Ittas vezetés


szszm # 2007.05.15. 10:04

Kedves KBS!

Alapvetően igazad van, csak az ördög mindig a részletekben lakozik. Egy ilyen "veszélyes üzemben" nem az számít, hogy az ember önmagához képest milyen kondícióban van, hanem hogy abszolút mércével mérve mire képes!

Valakinek végre már egyszer ki kéne nyíltan mondani, hogy a társadalom negatív előítéletén kívül még egy rosszul értelmezett bírói gyakorlat is sújtja az ittas vezetőket. Mintha rajtuk akarnák azért is elverni a port, mert a gyorshajtókkal szemben tehetetlenek!

Üdv: szszm

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.15. 10:47

187. § ? Nem 188. ?
A kiszabható büntetés a sérült személy sérülésétől függ. Terjedhet egy évig, háromig vagy akár ötig is.

Ládd, szszm. Szegény ártatlan ittas vezetők...

szszm # 2007.05.16. 06:12

Kedves KBS!

Senki nem mondta azt, hogy az ittas vezetők ártatlanok és sajnálni kellene őket!

A tegnapi "Kedd 21" című műsor engem megerősített abbéli meggyőződésemben, hogy a magyar társadalom rendpárti része mennyire naív és álszent ezeknek az egymáshoz hasonló problémáknak a kezelésében.

Hovatovább oda jutunk, hogy nem lesz egyetlen olyan magyar állampolgár sem, aki életében még soha nem került volna összeütközésbe a törvénnyel, és valamilyen módon fenyítésben ne részesült volna! Talán csak azok kívételezettek, akik a lopásra csak előkészületeket tettek, de valamiért mégsem hajtották azt végre, ugyanis ezt a törvény nem rendeli büntetni! Vajon miért?

Kinek az agyszüleménye volt a "zéró-tolerancia" elvet rászabadítani egy ilyen pszeudo-demokráciára, mint a mienk?

Ne a több száz éves hagyományokkal rendelkező, ún. fejlett demokráciákra hivatkozzunk, hanem nézzünk szembe a valós helyzettel!

DEKRIMINALIZÁLNI KELL!!!!!

Üdv: szszm

Pjotr # 2007.05.16. 07:04

KBS a nyakát fájlaló utas a taxison verheti le a dolgát, hiszen a taxis jött a részeg mögött és ha ilyen hirtelen kellett fékeznie, akkor nyilvánvalóan nem tartotta be a követési távolságot vagy nem az út és a látási viszonyoknak megfelelően vezetett esetleg gyorsan hajtott, nem?
Ha egy öreg néni ment volna át az úton és a taxinak miatta kellett volna fékeznie, akkor a nénit büntetik meg?

Pjotr # 2007.05.16. 07:07

szszm, csak az kerül összeütközésbe a törvénnyel aki azt áthágja.
Ha olyat követsz el amiről tudod, hogy törvénysértő, iszol, gyorsan hajtasz, akkor ne a törvényt vagy a rendőrt hibáztasd!
Nem kell megsérteni a törvényeket és -nagyon jó eséllyel- nem fog megbüntetni senki

Peter3374 # 2007.05.16. 13:30

Nem tudok egy-két nem jogászt meggyőzni egy másik fórumon, arról, hogy az ittasság súlyosbító körülmény, most még olyan érvet is olvastam, hogy egy rendőr azt mondta, hogy nemcsak enyhítő, de egész egyszerűen néha a büntethetőséget kizáró ok is lehet.
Nemcsak vezetésnél de más bcs vagy szbsértésnél is.
Én ahogy tudom csak abortív vagy kórós ittaság esetén képzelhető el ilyen.

szszm # 2007.05.16. 14:00

Kedves Pjotr!

Önkéntes jogkövető magatartás csak ott várható el, ahol jogegyenlőség van! Amíg a jogalkotó nem biztosítja a törvények betartatásának és kikényszerítésének a feltételeit -azaz amíg egyes "szerencsések" megússzák azokat a cselekményeket, amiért a pechesebbeken az. ún. zéró-tolerancia jegyében példát statuálnak - addig nem értem, miről papolunk?

Üdv: szszm

szszm # 2007.05.16. 14:16

Kedves Pjotr!
Ami a taxis felelősségét illeti, szerintem jó esélye van arra, hogy megússza, mivel az előtte haladó ittas vezető jogtalanul vett részt a forgalomban, megérdemli, hogy példát statuáljanak rajta, mindent az ő nyakába kell varrni.

Üdv: szszm

ndruboy # 2007.05.18. 00:40

Sziasztok!

A segítségeteket kérném! tegnap este elkaptak a rendőrök, épp akkor amikor már leparkoltam...szonda...vérvétel...nem tudom mennyi lesz az eredmény de én olyan 0,7-1,0 közé számolom kb ra...sose voltam még büntetve, semmilyen kihágásom sem volt még! mire számítsak?

Pjotr # 2007.05.18. 13:10

szszm még jó, hogy nem a te jogértelmezésedet alkalmazzák.
A taxis egyértelműen megsértette a kreszt, semmi köze ahhoz, hogy az elötte haladó azért fékezett hirtelen, mert részeg volt vagy rosszul lett vagy kifutott elé egy gyerek.
Nem tartotta be a követési távolságot és belement az elötte állóba.
Egyérteléműen ő volt a hibás, ettől még az itas sofőr is meg fogja kapni a büntetését, de azért nem kaphat mert a taxis száguldozott és nem tudott megállni.

ObudaFan # 2007.05.18. 14:58

ndruboy!
Kb. egy év járművezetéstől eltiltás, pénzmellékbüntetés, eljárási költségek viselése. Mindez tárgyalás mellőzésével. Tárgyalást kérhetsz, ahol esetleg őszinte töredelmes beismeréssel lehet javítani a dolgon.

szszm # 2007.05.18. 15:08

Kedves Pjotr!

Ez nem az én jogértelmezésem, ha nem hiszel nekem, akkor kérdezz meg egy szakértőt!

Ha egy teljesen vétlen ittas vezető belekeveredik egy ilyen balesetbe, akkor minden olyan következményért viselnie kell a büntetőjogi felelősséget, ami azért következett be, mert az ő kocsija egyáltalán ott volt, holott ilyen állapotban neki azzal egyáltalán nem lett volna szabad közlekednie!

Üdv: szszm

szszm # 2007.05.18. 15:10

Kedves ObudaFan!

Véletlenül nem az eltiltás a mellékbüntetés?

Üdv: szszm

ObudaFan # 2007.05.18. 18:24

De, ezt elírtam. :)

Pjotr # 2007.05.18. 18:50

Rendben majd megkérdezek egyet :))))

Traffic # 2007.05.19. 08:21

Nem vagyok szakértő, de annyi bizonyos, hogy ha a balesetet okozó járművezető ittas, akkor az ittasság és a baleset bekövetkezése között az ok-okozati összefüggést mindenképp vizsgálja az eljáró hatóság, orvosszakértő bevonásával.

szszm # 2007.05.19. 09:27

Kedves Traffic!

Ne szerénykedj, te szakértő vagy a javából! Most sem tagadtad meg önmagadat, diplomatikus választ adtál, amit én talán úgy dekódolnék, hogy a taxisofőr sorsa a baleseti helyszínelő rendőrök kezében van.

Ha már így összefutottunk, talán emlékszel rám, nekem lesz a héten a tárgyalásom, amire készülök, és lenne egy keresztkérdésem: közepes fokú ittas vezetés vétségének mi az elvileg elképzelhető legenyhébb büntetése?

Üdv: szszm

malcsik1 # 2007.05.19. 09:48

Kedves Szszm, fórumozók!

Régi jelszavamat elfelejtette a sz.gépem, de regeltem újra.

Nekem áprilisban volt a "Trágyalásom" és igen enyhe, enyhe fokú cefreszintet állapítottak meg, erre kaptam 10 hónap eltíltást és 60 e. ft büntetést, és a bűnycselekmény alól felmentettek.
Ezt orvosszakértői véleménnyel igazoltuk az ügyvédemmel. Gondolom a papírral kell majd mennem a közlekedési felügyelethez a feltárásra, ahogy Jó Moskvichman-ünk megmondta.

Utolsó szó jogán kérdezték, mit tudok felhozni mentségemre, én az állásommal érveltem ahonnan papírt is írtak arról, hogy szükségem van a jogosítványomra, de a kedves bíróságot ezt nem érdekelte..csak eszembe jutott valaki így úszta meg az ittas vezetést innen, hát nekem nem sikerült, még van 4 hónapom várni!!

Belső mérgem annak ellenére, hogy elismerem vétségemet nem csitult, de sikerült megwoodoozni a rendőrséget..talán ezért van a sok balhé a szerven belül:-) Nem is sorolom...tudja minden hírfaló polgár mi történik ebben az országban, sok rendőr tisztelet a kivételnek teljesen el van szállva magától.

Most olvasom a hírt kirúgták a rendőrség vezetőit:-))

Ha igazoltatás során pedig megállítanak, azt kell mondani, hogy megvan, vagy aranyerem van BOCSI:-)))

Malcsik the original one

szszm # 2007.05.19. 10:24

Üdv, kedves Malcsik!
A humorod a régi. Emlékszem az esetedre. Tudod, az ember örök optimista. Én is valamicske enyhítésben reménykedem, mert lassan bedilizek ebbe az örökös rágódásba, én már úgy megbántam az elkövetett ittas vezetést, hogy a büntetés mértékétől függetlenül sem fogok soha többet ebben a büdös életben ittasan vezetni, hacsak meg nem változtatják ezt a hülye "zéró-tolerancia" elvet.
Kitartás, kedves Malcsik, én már kilenc hónapja nélkülözök, ez sokkal rosszabb, mint a dohányzásról való leszokás, de ha nekem az sikerült, akkor ezt is kibírom valahogy. Bízom abban, hogy sikerül egy lágyszívű bírónőt kifognom ...
Üdv: szszm

malcsik1 # 2007.05.19. 10:43

Kedves Szszm!!

Teljesen hasonlóan érzünk az esemény hatására.. aki nem okoz balesetet azt is annyira megszívatják, hogy tanuljon belőle.

A határozat kimenetele az ügyésztől is nagymértékben függ, meg mennyire emberbarát, volt e gyerekszobája, mikor volt nemi aktusa ezek..!!:-)

Szszm a humor nagyon fontos én csak nevetek az országban történt eseményeken, akárki akármint mond ne okítson a rendőrség senkit, ha ilyen szar alakok vannak állományban és ilyen vezetőséggel.

Minket elkaptak, van akit véletlenül, van aki csak akkor éppen egyszer autózott piásan, de vállaljuk a következményeket....most a pandúrokon a sor, büntessék meg őket rohadt keményen!!!

Móri 3. gyanusított, illetve a nyomozóhatóság hatalmas tévedése,
Moszkva Tér
Miskolci autópálya rendőrség
Az 5 ös kiéhezett "brigád"

....utóbbi időben ezek kavartak fel!

Traffic # 2007.05.19. 14:41

Szia szszm, alias Joe bácsi!

Hogyne emlékeznék rád! :)

amit én talán úgy dekódolnék, hogy a taxisofőr sorsa a baleseti helyszínelő rendőrök kezében van.
Az orvosszakértő kezében van.

Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, hogy mi lehet a Bíróság döntés az esetedben. Minimum 1 év járművezetéstől eltiltásra számíthatsz. A pénzbüntetést még megbecsülni sem tudom.

szszm # 2007.05.19. 15:11

Kedves Traffic!
Ezt annak ismeretében mondod, hogy tárgyalás nélkül 18 hónap eltiltást és 110 eFt + 11 e Ft bűnügyi költség pénzbüntetést kaptam? Erre akkor azt mondtad, hogy reális! Most előadok a tárgyaláson még egy csomó enyhítő körülményt, ha egy évre sikerülne lehúzni az eltiltást, akkor ott helyben kezet csókolnék a bírónőnek.
Üdv: szszm, alias Joe bácsi

Traffic # 2007.05.19. 15:26

Joe bácsi!

Az ítéletre nem emlékeztem, de így elolvasva most is azt mondom, hogy az eltiltás mértéke reális, a pénzbüntetés alacsonyabb szokott lenni. Kérdezted, hogy mi lehetne a legenyhébb büntetés. Most is azt mondom, hogy az 1 év eltiltás. Közepes fokú befolyásoltság esetén mindig alkalmaznak eltiltást. Illetve: láttam én már karón varjút, volt, aki megúszta eltiltás nélkül. Hogy miért? Azt nem tudom...

szszm # 2007.05.19. 16:45

Kedves Traffic!
Esetleg email-ben adnál egy-két jó tanácsot, hogy mivel lehetne meglágyítani a bírónő szívét, illetve hogy mire kell nagyon vigyázni, mi az, amire háklisak szoktak lenni.
Üdv: Joe bácsi

Traffic # 2007.05.19. 16:48

Joe bácsi!

Nincs tapasztalatom a bírói hozzáállásokban. Annyit tudok, hogy az őszinte megbánó magatartás sosem hátrány. Ha az eltiltás mértékét akarod csökkentetni, akkor bizonyítanod kell okiratokkal, tényekkel, hogy miért van szükséged a vezetői engedélyedre. Sajna több tanácsot nem tudok adni. :(