Ittas vezetés


malcsik # 2007.06.05. 06:01

Hello everybody!

A rendőr, polgárőr, parkolóőr, BKV ellenőr egykutya, de ezt még lehet bővíteni a taxisokra is:-))

Amnesztiát mindenkinek!!!
Bencze József

:))) jutalmazz minket is!!

bootmaker # 2007.06.05. 06:56

Üdv.

Polgárőr az olyan "állatfajta" aki a szabadidejének egy részét arra használja, hogy segitse a környezete közbiztonságát. Mondjuk lebukjanak a tolvajok, rablók, matricaragasztók és egyébb, a normális embereknek bajt, bosszuságot okozó egyének.
B

jogoskodó # 2007.06.05. 08:46

Hú, zajlanak az események.

Matrica:
A két dolognak aligha lehet köze egymáshoz. Te azért, mert valakit meg akarsz védeni, nem veszélyeztethetsz másokat. Ráadásul elég buta dolog ez az autóba ülés. Taxit is elég könnyen lehetett volna hívni... Hogy ketten ittasan két autóba ültetek, azt meg már nem is kommentálom. Furi ez a sztori. A rendőrök mikor kaptak el az ittas vezetéssel? Közben, más rendőrök? Vagy az őrsre állítottatok úgy be, hogy itt vagyunk a barátunkért, jöttünk kocsival érte. Nem egészen világos...

A másik ügy. Polgárőrök. Na ez ismerős. Egyszer egy Balatonparti település szórakozóhelye előtt meglehetősen részegen virágot szedtem a csajomnak (aki a szálláson várt, nem jött velünk bulizni). Ahogy tépem le az egyik virágot, kiugrott egy polgárőr a kocsijából és kérdés nélkül fejbebaszott. Én felháborodtam, mire ő újra ütni akart. Aztán kérte a személyim, mondtam, hogy milyen alapon, nincs joga hozzá, nem adom oda, és egyébként sem tettem semmit. Aztán ahogy vitáztam a polgárőrrel megjelent egy rendőr kisbusz, kipattantak belőle 3-an, kettő oldalról egy hárulról érkezett felém, kérdés nélkül rábaszott a polgárőr kocsijára és hátbabaszott... Végül hosszas anyázás és vita után elengedtek.

jogoskodó # 2007.06.05. 08:48

Nandzs:
Nem értem, hazafelé elkaptak megint? Ráadásul ittasan? Mert az gáz, mármint az ittasság, nem a cetlivel vezetés.
(elvileg szerintem a papírral hazavezethetsz akár messzebb is, engem a Balatonon kaptak el és Bp-ig jöttem a cetlivel másnap).

Árpi44 # 2007.06.05. 09:24

Sziasztok

Lenne egy kis kérdésem

Ha az ember kategória eltíltást kérvényez a bíróságon milyen fajta motor jogsi szükségeltetik hozzá?
Személyemnek jelenleg nincs más csak B kategóriára jogsim. Az ügyem mai nappal a nyomozati szakasz végére ért, az iratokat most fogják az ügyészségnek továbbítani.
Kihallgatást végző rendőr szerint még kérvényezhetem kategória eltíltáshoz az alsóbb kategóriás jogosítvány elkezdésének ürügyén, a tárgyalási időpont kitűzési idejének meghatározását a jogsi lerakás lezárultáig. Mivel, ha a tárgyalás ideje alatt végzem a sulit azt nem veszik figyelembe.
Kérdésem az is, hogy szerintetek érdemes e belefogni a másik kategóriás jogsi elkezdésébe ilyenkor.
Nálam mint régen írtam 2 büncselekmény volt egy éjszaka. Egy 1.12 és egy 0.92 véralkoholszint. Lion szerint ez volt 0.45 és 0.44.Kihallgatást végző rendőr szerint figyelembe veszik, hogy a eljárás alá vonó rendőr félretájékoztatott, hogy elhagyta a helyszínt úgy, hogy otthagyott a járművel a buszmegállóban személyemre bízva a parkolást és hogy az ügyem januárban volt, és azóta az ügyészséghez személyes bemenetel által benyújtott kérelmemre a jogosítványt kiadták. Az orvosi jegyzőkönyvben vérvételnél minden kérdéshez részemröl jó megállapítás lett behúzva.
Első ügyben 4 hónap lett az eltiltás rendőrségi szakon ami ellen kifogással éltem, de a második eset kihallgatási részénél ezt megsemmisítették szakértői véleményt kérve, hogy megállapítható e a büncselekmény az első ügyben is. Ebböl lett az 1.12 a szakértő szerint.
Nos érdemes suliba rohannom?

Nandzs # 2007.06.05. 11:05

T. Jogoskodó!
Miután megfogtak utánna kaptam a cetlit jogsi helyett! Rendőr azt mondta huzzak haza!Én meg szépem beültem és lenyomtam 70km-t ittasan! Az a kérdésem hogy miért engedett el igy ittasan?????

Traffic # 2007.06.05. 14:03

T. Nandzs!

Az intézkedést követően a rendőrnek meg kellett volna tilatnia, hogy vezess. Akár ittas vagy, akár nem, mivel vezetői engedély nélkül nem vehetsz részt a forgalomban. Az a "telephelyig közlekedhet" rész a forgalmi elvételére vonatkozik a formanyomtatványon, vannak olyan esetek (pl. engedély nélküli átalakítás), amikor elveszik a forgalmit, de hazáig el lehet vele közlekedni.

T. Matrica!

A közlekedés biztonságának veszélyeztetése fennállt, mert ittas voltál, függetlenül attól, hogy miért ültél be a kocsiba és miért vezettél, illetve, hogy az intézkedő rendőrök elkövettek bármilyen szabályszegést. Ergo semmilyen enyhítő körülményt nem látok az esetedben.

T. Árpi44!

Nem tudom a választ arra, hogy érdemes-e nekifogni egy újabb kategóriának. Azt ajánlanám, hogy kérvényezd a járműfajtától való eltiltást. Ilyenkor nem a B kategóriától vagy a közúti járművezetéstől tiltanak el, hanem csak a személygépkocsi vezetésétől. Ekkor lehet újabb kategóriát szerezni.

matrica # 2007.06.05. 18:00

Jó lenne ha lehetne törvényt módosítani...:)

pl. ha egy hülye gyerek a barátja testi épségét jogosan féltve, vezet pár száz métert vasárnap éjjel kettőkor ittasan, az ellene irányuló igazságtalan szolgáltatások miatt, azt különítsék el, pl. egy melós ügyétől, aki du. 5 után már túl van a menetrend szerinti, mindennapi feles és söradagján!

Büntessék meg! Kapjon pár hónap eltiltást de ne többet. Elég büntetés lenne/lettvolna már az is. Sofőr voltam, úgyhogy ja. Mínusz 4 kiló, és a szemem láttára megy tönkre a verdám az ablak alatt.
„Én meg gyalogolok, mint az állatok.”

Tudom mérlegelnem kellett volna, de ez sajnos akkor, ott nem ment. Lehet a korral majd tompul az érzékeny igazságérzetem.
vagy nem. ;)

A válaszokat nagyon köszönöm!

Egy hónap múlva meglesz a végeredmény.

üdv mindenkinek!
gerillamatricafan

Traffic # 2007.06.05. 18:36

T. Matrica!

vezet pár száz métert vasárnap éjjel kettőkor ittasan
Ez új infó és enyhítő körülmény. Tessék nyugodtan hivatkozni arra, hogy forgalommentes útszakaszon, mellékútvonalon, az éjjeli órákban vezettél és csak pár száz méter megtétele volt a cél.
Igazságérzetednek: ha valaki ugyanolyan véralkohollal, mint te sűrű forgalomban, főútvonalon és úgy vezet, hogy úticélja az indulás helyétől messze van, azt súlyosabban mérik! :)

Nandzs # 2007.06.06. 04:44

T. Mindenki! Az lenne a kérdésem hogy az okmányirodában a jogerös ítéletig tényleg kérhetem-e jogosítványom kiadását????

want # 2007.06.06. 05:10

Helo Everybody!
Na +volt a kihallgatás.
Nem volt cink.Ha jól láttam a 0,6-os érték van a papíromra írva.+ az h. éjjel vezettem(kihalt forgalom mellett)kb. 1km-t..Rendes volt a tag aki felvette a vallomásom...
Holnap kilenckor lesz a tárgyalás.
Arra hivatkozni h. a családban apukám állandó kezelés alatt áll(mert nagyon beteg),lehet úgy h. az orvosi látleletjeit beviszem és +mutatom(a nem tom kinek)?
Mert nem tud elmenni orvoshoz igazolást kérni(ennyi idő alatt).

ObudaFan # 2007.06.06. 13:02

Szabálysértés esetén a jogerős végzésig lehet kérni a jogi kiadását, büntetőeljárás esetén nem.

csaxo # 2007.06.06. 13:23

Sziasztok!
Már korábban írtam az én esetemet, de azért röviden vázolom. Ittas vezetés 2006.november. Eredmény: 0.56 Seres. Tárgyalás most pénteken. Van A,B,C kategóriám. Soha nem voltam még ilyen szituban, uh. én ügyvédhez mentem. Azt mondta, hogy mindenképp szükségem van jogi képviselőre. Az A és C kategóriát garantálta. A B-re azt mondta, hogy igazságügyi orvosi szakértői véleménnyel és egy kis jóindulattal vissza lehet azt is szerezni.
Most, hogy voltam nála, hogy megbeszéljük mi is legyen pénteken, már nem javasolta azt, hogy próbálkozzunk a B-vel, mivel mire az lezajlik, addig már lassan le is telik az egy év. Időközben én is teljes mértékig lemondtam erről, mivel a szakértői vélemény, meg az újabb tárgyalás kb.októberben lenne, az egy év meg novemberben jár le. Szsz semmi értelme, azért az egy, esetleg két hónapért az a hercehurca, meg a fölös pénzkidobás. Rákérdeztem az A-ra és a C-re. Már az sem volt annyira biztos. Az is hozzátartozik a történethez, hogy kb. annyit kifizettem az ügyvédnek, mint amennyibe kerül az utánképzés.
Kérdésem az, hogy járok a legjobban? Utánképzésre mikor kell menni? Mert ha visszakapom most az A-t és a C-t, akkor nem kell. Ha nagyon jóindulatú a bíróság és most visszaadja, vagy az egy év lejárata előtt az összes kategóriát, akkor is újra kell vizsgáznom? Mert, ha igen, akkor az is egy vagyon mire azt kifizeti az ember….

malcsik # 2007.06.06. 13:57

T. Csaxo!

Azt kell hogy mondjam, hogy olcsó az ügyvéded, de legalább érje el, hogy ne legyen bűncselekmény.
Az én ügyvédemnek csak a szája volt nagy, hogy visszakapom, de mondjuk szabálysértésbe levitte a büntetésemet.

De háromszor annyiba került az ügyvédi ktg. mint a utánképzés!

Én is tavaly nov. óta nélkülözök, de már szeptemberben vezethetek utánképzéssel persze!!

Sok múllik az ügyészen, az érvelés fontos tényező!

drill # 2007.06.07. 14:05

Sziasztok!
marcius 9.-én ittasan vezettem egy hulla reszeg lanyt szerettem volna haza vinni nem messze lakott.Belementem egy keritesbe nem lett nagy anyagi kar 2 kerités léz repedt meg.A tulaj kihivta a rendoroket elvettek a jogsim a helyszinen.A véralkohol1.23 lett. honapja huzodik az ugyem meg nincs targyalas idopont.A jogsim jelentette a munkamat is es miota nincs teljesen tonkrement az életem..kerdesem lenne szerintetek egy kisebb varos birosaga mikor jut el odaig hogy vegre kituzze a atargyalast ill. mire szamolhatok az ugyben??Elöre is köszi a valaszt!

want # 2007.06.07. 14:11

szia!
véleményem szerint jogsi min. 1év+pénzbírság...De lesz,aki pontosabbat tud mondani és tanácsot is tud adni;)

want # 2007.06.07. 14:17

Nekem ma történt meg a tárgyalásom.Röviden vázolom a vádiratot.0,6 os értékkel vezettem 1-1,5 km-et hajnal 1kor(gyér forgalom mellett).
A kirendelt ügyvéd nagyon rendes volt és különböző okokra hivatkozva(munkához kell a jogsi,rokkantnyugdíjas szüleimet viszem orvoshoz,büntetlen előélet,maximális +bánás tanusítása...stb.)sikerült a bírót +győznie h. ne vegyék ela jogsit,így kaptam 50 rugó pénzbírságot.
Csakhogy!A kedves ügyés(nő) volt olyan kedves és fellebbezett h. vegyék el a jogsim.Szal kb 1hónap múlva újratárgyalják az ügyet vmi közlekedés nemtommi bevonásával.Kedves hozzáértők: szerintetek mire számíthatok másodfokon??

drill # 2007.06.07. 14:20

Ez a magyar jog komolyan...ennyit ulni az ugyeken miert nem alkalmaznak tobb birot akkor..

drill # 2007.06.07. 14:23

want te mennyi idot vartal mire targyalas volt?

malcsik # 2007.06.07. 14:36

Hasonló elbánást mindentéren minden ügyésznek!!!!

Az enyémnek főleg!!

jogoskodó # 2007.06.07. 17:45

Halkan jegyzem meg, hogy szerintem ebben az esetben nem feltétlenül rossz, hogy lassú az ügymenet. Ugyanis: amíg nem jogerős az ítéleted, addig ha vezetsz és elkapnak, pontosan olyan szabálysértést követsz el, mintha nem lenne nálad a jogsi. Ha viszont jogerős, onnantól más megítélés alá esik, mert már eltíltás alatt vezetsz.

want # 2007.06.08. 05:29

gyorsított eljárás(mert mindent elismertem),szal 15 napon belül le kell zavarni a targyalást.Nekem kb. az esettől 12. napon történt meg a tárgyalás.Csakhát az ügyész miatt lesz még 1. Vagy 2. ha nem hagyják helyben az első fokon hozott ítéletet(mert akkor én is fellebezek),de bízom benne h. erre nem kerül sor:(

want # 2007.06.08. 05:32

Azért hozzá tenném h. egy másik tagnak,aki eltíltás alatt vezetett újra ittasan:40 rugót kell fizetnie és még az eltiltást sem hosszabították meg neki...

drill # 2007.06.08. 14:48

Én harom honapja varom a targyalas idopontjat de meg semmit nem tudok 1 honapja volt kihallgatas en is mindent beismeretem egyutt mukodtek és marcius 9-ota semmi...egyesek szerint van eselyem hogy nem sok idore veszik el a korulmenyek miatt de passz mi lesz...ezek szerint ha az eltiltas alatt vki vezet nem hosszabitjak meg az eltiltasat?csak penzbirsag?es ha amig nincs targyalas magyarul nincs jogeros itelet es megallitanak akkor csak szabalysertes es penzbirság?

drill # 2007.06.08. 14:51

mondjuk en nem merek igy vezetni hogy nincs jogsim pedig majd megmarom mar magam...a rakat felszolitas a hiteleim miatt csak jon amit nem tudok fozetni mert nem tudok dolgozni...teljesen eladosodtam a jogsi elvetele miatt...komolyan ennel rosszabb mar nem johet..