Ittas vezetés


szszm # 2007.05.24. 19:57

Kedves Fórumozók!
Ma voltam tárgyaláson, és két hónapot, valamint 30 eFt-ot sikerült "lealkudni".
Üdv: szszm

moskvichman # 2007.05.25. 07:17

Elfogadod, vagy továbbviszed?
Ha fellebezel, továbbra sem lesz ellened jogerős ítélet.

malcsik # 2007.05.25. 07:29

Mr. Moskvichman!

De régen voltál itt, én jövő héten jelentkezek feltárásra:-))

Újra vezetsz már???
Nekem még van 3 és fél hónap pihim, hurrá de jó nyaram lesz, de már nem érdekel:-)))))

Szeptemberbe megyek Horvátország déli részére:-)))

Ciao

szszm # 2007.05.25. 09:58

kedves Moskvichman, kedves Fórumozók!
Természetesen ezt már elfogadom, belátom, hogy ma egyszerűen ilyen a bírói gyakorlat. Remélem idővel javul a helyzet ...
Nekem még év végéig nélkülözés, illetve erősen gondolkodom azon, hogy egy fél évre bérelek egy kétszemélyes robogót, és akkor az asszonyt is tudom vinni legálisan mindenhová.
Üdv: Joe bácsi

moskvichman # 2007.05.26. 15:05

Szszm!

Arra gondoltam, ha nem fogadod el, nem leszel elítélve, így ha mégis vezetsz, csak akkora büntetést szabhatnak ki rád, mintha otthon felejtetted volna a jogsidat -ha nem tévedek.

Malcsik!

Jelentkezéskor vigyél 17rugót, mert csak ennyiért adnak időpontot. Ne felejts el vinni üggyel kapcsolatos iratokat (ítélet, vádirat, okmányirodás papír, ilyesmi).

Már belecsvartam pár ezer km-t a frissen vásárolt Trabimba. Természetesen jogsival nagyrészt. Kicsit unalmas most, de lehet, hogy veszek egy keményebb autót papírok nélkül, ha lesz pénzem.
Tavaly nyáron nekem sem volt jogsim. Van sok előnye is. Például nem kellett vezetnem, ha mentünk bulizni, vagy csavarogni. A sör mindig ott volt a kezemben :)) Viszont volt egy kényelmes nagy autóm, amivel hozzá tudtam járulni néha az ilyen mókákhoz, csak pilótát kellett találnunk hozzá.
Én örülök, ha Balatonra eljutok 1-2 napra a mostani fizetésem mellett, erre is kicsi az esély.

malcsik1 # 2007.05.26. 16:23

Köszi Moskvichman jó fej vagy!!:-)

Visszanézel azért néha??

moskvichman # 2007.05.26. 17:43

Persze, nem is kellett sokat várnod. Bár nem nagyon tudom már osztani az észt, amit tudtam, megosztottam Veletek.
Tökölön gyorsulásra mennyi a beugró? Azt hiszem holnap lesz, jó lenne kinézni. Hátha napszúrást kapok és kedden nem tudok menni dolgozni :)

Traffic # 2007.05.27. 12:25

Kedves Joe bácsi!

Az eltiltás alatt csak olyan járművet vezethetsz, amelyhez nem kell engedély: kerékpár, kézikocsi.

szszm # 2007.05.27. 14:30

Kedves Traffic!
Említettem anno, hogy csak kategóriaeltiltást kaptam, éppen te mondtad, hogy az ítélet jogerőre emelkedése után vissza kell kapjam a jogsimat, mert van motorkerékpár-kategóriára is vezetői engedélyem. Emiatt nem kell pótvizsgáznom sem.
Üdv: Joe bácsi

Traffic # 2007.05.27. 16:47

Tényleg, tényleg, bocs. :)

want # 2007.05.29. 05:33

Sziasztok!
A hvégén sajnos velem is +történt a dolog:(
a kézi szonda a helyszinen 0,84-et mutatott,bent meg 0,6-ot.Mindent elmismertem végülis és együtt is működtem.A pia mennyiségét kicsit rosszul mondtam(de nem direkt).Ez az első ügyem a rendőrséggel éshát csak kiváncsi vok h. szerintetek mire számíthatok?Meg ha lenne pár jó tanácsotok azt is +köszönném.pl.:Kötelező ügyvédet fogadnom(érdemes?)?
Segítségetek előre is köszönöm.

ObudaFan # 2007.05.29. 17:48

Nem kötelező, hogy érdemes-e, hát te tudod, mennyit ér neked, ha egy-két hónappal esetleg kevesebb az eltiltás. Ez egy év eltiltásnak, pénzbüntetésnek és eljárási költségek megtérítésének néz ki.

want # 2007.05.30. 05:39

Értem.Ha csak egy két hónappal tudná +rövidíteni az eltíltást akkor semennyit nem ér.Azért +próbálok majd minél több érvet felhozni arra h. szükségem lenne a jogsira(szüleimet én hordom orvoshoz és a családban csak nekem van jogsim,+ lehet kérek munkahelyről is egy papírt h. a munkámhoz is kell).No meg maximális +bánást is tanusítok...Még annyit kérdeznék h. ha eltiltást kapok akkor kismotort sem vezethetek és ha letelik az eltiltás akkor ugye nem kell újra +csinálnom a jogsit?:S
Köszönöm válaszod!!:)

malcsik # 2007.05.30. 09:52

Szia Want!

Az a baj, hogy nem tudod mire számíthatsz.
Mindenhol máshogy itélkeznek..én ügyvéddel mentem, 1.4 volt a véralkoholszintem, ami bűncselekmény.

De szakértői véleménnyel bizonyítottuk "nem" is ittam annyit..ezáltal lett szabsértés, de rohadt sok pénzért!!

Az ügyésztől is sokminden függ, pld nálam az első térgyaláson bent sem volt, aztán a másodikra jegyet váltott, és éreztem, hogy nem túl jóindulatú!!

Nálam az ítélkezőket nem érdekelte, hogy állásomhoz szükségszerű a jogsim, de van aki visszakapja, ha jól érvel és "jófej" a bíró!

Na szóval sok sikert, érdemes visszaolvasni itt a fórumon!!

jogoskodó # 2007.05.30. 10:32

Én 2.14-el meg sem próbáltam ügyvédet fogadni. Mert minek. Kidobott pénz. A bűncselekményből 2.14-ről nem pofázza ki senki, a többit meg én is tudom (papírok, hogy mihez kell a jogsi + megbánó, együttműködő magatartás).
Sajnos sok is lett a dolog, 2 év. A pénzbünti részét elég jól megúsztam. Mondjuk jobb lenne fordítva...
Tárgyalás nélkül is ennyi volt, aztán kértem tárgyalást, maradt, aztán másodfokon is maradt ennyi. 1 év még hátra van, de az asszony végre letette a jogsit, így van sofőr.
(bevallom, eddig ha kellett, vezettem, amióta jogerős, azóta alig mert innentől parásabb a dolog).

jogoskodó # 2007.05.30. 10:33

Mondjuk Balatonon kaptak el, és hát a Siófoki bíróság gondolom hozzá van szokva ezekhez az ügyekhez és nyilván nem túl jószívűek...

malcsik # 2007.05.30. 11:09

Engem Tihanyban:))

want # 2007.05.30. 11:44

Köszön a reagálást!
Sztem bemejk majd faterral,előadom a sztorit aztán erősen szorítok.Ha naon gáz az itélet akkor még fel tudok lebbezni?és esetleg akkor fogadhatok még ügyvédet magamnak?
Tök hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz:S
De jó lenne most egy befolyásos ismerős:D:P
v. pár százezer fölösbe...

want Szegedről

Traffic # 2007.05.30. 17:26

T. want!
Még annyit kérdeznék h. ha eltiltást kapok akkor kismotort sem vezethetek és ha letelik az eltiltás akkor ugye nem kell újra +csinálnom a jogsit?:S
Ha az eltiltás a közúti járművezetésre terjed ki, akkor nem lehet vezetni segédmotoros kerékpárt sem. Tulajdonképpen semmit, amihez engedély kell.
Akkor kell utánképzésre menni, ha az eltiltás mértéke a 6 hónapot meghaladja és nem kategóriától tiltanak el. Bűncselekmény esetén az eltiltás minimum 1 év, szóval lehet számítani arra, hogy utánképzésre kell menni.

moskvichman # 2007.05.31. 09:55

Ügyvédet fogadni mindig van lehetőség, ehhez jogod van. Haverom is fogadott, jól lerántotta az öreg, aztán meghalt a szabálysértési eljárás befejezte előtt. Persze ez biztosan nem általános jelenség. Nem tudom, e téren milyen a joggyakorlat Szegeden, de ilyen kis ügynél szerintem mindenhol értékelik, ha tökös gyerek vagy, és nem bújsz ügyvéd háta mögé a tárgyalásodon, aki elmondja helyetted, hogy mennyire megbántad a történteket.
Ha itt visszaolvasol kb. 10 oldalt, járatosabb leszel a témában, mint egy átlagos ügyvéd. Mert azért azt tudjuk, hogy az ügyvédek nem foglalkoznak nap mint nap ittas vezetőkkel.

Én az ügyész csajhoz jártam tanácsadásra, amég nem találtam meg a fórumot. Kedves, aranyos fiatal hölgy, ingyen segített, kár, hogy a tárgyalásra nem jött el. Olyan volt a neve, hogy dr Valakiné dr Vakaki. Tehát a krapekja is doki volt, és mindez benne volt a nevében. Durva mi?

ObudaFan # 2007.05.31. 13:53

Itt első körben szinte biztosan tárgyalás mellőzéses végzés lesz. Ehhez még nem kell megjelenned a bíróság előtt. HA az nagyon gáz, még mindig eldöntheted, hogy egyedül próbálsz vizétkedni, vagy segítséggel.

want # 2007.05.31. 18:02

Köszönöm!
Már teljesen összezavarodtam, a sok ügy olvasása közben...Azt szűrtem ki h. fogalmam sincs mi lesz:( És ráadásul azt mondták a rendörségen h. ma felhívnak,hát ez sem történt meg.ha LION teszt,amit először csináltattak velem a helyszínen(mert gondolom ezt veszik majd számításba) 84mg/l,akkor az már bűncselekmény,ugye?És most nézem h. nem is valósan válaszoltam a kérdéseikre(annyira + voltam illetődve):S És gondolom az eredményekből rájöttek v. jönnek ők is..(azért nagyot nem tévedtem:csak az időtartam az ital fogyasztása és a gépjármü vezetése között+talán a mennyiségben,de ott dem sokat).Meg ha a rendőr azt mondta nekem h. valszeg gyorsított eljárás lesz, akkor az ObudaFan szavait tükrözi?Nem is tom mi lenne velem a fórum nélkül(még jó h. van google és segítőkész emberek a világon)

ObudaFan # 2007.05.31. 18:52

Ne legyenek kétségeid, ez már nem szabálysértés lesz.

ndruboy # 2007.06.01. 00:12

velem, 2 hete esett meg a dolog...de furcsa az egész, legalábbis nekem! elvittek vérvételre vért vettek kikérdeztek, aztán elengedtek semmit nem adtak semmit nem kellett aláírnom, csak a dokinál a papírt miután kikérdezett. aztán visszaadták a jogsim meg minden papírom és viszont látásra...azóta semmit nem kaptam! ilyenkor mi van? mennyi idő elteltével szokott jönni valami? vagy lehet nem is jelentettek fel, csak szivattak? amúgy 3 korsó sör után kocsikáztam...
köszi a válkaszokat! Endre

want # 2007.06.01. 06:29

Különös.Azért vmit csak alá kellett vna iratniuk,még ha nem is tesznek feljelentést..Bár én nem vok otthon a témában.