Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2019.02.19. 07:03

Katka83

Valóban ez így szabálysértés, amelynek attól még nem akadálya hogy eltiltsák egy évre.

Az engedély nélküli vezetés nagyon kockázatos az utóbbi időben főleg. Olvasson googlen: "engedély nélküli vezetés"

Őrizetbe vehetik Önt, ennyit nem szabad érjen az autózás öröme és előnye.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Katka83 # 2019.02.18. 18:09

Èrdeklődni szeretnèk!
Bevonták a jogositványomat,utánkepzésre koteleutek!Mindent megcsinaltam,az eltiltas lejárt,de a kresz vizsga előtt elkaptak sajnos és 1evre eltiltottak megint!Fellebeztem a helyi szervnèl,ugyanis ez szabalysertes nem bűncselekmèny!Bevittem minden papìrt,rèszlehajlòak voltak!Elmondtam hogy a gyermekem egyedül nevelem,a jogositványom elengedhetetlen a munkámhoz,nem vagyok olyan anyagi korulmények között hogy mèg 1 évig aùtò nèlkül legyek!Nem voltam sosem büntetve,a jogosìtványom elvètelén kivűl nem szerepelek sehol!Az akkori elvétel miatt külföldre kellett mennem dolgozni,nagyszülőkre bizni a fiamat.Mivel fellebeztem,ezért nem v.ok jelenleg eltìltva a vezetèstől de jogosìtványom mèg nincs..hiàba tudtam sikeresen megcsinalni azòta a vizsgát,nem merem kikérni a jogosìtványt hiába lehetne..mert mèg nincs meg a határozat.Sajnos azòta elkaptak mèg egyszer,megoldhatatlan a munkabajárásom..ritkán de sajnos van hogy máshogy nem tudom kivitelezni.Nem városban élek,3műszakban dolgozok,és nincs munkalehetősèg máshol csak tőlünk 30kmre,de a tömegközlekedés nem adott minden esetben.Teljes anyagi ellehetetlenìtès lenne számomra ha nem kaphatnam vissza a jogosìtványomat.Nem tudom ez az utòbbi milyen plussz következményekkel járhat az ügyben?

K.Sz. # 2019.02.18. 09:08

Koszonom szepen.
Ha munkahelyre palyazok,felvetelizek ,ott kerhetik?
Igazabol hol tunik fel a "priuszlap" , hol erhet hatrany 5 evig emiatt??
Koszonom

Ittasvezetes.hu # 2019.02.17. 08:57

K.Sz.

NEM szerepel az erkölcsi bizonyítványban.
Szakzsargonnal élve az u.n. "priuszlapon" szerepel 5 évig.
Fegyvertartási engedélyt nem érinti.
ESTA: nem jelentkezik.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

K.Sz. # 2019.02.16. 18:12

T.cim!
Leirom roviden velem mi tortent tavaly nyaron. 0,25 mg felett fujtam,buncselekmeny.280 ezer buntetes 5 honap jogsi bevonas es utankepzes.Decemberben tul lettem mindenen,ujra vezetek.
A kerdesem annyi lenne h mivel rabositottak is a rendorsegen es elotte soha semmi dolgom nem volt megcsak szabalysertes sem ,ez az ittas vezetes buntetes befolyasolja e ha munkahelyre jelentkezek es kerdik h voltam e buntetve, v az erkolcsi bizonyitvanyban szerepel e es meddig? V pl. amerikai Esta regisztracional is kerdik a buntetlen elieletet. Szoval en most buntetett eloeletu lettem ? Es be kell vallanom helyeken?
Koszonpm a valasxt elore is

Ittasvezetes.hu # 2018.12.13. 14:54

rombusz1

0.07 mg/l "Az alkoholfogyasztás nem bizonyítható".

Szankció: nincs

Mindenesetre ha valaki olyan készítményt fogyaszt, amelyben sejthetően etil-alkohol alkoholszármazék van, kerülje a járművezetést.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2018.12.13. 14:32

Engedély nélküli vezetés miatt négy hónapja előzetes letartóztatásban? Háát talán a büntetést nem fizette meg és azt váltották át elzárásra. Vagy van ott más is.

Hien # 2018.12.13. 12:55

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a párom négy hónapja van előzetesben engedély nélküli vezetésért. Amikor elvették a vezetői engedélyét, ugyanúgy vezetett tovább. Négy nap múlva már előzetesbe tették. Ezért a négy napért most négy hónapja van bent. Ennyit a slusszkulcsos sztorihoz.

Szomorú örökös # 2018.12.11. 14:39

Adam19

milyen emberi tulajdonság, hogy ha trafiznak valahol, akkor az összes szembejövő bőszen villogtat és mutogat "vigyázz idegen barátom, trafi van, lassíts le, nehogy megbüntessenek 30 ezer forintra, jót akarok neked Te idegen".

Ezzel semmi bajom nincs. Sokszor hidd el, az ember véletlen is befigyelhet egy sokszor indokolatlanul kint felejtett 30-as táblát, ahol mondjuk 45-50 km/h-val halad...és bizony ez is már gyorshajtás, ezért is 30 ezret fognak követelni tőle...pedig azért valljuk be, ez nem ugyanaz, mint amikor valaki 90 km/h helyett 110 km/h-val száguld, de a végösszeg szint forintra ugyanaz lesz.

Én sosem haragudtam az ilyen villogókra, sőt megköszönöm nekik.
Aztán mikor én is elhaladok egy traffi mellett, akkor jöhet részemről is a villogás. ;-)

Szomorú örökös # 2018.12.11. 14:34

Adam19

Itt ugye valaki szerint az autóhoz csak egy autókulcs kell és üzemanyag. Vidám hangulatú kijelentés, mint egy egyetértő, bíztató magatartás.

Igen, egészen pontosan ezt írta:

Mellesleg - egy autó vezetéséhez sosem engedély kell, hanem CSAK a slusszkulcs, meg persze jó sok benzin!
.....
Most akkor egyből cikkantsam le ez ügyben a fővárosi hatóságok TELJESEN totális felelőtlenségét!

Az ő esetében biztosan tehetetlen a hatóság, mert amiket eddig itt a fórumon megosztott velünk, még csoda, hogy nem intenzív "mozigépész" tanfolyamon van évek óta...Egyébként csupa "jó tanácsot" osztogat, no meg néha a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértéstől sem riad vissza. De hogy a jogtól fényévekre van, az egészen biztos.

Miért van az hogy itt sok ittas vezető leírta, hogy még soha nem vezetett ittasan csak most először, öt métert, és pont megfogták.

Hát ez az! Sőt volt olyan is, hogy nyugodtan akár járathatja is a motort ittasan, mert fűt vele, meg a hifihez is kell az állandó áram, stb. Aztán csodálkozik, amikor ezért egyszer csak előkerül néhány rendőr - no meg a szonda - és jogosan, mert igazuk van. Aki piásan ül be az autóba, az bakker legalább ne pont a vezetőülésbe tegye ezt, hanem hátra. Ott aztán azt csinálhat, amit akar, azért tuti nem fogják megbüntetni.

Szomorú örökös # 2018.12.11. 09:46

Adam19

Vagy nézzük a finn módszert, amit előszeretettel alkalmaznak már nálunk is. Mindenkit leállítanak egy adott szakaszon és okmányok ellenőrzése, szonda, majd mehet tovább. Szóval a kamu meséknek nem szokásom bedőlni. :-)

Szomorú örökös # 2018.12.11. 05:37

F.Laca

ismerek én olyan hölgyet - és pontosan innen /a saját társasházunkból/, aki éveken át a hatóságilag forgalomból kivont (hogy miért, azt velem sehol nem igazán tudatták) autójával - naponta de közlekedett!!!!
.....

És szinte éveken át - PERSZE csaknem nap mint nap - de mégis inkább! Mert hogy a munkahelyére a SAJÁT kocsival járt be! (végig Pesten - az M5-ösön!)Én szinte naponta készítettem az autójáról fotókat, amint "természetesen" és rendre oda állt, ahol valójában ÉJJEL-NAPPAL tilos megállni!

Ilyenkor elgondolkodom mindig, hogy egyeseknek mennyire van ideje másokat figyelni.
Ráadásul még fotózgat is az illető.! És még az ilyenek komcsiznak...ráadásul itt? :-D

https://m.blog.hu/…age/tanu.jpg

Egyébként meg bőven elég, ha áthalad egy VÉDA kapu alatt, az máris kiszúrja a rendszámfelismerő program alapján, hogy a gépjármű nincs forgalomban, ergo automatikusan fogja küldeni a tulajnak a bírságot. Kb. ugyanez történik akkor, ha egy erre a célra kiállított kamerás autó mellett halad el, amelyben CopCar rendszer működik.

A közterület felügyeletnek is feladata, hogy a forgalomból kivont, műszakival nem rendelkező gépjárművek közterületen történő tárolását ellenőrizze és ha ilyet tapasztal, a tulajdonost először felszólítják a gépjármű eltávolítására, majd ha ez nem történik meg, akkor ők teszik ezt meg a tulajdonos költségére. Erről már épp másik topikban volt példa.

Szóval az ilyen történetek manapság már egyáltalán nem valósak és gyorsan lebukik a mesélő. ;-)

gábor10 # 2018.12.10. 17:21

Sajnos itt dolgozom és emiatt kellene itt vezetnem is!
Az eltiltás alatt való vezetés büncselekmény itt és Magyarországon is. Csak míg Magyarországon semmit nem kapsz max. egy kis pénzbirság és még több eltiltás, itt Ausztriában letöltendő!

gábor10 # 2018.12.10. 16:25

Tisztelt Szakértők / Fórumozók!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tavaly decemberben eltíltottak Ausztriában a vezetéstől ittas vezetésért.
Kifizettem a büntetést, megcsináltam minden előírt foglalkozást, stb.
Mindent jó eredménnyel végeztem,de a végén egy pszihologussal volt egy elbeszélgetés, aki a rendörségre azt az ajánlást küldte, hogy még 6 hónappal hosszabbítság meg az eltiltásomat, mert szerinte én nem vagyok alkalmas, hogy vezessek!Vicces, mert minden adat épp az ellenkezőjét bizonyította. Később megtudtam, hogy itt Ausztriában ez a módi, csak úgy hosszabítgatnak.Szubjektív vélemény alapján.
A feltétele, hogy újra vezethessek itt az, hogy csináltatnom kell egy pár speciális vérvizsgálatot, ill. kell egy pszichologusi véleményt, miszerint alkalmas vagyok.
Amikor szerettem volna erre időpontot kérni, elutasítottak, mondván, hogy nincs Ausztriában állandó lakcímem , ugy hogy ezt Magyarországon kell megcsinálnom. Hiába magyaráztam nekik, hogy itt viszont nem állok eltiltás alatt, mert ugye a jogsit itthol visszakaptam.(azonkívül már mindent megcsináltam egyszer Ausztriában akkor nem számitott , hogy nincs állandó lakcímem)
Most dec.14.-én lejár az eltiltás, persze addig nem vezethetek amíg ők ki nem törlik az tiltást a rendszerből. A kérdésem az lenne, hallottatok-e hasonló esetet, hová fordulhatnék egy pszihológusi véleményért. Vicces, hogy érvényes(friss)orvosim van, mert új jogsit csináltattam, de csak a határig vagyok vele alkalmas vezetni :-)
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.

Ittasvezetes.hu # 2018.12.09. 13:57

3629

Kollégám jelzése szerint Ön már keresett minket, s beszéltek telefonon.

Az én válaszom itt és most pedig az alábbi:

  • Nem ismerjük a bor alkoholtartalmát
  • Nem ismerjük az Ön testsúlyát
  • Nem ismerjük a sör típusát

90 kg-os férfi testsúlyhoz, "átlagos" értékekkel számolva ez egy enyhe fokú befolyásoltság lehetett.

Ez azonban roppant kevés a "jóslathoz".
Az ügy összes részletét kellene ismerni, amihez számtalan kérdést kellene megválaszolnia.

Telefonon állunk rendelkezésére: 06 70 224 74 74


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

3629 # 2018.12.07. 11:48

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném pár mondatban összefoglalni mi történt. 2018.11.04.-n délután 6 óra körül fogyasztottam kb. 3 dl.házi bort, majd este 9óra körül 2 üveg sört. Olyan fél 11- kor autóba ültem, túl hajtottam egy kereszteződésen ahol le akartam kanyarodni, sötét volt,köd is,ahogy tolattam,egy árokba hajtottam a jobb hátsó kerékkel,azonnal le állítottam a kocsit.Pár perc múlva a rendőrők bejelentés alapján a helyszínre érkeztek,a közeli lakóház udvarán dohányzó uriember,úgy velte,hogy az árokba hajtottam és a kormányra vagyok borulva, közben amúgy az autós telefon töltömet kerestem.. mindegy. A rendőr meg kérdezte mi történt, el mondtam,kerdesere,hogy fogyasztottam e alkoholt válaszoltam,ezután mivel nem volt csak a régi fajta elszinezodos szondájuk,meg fújtam,majd vér,vizelet vizsgálat.A helyszinen el vették a jogosítványom,az eljárásban együttműködő voltam, jövő héten ittas vezetés vétsége miatt leszek meghallgatva,a vér eredményét még nem tudom. A kérdésem annyi lenne, hogy az én esetemben mire számíthatok. Tudom elcsépelt kérdés, rengeteg helyen olvastam ítéleteket,de a tapasztalt forumozokban bizva, egyénileg kérnék segítséget ,hogy mire számíthatok. Rendezett magánéletem van, büntetlen előéletű,soha egy gyorshajtasom nem volt.Esetleges válaszukat köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2018.12.04. 09:24

AntalSteve

Úgy tudom kétszer kellene fel venni a vallomásom, igaz?

A helyszínen meghallgatják, jegyzőkönyvezik. Amennyiben vérvétel is történt, úgy annak közlésekor lesz egy kihallgatás.

mai napig nem tudok semmit az üggyel kapcsolatban
Igen, ez általános.

Fellebbezését is beadhatja majd ha véget ér az ügy jövőre, de mivel lesz még kihallgatás annak előtte, eleve ott közölheti érveit erre vonatkozóan.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

AntalSteve # 2018.12.03. 03:37

Üdv mindenkinek! 2018. 08 14en ittas állapotban balesetet okoztam (sérült nem volt) 0.71 légalkoholt fújtam illetve utána be vittek a rendőrök vizelet és vér vételre. Jogosítványom el vették illetve egy rövid vallomás. Úgy tudom kétszer kellene fel venni a vallomásom, igaz? Illetve mai napig nem tudok semmit az üggyel kapcsolatban semmilyen papír határozat nem jött. Ez normális vagy vmit el kevertek volna? Ha véletlenül jönne határozat fel lehetne lebbezni h csak a b kategóriát vegyék el és a segédmotor és lassú jármű megmaradjon? Úgy hallottam akk nem kell újra vizsgázni ha vissza kapom. Választ előre is köszönöm

havanna995 # 2018.11.30. 16:23

Ezt tudtam köszönöm, arra vagyok kíváncsi, hogy akkor a két eltiltásnak nincs köze egymáshoz és akkor dec 15.vel véget ér ez az egész

Ittasvezetes.hu # 2018.11.30. 14:27

havanna995

Az utánképzés elvégezhető az eltiltás tartama alatt is...


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

havanna995 # 2018.11.30. 11:21

Tisztelt fórumozók!

Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy tavaly szeptemberben elvették a jogosítványomat ittas vezetésért.
Most lett jogerős ítélet az ügyben 1év három hónap azaz december 15. lejár az eltiltásom.
Viszont az elmúlt egy évben amíg tartott az ügy engedély nélküli vezetésen tetten értek kétszer ezért kaptam három hónap eltiltást idén szeptemberben ez december 4.fog lejárni.
A kérdés az lenne, hogy ezek szerint lehetséges hogy van két eltiltásom most egyszerre amik se nem adódnak össze se semmi decemberben lejár mind a kettő és vége van mehetek utánképzésre? Előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2018.11.26. 10:05

M62David

Nem a megfelelő iratokat küldte Ön el.
Bírósági végzést kérjük.

Üdv.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.11.25. 12:30

M62David

Szkennelje be a BÍRÓSÁGI határozatot (végzés), és küldje ide:
info@ittasvezetes.hu

Megnézzük.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

M62David # 2018.11.24. 20:44

Tisztelt fórumozók ! Segítséget szeretnék kèrni . Engeem 1 év 6 hónapra eltíltottak "szemèlygèpkocsik vezetèsètöm" kb 3 hónapja ez le is járt. De utànkèpzèsre köteleztek. A Minap beszambásztam a Oroszlányi kormányablakba, infóèrt hogy hogy is kezdjem el a procedúrát . Ott közöltèk velem hogy, nem is èrtik mèrt vagyok utánkèpzrèsve kötelezve+ a jogsimat is bevontàk . Gyakorlatilag a lóhajtàsimnak meg kellet volna maradnia Sajnos ezek a papirok Miskolcon hevernek ès, a határozatot is ott hozták akkor oda kellene mennem! Kérdèsem a következő. Mivel Èn nem lebbeztem fel van e esèlyem, hogy ezt a hatàrozatot megsemmisítik, ès mi ennek a rendje?

M62David # 2018.11.24. 20:44

Tisztelt fórumozók ! Segítséget szeretnék kèrni . Engeem 1 év 6 hónapra eltíltottak "szemèlygèpkocsik vezetèsètöm" kb 3 hónapja ez le is járt. De utànkèpzèsre köteleztek. A Minap beszambásztam a Oroszlányi kormányablakba, infóèrt hogy hogy is kezdjem el a procedúrát . Ott közöltèk velem hogy, nem is èrtik mèrt vagyok utánkèpzrèsve kötelezve+ a jogsimat is bevontàk . Gyakorlatilag a lóhajtàsimnak meg kellet volna maradnia Sajnos ezek a papirok Miskolcon hevernek ès, a határozatot is ott hozták akkor oda kellene mennem! Kérdèsem a következő. Mivel Èn nem lebbeztem fel van e esèlyem, hogy ezt a hatàrozatot megsemmisítik, ès mi ennek a rendje?