Zaklatás


symbolon # 2013.03.03. 10:37

S.O.S. !!!

Tisztelt Fórumozók!

Több, mint 1 éve kölcsönadtam az akkori kedvesemnek előbb 35.000, majd 10.000 végül 40.000 Ft-ot. (Most nem részletezném, hogy azóta hányszor szembeköptem magam a tükör előtt, jelképesen ezért.) Folyamatosan hitegetett, hogy ekkor meg akkor visszaadja... Sosem akkor és sosem annyit... Valamennyit mégis, de 37.000-el sajnos még mindig tartozik. Nem vagyok milliomos és már elég sok plusz költségem van emiatt...
Zaklatásnak minősül, ha hívogatom ezért? Vagy, ha a mostani élettársát felhívom, hogy üzenetet adjon át neki?
Második alkalommal hívtam, mégis olyan hangnemben oktatott ki, ami csak az intelligenciáját minősítette. Megfenyegetett, ha újrahívom, akkor zaklatásért feljelent. Sajnos az én álláspontomra nem volt kíváncsi, utána már a fia vette fel a telefont, aki közölte, hogy eltöri a derekamat, ha újra hívom az anyját.
Nagy nehezen elértem az illetékest is, aki már ott tart, hogy képes letagadni is a kölcsönt. (levelezésekkel, hangfelvételekkel, sms-ekkel tudom bizonyítani)
Tanácstalan vagyok... És elkeseredett...
Ezért kérem a segítségeteket, amit előre is köszönök.

monalisa1 # 2013.03.03. 13:11

Küldj neki fizetési meghagyást, ehhez keress fel egy közjegyzőt (5-10 eFt költség de a végén megtérül neked). Innentől már nem te fogsz idegeskedni hanem ő, megérdemli...

symbolon # 2013.03.03. 13:26

Köszönöm monalisa.
Bár a mostani címét nem tudom, mert albérletben laknak és most költöztek át. De gondolom, a szülei címére mehetne ki levél (gondolom, az maradt az állandó lakcíme). Sajnos annyi minden összejött mostanában, emiatt az adósság meg nem fizetése miatt is, hogy nem tudom hol tudom kiszorítani erre a keretet

symbolon # 2013.03.03. 16:36

Egy adalék még az esethez:
Azért én hívom őt, mert elmondása szerint nem tudja feltölteni a telefonját mindig és ezért nem tud hívni. (Mellékesen megjegyzem, másképp is el tudna érni, ha akarna, mert internete azért van.)

karalábé # 2013.03.21. 15:30

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Barátnőmet már lassan egy éve zaklatja egy kedves rosszakarónk egy kisebb közösségi oldalon. Rendszeresen lemásolva barátnőm profilját szövegestől mindenestől, úgy adja ki magát mintha ő lenne az. Rendszeresen használja a képeit. Az oldalról ki van tiltva ám állnéven visszaregisztrál mindig és utánunk érdeklődik vagy a profilunkon lévő adatokat nézi tiltás ellenére
Nyáron elmentünk nyaralni mire visszajöttünk mindent tudott, hogy hol voltunk kémkedett egyfolytában utánunk. Többször megmondtuk neki, hogy nem vagyunk rá kiváncsiak de időről időre mindig visszatér. Legutóbb facebook-on próbált minket üzeneteivel összeugrasztani. Egy ideig nem érdekelt minket a dolog ám most már kezd irritáló lenni, hogy mindehol ott van kifejezetten azért hogy minket ne hagyjon békén a dolgainkba turkáljon hazudozzon rólunk.
Bizonyíték lenne dögivel. Leveleke ahol ő maga ismer be mindent mentett képernyők stb. Szerintektek megér egy feljelentést???? köszönöm

ObudaFan # 2013.03.24. 10:22

Szerintem meg.

Havas1989 # 2013.06.06. 08:40

Tisztelt fórumozók ügyvédek!
Olyan kérdésem lenne hogy az egyik ismerősömet zaklatással vádolják magánszámról hívogatott egy lányt a vád szerint. De csak közvetett bizonyítékok vannak pl híváslista és a telefonba nem szóltak bele csak nyüszítő hangot hallattak,alibije is van mikor történtek a hívások azt mondja tényleg nem hívogatta a lányt. Arra gondol h le clonozták a kártyáját, mi lehet az ügyböl? Eljut a vádemelésig?

barnabee # 2013.06.28. 11:58

Hali !

Érdeklődnék zaklatás témában. Az a kérdésem, hogy az egyik mobilszolgáltató folyamatosan hívogat telefonon, ha már 1 hetet meghaladta a befizetési határidőm.
Jeleztem írásban, hogy tisztában vagyok a jogi következményeivel a késői teljesítésnek, számoljanak rá kamatot (meg is teszik), korlátozzanak, ha eljön az idő, de telefonon ne hívogassanak, mert nagyon zavaró munka közben és zaklatásnak veszem.
Azóta is hívogatnak, és írásban jelezték, hogy ezt egy gép csinálja, és nem tudják leállítani.
Nos tehetek-e feljelentést zaklatás miatt ?
Köszönettel: Barna

ObudaFan # 2013.06.28. 14:28

Feljelentést bárki bármi miatt tehet, de emiatt büntetőeljárás nem fog indulni.

ELIZABETH 15 # 2013.07.01. 12:34

tisztelt ügyész!! szeretném meg tudni hogy zaklatásnak minősül e az ha sms be kérjük a másikat hogy beszéljük meg a dolgot meg stb de sértő dolog nincs benne de a másik fél nem válaszol de az sms továbbra is küldött főképpen ha szépen kérjük rá. ha telefonon hivja az ember akor meg kinyomja és csodálkozik ha hivják. büntető ez? ezt szeretném meg tudni hogyan lehetne szóra birni a másikat

Véleményem # 2013.07.02. 13:25

ELIZABETH 15

Szerintem nem minősül ez zaklatásnak nem állná meg...

lajcsó # 2013.07.02. 13:32

Néhány SMS még nem feltétlenül minősül zaklatásnak, de több száz már valószínűleg igen.

zaklatott # 2013.07.02. 14:43

Tisztelt Ügyvédek, Ügyészek, Szakemberek, tisztelt Fórumozók!

Tanácsot, s ha van rá mód, segítséget kérek!

TÖBB MINT 5 ÉVE van egy megszállott - szerintem már háborodott - ember (Istenem, de szépen neveztem meg :P), aki az évek alatt már több száz gyűlölködő és imádó e-mailt és SMS-t küldött; akit eddig se szépen, se csúnyán, se jogilag fenyegetve nem lehetett levakarni, és aki mostanra már nem csak az idegeim emésztette fel, de a legszebb és legszentebb dolgot az életemben, a párommal való magánéletem is tönkre teszi.

Egy olyan ember, aki anno hazugsággal vette fel velem a kapcsolatot, s akit ezután felületesen megismerve megsajnáltam, s próbáltam emberileg - jó tanácsokkal, vagy az épp kiszuperált mobiltelefonom nekiadásával - segíteni. S aki belém szeretett, s miután nem kaphatott meg, olyan hadjáratba kezdett, aminél alávalóbbat el se tudtam képzelni. Vagyis olyasmiket állít és hazudik még a NEKEM KÜLDÖTT SMS-eiben és leveleiben is, amiről ő is és én is tudom, hogy vagy soha nem történt meg, vagy épp alaptalan rágalom!!!

Ezek után hogy a fenébe terelhetem jogi síkra egy 3. fél szemével nézve/olvasva a szemenszedett marhaságait???!!! Hogy magyarázom meg bárkinek, hogy ennek az embernek konkrétan a "sárga házban" lenne a helye??? És hogy kezdjek hozzá egy rendőrségi feljelentéshez - pláne, ami reményeim szerint elmeszakértői vizsgálatot is maga után vonna - úgy, hogy ne valami fiókban végezze a sok millió egyéb zaklatási ügyhöz hasonlóan a fél napos rendőrségen töltött, az életemet és a vele való ismeretségemet taglaló már kétségbe esett prezentációm?????????

(4 éve a volt párom kocsiját is megrongálta, amit egy rendőrségi kamera is felvett. De akkor - mivel a folytatást nem is sejtettem, értelmetlennek láttam feljelentést tenni - csak rongálásért marasztalták el.)

Annyi szörnyűséget hallottam már a feleslegesen tett zaklatási feljelentések kapcsán, hogy nincs annyi hajam szála, így szeretném ha lenne rá mód, hogy ÉRDEMBEN tehessem meg a feljelentésem, hogy a hatóság valóban pontot tegyen erre a sok éves borzalomra!

Kérem, adjanak tanácsot! HOL FOGJAM MEG A LÓ SZARVÁT, HOGY HASZNA IS LEGYEN????

Agent Cooper # 2013.07.05. 23:32

Kedves zaklatott!

Mindenképpen feljelentést kell tenni, az ilyen emberek sajnos csak akkor hagyják abba, ha az orrukra koppintanak. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a rendőrség komolyan veszi a zaklatást, nekem két ilyen ügyem volt, mindkettőben elmarasztalták az elkövetőt, és meg is szűnt a zaklatás ezek után.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Zoeysora # 2013.08.17. 23:58

Segítség! Ha egy srác az interneten szerelmet vall és utána elkezdünk képeket küldözgetni egymásnak. Csak hogy amikor szakítani akkarok vele különböző pornográf fotott követel vagy az addigi képeimet kiteszi az internetre! Ilyenkor ha rendőrséghez fordulok tehetnek valamat? És ha igen mit?

oriontronic # 2013.08.18. 14:04

A valós adatait (név, cím) ismered?
18-at betöltötted már? Az összes képeden, ami megvan neki?
A zsaroló elmúlt 18?

Nem tudom mit tenne a rendőrség, egy próbát lehet megérne, talán már az is elég ha felkeresik és ráijesztenek. Viszont ha nagyon elszánt, akkor a képek megosztásában nem hiszem hogy meg tudják akadályozni, mert legjobb esetben lefoglalják a gépét meg az adathordozóit, őt meg megbüntetik, de ha a képek megvannak neki valahol a neten még így is meg tudja osztani őket ha nagyon akarja.

Ilyenkor szerintem a legjobb lépés hogy megszakítasz vele minden kapcsolatot, megszünteted a mélcímed, cseréled a telszámod meg a csetes fiókjaid (skype stb), mindent ahol elérhet.
Ha esélye sincs hogy megkapja amit akar talán felhagy a zsarolással.

Agent Cooper # 2013.09.25. 09:55

Kedves A Dinnye!

Ha egy telefonszolgáltatóval kötött szerződésben az áll, hogy telefonon/SMS-ben nem küldhetnek Önnek fizetési felszólítást, az annyit jelent csak, hogy a telefonszolgáltató nem küldhet Önnek fizetési felszólítást, de tőlük függetlenül bárki más igen.
Abban az estben, ha a telefonszolgáltató küldi a fizetési felszólítást, akkor sem valósulhat meg zaklatás, csupán szerződés szegés, aminél az igény érvényesítése kizárólag polgári jogi úton történhet.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Szirti sas (törölt felhasználó) # 2013.10.15. 01:30

Tisztelt Fórumozók!

Az elmúlt hetekben egy bizonyos nő telefonon zaklatott, az ismerőseivel is felhívatott és személyesen is felkeresett, miután egyazon egyetem kollégiumában lakunk. Minden "megbocsátható" lenne, ha komoly érzelmek vezérelnék, de valójában a természetéhez szervesen hozzátartozik a kegyetlenkedés és a mások magánéletében való vájkálás.

Bár a pszichológia nem nevezhető a fő szakterületemnek, a hölgyemény egyszerre tűnik nárcisztikusnak és szociopatának. A korábbi beszélgetésünk során a vezeték- és keresztnevével kapcsolatban nem mondott igazat (elég átlátszó módon, mivel interneten leellenőrizhető), emellett az életkorával, párkapcsolati státuszával és az egyetemi végzettségével kapcsolatban is valótlant állított. A beszélgetések során kizárólag a szexualitásról kérdezett, minősíthetetlen szóhasználattal és trágár stílusban, mindezt mások jelenlétében. Kérdés, hogy melyik bíróság foglalkozna egy olyan üggyel, ahol a nő a szexuális zaklató és a férfi a zaklatás elszenvedője, mely - miután van állandó párja a nőnek és elmondása alapján nem akar semmit tőlem - kizárólag a szórakoztatását szolgálja.

Sajnos a hölgyemény alacsony intelligenciájú, rendszeres drogfogyasztónak számít, meg van győződve az elvei helyességéről, mindemellett nincsenek morális gátlásai és szadisztikus elképzelések foglalkoztatják. A legszörnyűbb az egészben az, hogy megalapozatlan dolgokat állított a hátam mögött rólam, melyek kimerítik a becsületsértés és a rágalmazás fogalmát.

Üdvötlettel,

Szirti sas

Agent Cooper # 2013.10.15. 07:31

Kedves Szirti sas!

Az illetékes bíróság fog ezzel az üggyel foglalkozni. Honnan veszi azt, hogy csak azért nem foglalkoznának az ügyével, mert hölgy a zaklató? Egyébként sokkal inkább a rendőrségre (és sajnos néha az ügyészségre is) jellemző, hogy nem igazán szeretnének egy bűncselekménnyel foglalkozni, a bíróság részéről ilyesmit nem igazán tapasztaltam.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kiwimango # 2013.11.10. 19:14

Tisztelt Ittlévők!

Egyszerűen nem tudok magamhoz térni attól, amit itt leírtatok.

Ilyenek léteznek? Miért nem lehet megmondani ezeknek az embereknek kerek-perec, hogy menjenek innen? Hogy szeretnétek kérni, hogy többet Ne jöjjenek, Ne keressenek, Ne írjanak, Ne telefonáljanak, Ne küldjenek üzenetet sem?

Szeretném megtudni, hogy mi határozza meg és szabályozza a zaklatás-t? Jogszabályt, pontosan!

monalisa1 # 2013.11.10. 21:38

Btk. 176/A., Btk. 222.

Csabi104 # 2013.11.11. 09:30

Tisztelt Olvasók!

Segítséget,illetve tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 20 hónapos kislányom,aki kb.10 hónapja tud járni.
Azóta az alattunk lévő lakásban élők ijesztgetik a gyerekemet. Ha végigszalad a lakáson akkor hangosan kopogtatják,verik alatta a padlót. Sajnos a legutóbbi dübögésnél úgy megijedt,hogy elkékült a szája,kb.2 percig nem vett levegőt.
Hiába beszéltem az alattunk lakó nővel,nem hagyja abba mert szerinte a 12 kilós kislányunktól remeg a plafonjuk és nem tud pihenni.
Egyenlőre átmenetileg elköltöztünk,mert hiába vagyunk délelőtt és délután is a játszótéren,hazaérkezésünk után 5 perccel már kopognak is.
Esetleg lehet egy ilyen dolognak jogi úton véget vetni?
Nem szívesen hagyjuk ott a lakásunkat,egy zaklató miatt.
Köszönettel,
S.Csaba

capisca # 2013.11.11. 10:09

Kedves Csabi!

Ez nem zaklatás.

Kérj birtokvédelmet, hogy zavar titeket a lenti lakó folyamatos kopogása, zaj keltése.

Megjegyzem ezt nem jogilag, hanem emberileg kell rendezni, mert itt nagyon jogsérelem nem esett.

Én is laktam kigyermekes család felett th-ban, nem volt kellemes, ahogyan hallgattam naponta a gyermek rohangálását, a játékok dobálásából eredő kopogásokat. Nem szoltam fel, mert tudtam, hogy ezt sajnos el kell viselni, a kisgyermekeke ilyenek.

Azonban nem mindenki fogja fel így a helyzetet. Be kell látnod valakit zavar egy ilyen helyzet.

capisca # 2013.11.11. 10:11

pontosítás

kigyermekes család = kisgyermekes család

felett th-ban = alatt társasházban

Csabi104 # 2013.11.11. 10:35

Kedves Capisca!

Bennünket a zajkeltés zavar,egy társasházban szűrődnek át hangok,ezzel együtt lehet élni.
Az zavar,hogy szándékosan ijesztgetik és megfélemlítik a gyerekemet.