Ittas vezetés


moskvichman # 2007.06.01. 07:54

Vérvételes móka esetén nem hiszem, hogy csak szórakoztak, mert a doki jegyzőkönyvezi a vérvételt és, ha ez nem egyezik a rendőrségi dokumentációval, a rendőrnek fejére koppintanak.

Én is visszakaptam a jogsimat, autókulcsot, mindent, pedig nem 3 sört ittam. Megvoltál hülyegyerek, most már mehetsz tovább -így voltak vele.

Nálunk egyébként a rendőrségi levelek kb. 1,5-2 hónappal a cselekmény megtörténte után szoktak jönni. Szóval várható a dolog. Akkor fog jönni, mikor nem számítasz már rá.

Traffic # 2007.06.02. 11:34

Tiszteletem!

Ha a rendőrök visszaadják a vezetői engedélyt, az arra utal, hogy az intézkedéskor a rendelkezésre álló adatok alapján (orvos véleménye, Seres eredménye, stb.) feltételezhető, hogy ittas vezetés szabálysértésről van szó.
Ndruboy esetében is így történt, aki nemsokára levelet fog kapni a Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályától, mint I. fokú szabálysértési hatóságtól. A levélben idézés vagy már a büntetés kiszabásáról szóló határozat fog szerepelni.
Bűncselekmény gyanúja miatt a helyszínen elveszik a vezetői engedélyt.

T. want!
Amennyiben gyorsított eljárásról beszélnek, akkor biztosan bűncselekményt követtél el. A gyorsított eljárás -más néven bíróság elé állítás- lényege, hogy a cselekmény elkövetésétől számított 15 napon belül tárgyalás megtartására kerül sor, ítéletet hirdetnek. A tárgyaláson védő részvétele kötelező, a védő kirendeléséről az ügyész gondoskodik. A bíróság elé állítás nem azonos a tárgyalás mellőzésével meghozott döntéssel (amiről ObudaFan írt).
A bíróság elé állítás jó dolog, az ügy nem húzódik hónapokig. Arra ne legyen gondod, hogy tévedtél-e az ital mennyiségét illetően, mondd azt, hogy nem emlékszel pontosan, de elfogadod a mért eredményeket.

Traffic # 2007.06.02. 11:39

T. want!

Olvasom, hogy nem hívtak fel a rendőrségtől. Attól tartok, hogy mégsem lesz bíróság elé állítás az ügyedben, mert akkor a héten már ki kellett volna hallgatniuk. Ez esetben normális kerékvágásban folyik tovább a büntetőeljárás.

Szab22 # 2007.06.02. 12:18

Üdv a csapatnak, és tisztelet Trafficnak!

Még május elején írtam az ittas vezetéses ügyemről, azóta kiderült hogy a véralkohol 1,32 volt, és a rendőr elmondása szerint a szakértői vélemény sem fog változtatni ezen, tehát "enyhe" ittasság, de bűncselekmény, szóval nemsoká indulok a vádlottak padjára ügyvéddel az oldalamon. Úgyérzem a lehetőségekhez képest minden rendben zajlik, bár a vallomástételkor azthiszem nem kellett volna azt vallanom, hogy ittasnak éreztem magam mikor beültem a kocsiba. De hát ez van. Valószínű 1-1,5év eltiltás lesz a vége, ha jól sejtem.

Nekem T kategóriára is megvan a jogsim a családi gazdaság miatt, és azt vissza fogom kapni az ügyvéd szerint, de ilyenkor is újra kell vizsgáznom kocsiból?
Kinek van tapasztalata, hogy zajlik ez a kocsiból újravizsgázás(kresz, vagy csak vezetés)?

A lényeges kérdésem ez volna, hogy lehet-e közben más jogosítványt szerezni? Mert ha lehet letenném az A kat.ra a jogsit, lehet ilyet? Így kibackelem kicsit ezt az 1-1,5 év 4kerék nélküliséget.

want # 2007.06.02. 14:34

T. Traffic!

Sajnálom,mert így ki tudja mikor tudok meg vmi biztosat:S..Gondolom csak tippelt a rend őre.
Normális kerékvágás alatt mit értesz?Amit ObudaFan említett?

moskvichman # 2007.06.02. 15:09

Tisztelt Szab!

Amennyiben az ügyvédeddel eléritek, hogy csak B kat.-tól tiltsanak el, nem kell "újravizsgáznod".

Az utánképzés egyébként leginkább anyagilag megterhelő, számottevő fáradságot és időt nem igényel. Van benne kresz és vezetés is.

Traffic # 2007.06.02. 20:35

T. want!

Igen, arra gondoltam, amit ObudaFan írt. Elképzelhető, hogy a Bíróság nem tudott időpontot adni a tárgyalásra és azért marad el a bíróság elé állítás. Ha gondolod, hívd fel a rendőrségen a Közlekedésrendészeti Osztályt és érdeklődj.

T. Szab22!

Ha a közúti járművezetéstől tiltanak el, akkor a T kategória sem marad meg. Ez esetben nem lehet újabb kategóriára sem vizsgázni.
Szerencsés lenne kategória eltiltást elérni, azt, amit Moskvichman is említett. Ekkor a T megmarad és nem kell utánképzésre menni (azaz újra vizsgázni), illetve ekkor levizsgázhatnál A kategóriára is.
Az nem baj, hogy említetted, hogy ittasnak érezted magad, mivel orvosszakértő simán kimondja adott esetben, hogy ilyen véralkoholszintnél érezned kellett volna magadon az alkohol hatását. Szóval ne bánd, az igazat mondtad és azt mindig jó néven veszik.

Szab22 # 2007.06.03. 11:13

Az ügyvéd elég magabiztosan állította, hogy viszakapom a T kategóriára a jogsit. A családi gazdaságra hivatkozva(aminek tagja vagyok) meg fogjuk oldani, ezt mondta. Remélem tényleg így lesz, mert kresz, meg minden újra...az tényleg "anyagilag megterhelő".
Köszönöm a válaszokat!

experience # 2007.06.03. 15:19

egy gyors kerdesem lenne a tisztelt forumtarsak iranyaba: van-e a mindenfele kerelmeknek/beadvanyoknak valamifele meghatarozott formaja vagy nincs, es ha van, akkor azt honnan lehet megtudni (eddig nem talaltam erre vonatkozolag semmit sem)... a kovetkezokre gondolok:

  1. munkaltatoi igazolas hogy jogositvany nelkul elbocsatanak...
  2. kategoria/jarmufajta eltiltas kervenyezese...
  3. kerelem az eljaro hatosag fele az itelet mielobbi meghozatalara...

bunteto eljarasrol van szo, SERES .66/.66...

elore is koszonom a valaszokat...

moskvichman # 2007.06.03. 15:19

Szerintem is jó esélyed van a "T" megtartására a körülmények alapján, de nem vennék rá mérget.

Az ügyvédek egy bizonyos része így szerez magának ügyfeleket. Igérnek fűt-fát, azt éreztetik, hogy nélkülük elérhetetlen a jó végkimenetel. Kiszolgáltatott helyzetünknél fogva úgy érezzük nem is tehetünk mást, minthogy megbízunk bennük. Aztán amikor nem jön be a várt siker, lelkiismeret nélkül azt mondják: én megtettem mindent, ennyit sikerült kihozni, lehetett volna rosszabb is, nem igértem semmit, stb. Az munkadíjuk viszont siker hiányában is ugyanannyi.

Nem azt akarom mondani, hogy ne fogadj ügyvédet, csak azt, hogy a siker érdekében Te sokkal többet tudsz tenni, mint egy ügyvéd, persze jó, ha ügyvéd is van.

Csak egy dolgot mondok a sok közül:
kérd tárgyalás tartását és vigyél fényképeket a gazdaságotokról, és mutasd meg a bírónak, légy közvetlen. Egy olyan ember nem fogja megérteni, miről beszél az ügyvéded, aki még csak tv-ben látott traktort.

moskvichman # 2007.06.03. 15:30

Tisztelt Experience!

Én nem tudok róla, hogy lenne meghatározott formája, ha mégis van, valaki hamarosan leírja azt.

  1. Munkáltató igazolást a munkáltató ad, ők tudják, milyen formában.
  2. Kategória/fajta eltiltást kérvényezhetsz tárgyaláson kívül is írásban, ezt csatolják az anyagodhoz, ebből a bíró látni fogja, hogy nem a tárgyalás előtt egy nappal merült fel benned a kategória/járműfajta eltiltás iránti igény, hanem ez egy tényleges általános problémád, amit talán a tárgyalás nélküli ítéletben is kiküszöbölnek a kérelmed szerint, ha szerencséd van.
  3. Nagyon okos gyerek vagyok, de ezt még én sem tudom.

Remélem, segítettem valamennyit.

experience # 2007.06.03. 15:47

moskvichman, koszi a gyors valaszokat...

Szab22, az ugyvedet felejtsd el... inkabb olvasd vegig ezt a forumot (en is ezt tettem), mindent megtudsz, amire szukseged lehet... az itt leirtak jo reszet meg a buntetovel foglalkozo ugyvedek sem tudjak...
hozzatartozik ehhez, hogy elso ijedtsegemben en is megkerestem egyet, a szakmajaban magasan jegyzett, kozismert embert (az irodaja itt van alattam)... a bunteto a kisujjaban van es ismeretsegunkre tekintettel korrekt volt, mert azonnal megmondta az osszes lehetoseget: "valahogy ki kell sirni"... hozzatette meg, hogy "probald meg egyedul, aztan ha nagyon nem megy, akkor szolj"... na ez a szolas 6 szamjegyu de meg akkor sem garantal semmit sem...

Traffic # 2007.06.03. 16:09

T. experience!

Amit moskvichman leírt, a lehető legjobb ötlet. [Keni vágja a témát. :) ] A gyanúsítottkénti kihallgatás vagy az iratismertetés alkalmával jegyzőkönyvbe lehet mondani azt, hogy mielőbb bírálják el az ügyed, de attól tartok, hogy nem lesz semmilyen hatása.

experience # 2007.06.03. 16:26

Traffic, pontosan ezert kerdeztem, mert az a celom, hogy mar a kihallgatas soran bekeruljenek a mindenfele papirok az aktaba... mert valoszinu, hogy elso korben targyalas nelkulire fut a dolog... aztan majd meglatjuk... ja, nezegettem azt is a forumon, hogy kb. mennyi ideig tart a teljes procedura (akarmilyen itelethirdetesig), de elegge szornak az adatok... meg aztan nem igazan latom azt, hogy targyalas nelkuli itelethozatal eseten melyik birosag vagy milyen testulet hozza meg az iteletet...

Szab22 # 2007.06.03. 17:33

Az ügyvédet már megbíztam. Tényleg jó ötlet lehet ez a fényképes dolog;). Azthiszem irategyeztetésre én is írok egy kérelmet a T kategória megtartására, hogy első körben is benne legyen a pakliban. Ha így nem kapom meg, akkor jöhetnek a képek a tárgyaláson! Köszönöm az ötleteket!

experience
Ami a gyorsaságot illeti. Én is említettem a rendőrségen, és az ügyvédnek is, hogy mielőbb kellene a végzés, mert jön az aratás, kell a T-jogsi. A rendőrségen mondták, hogy van rá lehetőség, de nem érdemes. Az ügyvéd pedig, hogy van rá lehetőség, és már sokszor próbálta, de még egyszer sem járt eredménnyel.
De azért próbáld meg teis, talán szerencsével jársz.
Az egész procedúra időtartamát nekem is csak "jósolni tudták". Junius 20.án kerülnek ki a rendőrségről a papírok -> ügyészség -> bíróság. A rendőrhölgy elmondása szerint még a nyári szabadságolások nem esnek bele az első körbe, de ha tárgyalás lesz lehet hogy elhúzódik emiat. Az ügyvéd augusztus végére, szeptember elejére saccolta az ügy végét. Így ez is elég szórt adat: 2-3 hónap.

ObudaFan # 2007.06.04. 09:05

A soron kívüli eljárást az eljáró bíróság elnökéhez címzett indokolt kérelemmel lehet kérni. Nagy eredményt ne várj tőle, de meg lehet próbálni.

want # 2007.06.04. 09:06

Fejlemény van az ügyemben.Felhívtak a rendörségtől.Holnap kell mennem kihalgatásra..Viszem apukám is + az összes orvosi papírját(amiből kiderül h. rendszeres orvosi kezelések alatt áll).Esetleg kell e figyelnem vmire?+ gondolom akkor mégiscsak gyorsított eljárás lesz,ugye?

üdv.:Want

ObudaFan # 2007.06.04. 09:07

"Gyorsított" nem. Tárgyalás mellőzéses eljárás lesz. Ami persze még mindig gyorsabb, mint egy tárgyalás.

want # 2007.06.04. 09:09

Értem.Köszönöm!
Holnap mondom mi volt bent...Huu,de izgulok:S

Traffic # 2007.06.04. 15:43

Van esély a "gyorsított" eljárásra, azaz a bíróság elé állításra. Kérdezz rá.

matrica # 2007.06.04. 20:40

Üdv mindenkinek!

Két barátommal születésnapot ünnepeltünk és jó pár sör után gyalogosan elindultunk falatozni. Útközben vitába keveredtünk a polgárőrökkel egy matrica kiragasztása miatt. A polgárőrök nem emberhez méltó stílusának köszönhetően.
Pár percen belül a 6 polgárőr mellé megérkezett a segítség, három rendőrautóval úgy 6-8 rendőr személyében. Ezután mivel nem nagyon értettük, hogy miért is tartunk már itt, nem hagytuk magunkat és szerettük volna megtudni, miért is kell így fellépniük velünk szemben, egy ilyen nevetséges dolog miatt. Addig sikerült eljutnunk, hogy a barátomat megbilincselve elvitték. Sejtettük hogy ezután egy kiadós verés következik, ezért autóba ültünk és elmentünk az őrsre.
Mondanom sem kell, hogy ott folytatódott a történet... a rengeteg kitérő válasz után, később persze előkerült a szonda is, amivel 1,17-et mértek nekem. Ezalatt a barátommal már végeztek, és zúzódásokkal véres arccal ballagott hazafelé.
Erről másnap készítettünk látleletet is, de felhasználni nem mertük(!), és úgy gondoltuk nincs is igazán köze az ittas vezetésünkhöz.

Ez történt így tömören. (nagyon tömören)
Egy év eltiltást kaptam, amiből eltelt 7 hónap. Egy hónap múlva lesz a tárgyalásom, de mivel a barátom, (mivel ketten mentünk két autóval ;) már túl van ezen, és elmondott mindent, belső eljárás indult a rend őrei ellen.
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen körülmények között elkövetett „bűncselekményt”, tudnak-e enyhíteni a körülmények? Mivel mi menteni próbáltuk a barátunkat.
Szinte már beletörődtem az egy évbe, de folyton új dolgokat olvasok ki a Btk.-ból és csak ezért írok, hátha nektek kitünik valami a történetemböl, ami enyhítésre és reményre adhat okot.

Köszöntem, üdv!

Nandzs # 2007.06.04. 22:53

S.O.S!!!!
Sziasztok. A storym a következö: 4db 0.5L sörrel (idöben kb:18:30-22:30ig) Siofokon lekapcsoltak a szervek kb:00:30-kor, szonda után (a szonda eredményét nem tudom nem közölték velem) vérvétel,vizelet vétel következett végeztünk mindennel a jogsim a Rendörnél maradt, de adott 1 papirt amivel vezethettem hazáig! ja és az kb 70KM!!!!kérdésem a következő kb mire számítsak és hogy ha MÁR megfogtak hazafele NEM baj hogy ittam????????????????????? :-((((
Valaki légyszi irjon hogy kb mi lesz!!!! köszi

experience # 2007.06.04. 23:05

matrica, valasszuk kulon a dolgokat...

van egyszer egy velelmezetten egyenruhasok altal vegrehajtott fizikai bantalmazas... ez ugyan nem ennek a forumnak a temaja, de szerintem barmelyik, a joghoz nalam sokkal jobban erto forumtars adott esetben szivesen tanacsot ad neked private mail formajaban...

van az ittas vezetes, ami elkovetodott... az altalad megadott ertek alapjan enyhe befolyasoltsag, bunteto kategoria annak megfelelo dijazassal (ahogy azt emlitetted is)...

moralisan a tetteitek/viselkedesetek erthetok es akar pozitivan is ertekelhetok (meg akkor is, ha ismert es elismert az alkoholos befolyasoltsag tenye), de sajnos ez nem jogi kategoria...

ezen tomor beszamolo alapjan megmondom oszinten, hogy ezt a ket dolgot osszekeverni (ertsd egyiket a masik igazolasara felhasznalni) egy biro elott kicsit meredeknek erzem... nem olyan videk ez...

azt gondolom te is tudod, vagy legalabb erzed, hogy nagyon sulyos (nemcsak jogi) problemak megletere utaltal a torteneteddel... pl. az, hogy "de felhasználni nem mertük(!)"...

remelem masvalaki ennel optimistabbat/biztatobbat is tud neked mondani...

experience # 2007.06.04. 23:15

Nandzs, hat ez erdekes... ver+pisi arra utal, hogy nem szabalysertesi a lokalban mutatott produkcio... de a sajtpapirt nem tudom, ezt talan Traffic & moskvichman tudja... az idopontok alapjan ha mindez most tortenik, legjobb lenne keriteni valakit, aki elvezeti hazaig a verdat... nem hiszek ezekben a papirokban, a 70 km az boven lehet masik megye is, stb. ... ne halmozd a dolgot...

experience # 2007.06.04. 23:26

OFF
te matrica, a polgaror az milyen allat?... egysziku vagy ketsziku?... lattam mar oket meg autoban is kujtorogni, olyan munkasor feje volt mindegyiknek, az volt a benyomasom, hogy a '89-ben elvett AK47-esuket keresik...
ON