vevők.nem sikerült 2 büncselekményel halmozata alatt álló magyar fiukat akasztott a gyerekekre oly szinten a fiam nem mer kimenni álmában beszél retteg.nem jöhet el ház elött holott ott átjáró mert ilyesztegeti a sarat hordja be.én eddig is eztán is a kis családom életét szeretném élni a 2 gyerek saját fülemmel hallottam ha gyerek egyedül megy ki kinyirják szó szerint. ez a roma ember nem gyerek kb 38 40 éves és a kamaszok rettegtetése a mániája .kézen fogható bízonyítokom nincs azom vook lefényképezni hang felvétel most fiam elküldöm gyermek védelemhez persze telefonon mint édesanya egyeztetek 21 hós ikreim vannak ugrálni nem took de a fiam és haverja mint gyermek an meg fenyegetve zaklatva könyörgöm valaki segítsen hová menjek mi a megoldás.az urral nem lehet emberi modon beszélni ordít 1 szer rendőrt is hivtunk és azokkal is ordíott.féltem ac családo tiszteséges dolgozó emberek vagyunk ő is dolgozik nem ingyen élő a gyerekeket le skinhedezi kérm aki tud segítsen mert az örület határán vook és mint édes anya kezdek naoon berágni leveleket hajnal062873@freemail.hu várom vagy ide sos kérem

sió # 2010.06.25. 11:24

Zaklatás-e, ha parkoló autóban ül valaki, és csak ül? Semmit nem tesz, csak ül.
Semmilyen kontaktusba nem kerül senkivel, csak információszerzés céljából figyel.
Amikor megvan az információ, akkor elmegy.
Hangsúlyozom, semmilyen módon nem közeledik a megfigyelthez, azt nem akadályozza, és nem beszél vele.

x0x0 # 2010.06.14. 09:45

Sziasztok!
Talán nem a legmegfelelőbb topikban teszem fel a kérdésem de talán nincs túl rossz helyen.

Minek minősül mivel járhat, ha nyilvános helyen rágalmaznak fenyegetnek , hogy felgyújtják a házam. Valamint sms-ben szitkozódnak, átkozódnak, telefonon hívogatnak magánszámról. Valamint idézőjelbe téve " kölcsönvett " eszközeimet , önkényesen nem adják vissza. Mindezt teszi egy rendőr és felesége.
Lehet-e következménye ha feljelentem őket?
Köszönöm ha válaszolnak.

Bronweg # 2010.06.13. 10:43

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a szüleim válnak, és sajnos eléggé zűrös a válás, többek között a gyerekelhelyezés körül is gondok vannak. A lényeg az, hogy a testvéreket egy ideiglenes intézkedéssel szétválasztották, a legkisebb lányt az apánál helyezték el, a másik 3 gyereket az anyánál. Azonban már jó ideje az apa nem hozza a gyereket láthatásra, és a tartásdíjat sem fizeti. Ezért édesanyám többször is írt neki levelet, hogy fizessen, illetve elment a lakására(+a volt férj élettársának a lakására), hogy láthassa a lányát legalább néha, mivel a kapcsolattartásra egyáltalán nem hozza a lányt. Azonkívül édesanyám írt levelet a férje mostani élettársának is, illetve a férje édesanyjának is, ahol szintén próbálta elérni, hogy fizessék ki a tartásdíjat, illetve hozzák a gyereket a láthatásra. Ennek az lett az eredménye, hogy a nevelőapám följelentette édesanyámat zaklatásért, a rendőrség pedig megalapozottnak találta a vádat, és tovább küldte az ügyészségre. Az lenne a kérdésem, hogy mi a legrosszabb ítélet, amire számíthatunk, illetve van-e valami, amit tehetünk a tárgyalásig?

Válaszukat előre is köszönöm!

kenyo # 2010.06.11. 09:48

h

ObudaFan # 2010.05.28. 14:36

Erkölcsi bizonyítványt "elvonni" nem lehet, az a kérdés, hogy lesz-e nyoma a dolognak egy ideig az erkölcsiben. Egészen pontosan mit követtél el, és voltál-e már büntetve?

anandiani05 # 2010.05.28. 13:59

szeméyl elleni erőszakos közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatásra kaptam idézést.
Erkölcsi bizonyítvány elvonásával járhat?

monalisa1 # 2010.05.12. 09:58

Tedd mellé a kaputelefont, így nem tud zaklatni. (Különben is nem vagy köteles végig hallgatni hogy "mit" csínálna veled...)

"Lisa"
laikus hozzászóló

tike085 # 2010.05.12. 05:48

Sziasztok!

Köszönöm szépen a választ!

Tegnap voltam a győri Rendőrségen...sajnos nem állta meg a feljelentés...
Nem fenyegetett meg életveszélyesen...

Köszönöm azért a tanácsokat...

Eszti

ObudaFan # 2010.05.11. 19:58

A rendőrségen tehetsz feljelentést.

tike085 # 2010.05.11. 11:01

Sziasztok!

Nekem lenne egy olyan problémám hogy kb 1,5 hónapja kaputelefonos zaklatásnak vagyok kitéve!
Ebben az értem hogy a "Hódolóm" Nyög,és zihál,és elmeséli hogy mit tenne velem.
Kb 2 hetente ismétlődik az egész...Este 9és 11 között!
Voltam vele kedves,kicsit erélyesebb...és tegnap este már üvöltöttem vele!
Nem veszi a lapot!
Félek!!
Mi van ha feljön a szintünkre??
Mi van ha többet akar??...és a sok kérdés a fejemben...

Mit lehet ilyenkor tenni??
Rendőrségnek szólhatok??

Ketten lakunk a lakásban anyukámék kicsit messzebb laknak..

Várom a válaszotokat...ötleteket...

Köszike előre is...
Eszti

Klau14 # 2010.04.14. 08:38

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha van végleges bírósági végzésem x millió forintról akkor én felkereshetem őt hogy egy kicsit csipkedje magát az illető?Telefonon,személyesen e-mailben stb...
Honnan minősül zaklatásnak ha én a pénzem és a volt holmijaim után megyek?Persze nem erőszakosan de azért mégis tudatni vele hogy amivel tartozik az engem megillet.
Lesz majd végrehajtás is természetesen de jelenleg nem tudom megfizetni az alkalmankénti több tízezer forintot.Ezért addig gondoltam nem hagynám békén nehogy elfelejtse hogy adós.Köszönöm előre is a válaszokat!

justizmord # 2010.04.02. 11:01

Szerintem ez tettleges becsületsértés és nem zaklatás.

De, nem vagyok jogász.

A tettleges becsületsértést pedig nem a rendőrségen kell feljelenteni, hanem a bíróságon 30 napon belül.

A baj az lesz amúgy, hogy nincsenek tanúid a leköpésre. Ők le fogják tagadni, ők 3-an fogják tanúsítani, hogy semmi ilyesmi nem történt.

Szerintem nem tudsz mit tenni.

Esetleg azért megpróbálhatod mégiscsak a bíróságon a feljelentést, hogy lássák, hogy nem hagyod annyiban, és hogy lássák, te következetesen mindig fel fogod őket jelenteni, ha szaroznak veled, és ebből láthatják majd, ha legközelebb megpróbálkoznak, legközelebb megint ez lesz a vége.

De tudnod kell, hogy nagy valószínűséggel most fel fogják menteni őket, pontosan semmit sem fognak kapni, mert nem tudod bebizonyítani, hogy leköptek.

Nem egy kellemes dolog úgy élni, hogy az embert rendszeresen leköpik, tehát ezt nem jó taktika mindig annyiban hagyni, de bizonyítás nélkül, bizonyíték nélkül, tanúk nélkül viszont nem lehet elítéltetni őket.

Hátha valaki okosabbnak lesz valami jobb ötlete, mint nekem.


Iniuria non excusat iniuriam