Csalás ügyében kérdések


Hoorus # 2016.11.18. 14:01

Az első hozzászólásodban írtad, hogy csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kapott levelet a rendőrségtől. Nos, a gyakorlat azt mutatja, hogy a Rendőrség bemondásra csak úgy nem szokott nyomozást indítani. Ők sem szeretnek dolgozni, ahol csak lehet kihúzzák magukat a munka alól és nem indítanak nyomozást. Az, hogy az ismerősöd kapott egy levelet tőlük azzal, hogy csalás megalapozott gyanúja áll fennt, az már azt valószínűsíti, hogy ott azért írhattak egy elég komoly feljelentést, ami mellett a rendőrség nem tud csak úgy elmenni és kibújni a munka alól és valószínűleg bizonyíték is lehet a feljelentő kezében..

Ezek persze mind csak találgatások és feltételezések, de ha józan ésszel végig gondolod, akkor ez valószínűsíthető. Többet már nem tudok hozzá szólni a témához, remélem megnyugtatóan fog rendeződni mindkét fél részéről. A legjobb tanácsom jelen helyzetben továbbra is az, hogy fizesse vissza a pénzt az ismerősöd sűrű bocsánatkérések és megbánások közepedte. Ez a legtisztább út. Majd írd be ide a végkifejletet, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. :)

Üdv

Badforest # 2016.11.18. 12:43

Értem..még a rendőrségi kihalgatás előtt találkozni akarnak h megálapodjanak!mert a srácnak is az a lényeg h a pénzét visszakapja csak ez addig húzódott mig lett egy feljelentés! De a srácnak nincsen tanuja a csalásra és semilyen szerződése csak amit ő maga elmondott! A lényeg h a barátom kölcsön kérést fog elismerni semmi mást! És azt h hajlandó is visszafizetni sőt már most vissz neki egy nagyobb összeget!mert ugye már az elején irt ügyvéddel papirt h elismeri a kölcsönt és hajlandó fizetni még a feljelentés előtt csak nem állt olyan anyagi helyzetbe!a lényeg h a rendőrség azon kívűl amit a gyerek elmondott semmit nem tud csupán az utalások vannak meg!amiit persze kölcsönnek ismer el

Hoorus # 2016.11.18. 11:46

A nyomozást le fogják folytatni, mivel a cselekmény (csalás) megvalósult attól függetlenül hogy történt-e megegyezés, avagy sem. Viszont majd a nyomozás közben/bírósági szakaszban nagyon nem lesz mindegy az elbírálás szempontjából hogy történt-e idő közben megállapodás. Ha megállapodnak és kifizeti az okozott kárt, akkor talán még meg is úszhatja a komolyabb büntetést. Minél előbb hivatalos megállapodást kell kötni, amiben elismeri az ismerősöd a tartozását és meg kell állapodni a törlesztés feltételeiben. Az lenne a legoptimálisabb, ha még a bírósági szakaszba érés előtt vissza tudná fizetni a teljes tartozást..

A büntetlen előélet enyhítő körülményként való értékeléséhez nem tudok hozzá szólni. Lehet, hogy nyom valamennyit a lattba, de azért erre nem alapoznék.

Badforest # 2016.11.18. 06:50

Az lemaradt h büntetlen előéletű gondolom ez is enyhítő körülmény

Badforest # 2016.11.18. 06:45

Köszönöm a gyors választ, szerintem megtudnak egyezni.. a kérdésem még az lenne ha most megegyeznek a nyomozást akkor is lefolytatják?

Hoorus # 2016.11.17. 21:04

A végén lehet belőle börtön is akár.. ha nincs megegyezés. ez lemaradt) És akkor is ki kell majd fizetni.. Le fogják iltani a jövedelméből..

Hoorus # 2016.11.17. 21:03

Badforest!

Mindenek előtt FIZESS-en az ismerősöd! Törekedjen a megegyezésre mindenképp. Azt a bíróságon figyelembe fogják venni. A végén lehet belőle börtön is akár..

Dr.Attika # 2016.11.17. 15:55

"Biztos sértetti vagy pótmagánvádlói képviseletre gondolt. :)"

Nem gondolt ez semmire. Ez egy lehúzós kókler. Levesz pár szerencsétlent, azután eltűnik.

Badforest # 2016.11.17. 15:40

Tiszteletem! A következő ügyben kernék tanácsot! Van egy barátom aki egyik jó ismerősétől többszöri alkalommal kért pénzt épitőipari munkálatokra és azt mondta neki h beveszi a cégébe es jó pénzt fog keresni vele persze cég az nem is volt.nem irtak semmilyen szerződést egymás között csak utalások vannak. Közbe telt az idő és feljelentették pedig irt ügyvéddel levelet h elismeri a kölcsönt és fentartja a fizetési szándékát felé csak akkor abba a pillanatban nem volt olyan anyagi helyzetben! Most kapot rendőrségről levelet csalás büntette megalapozott gyanujávalAz összeg 1800000 összesen. A kérdés igazából az h igy h fizetni akar és fog is mire számíthat

Rawel # 2016.11.17. 14:43

Köszönöm

lajcsó # 2016.11.17. 14:32

Nagyon sanszos, hogy elévült. Főleg, ha a régi Btk. szabályait kell alkalmazni.
Ekkor meg nincs mitől félnetek, de a pénzt ettől függetlenül vissza kell fizetni!

Rawel # 2016.11.17. 11:08

Köszönöm a választ, még azt kérdezném, hogy esetleg, mivel 2010-es ügyről van szó, nem évült -e el a dolog?

lajcsó # 2016.11.17. 10:57

"Feljelentést tett, egyenlőre a sógornőm ellen, de persze magamra szeretném vállalni, mivel én írtam alá a papírokat."
Ez szép tőled, de nem fog menni mert a sógor is sáros az ügyben.

"Kérdésem, hogy mi lehet ebből az ügyből?"
Bíróság, szerencsés esetben pénzbüntetés.

"Át lehet a hitelt terheltetni az én házamra, vagy milyen megoldás létezik?"
Ha nem tudtok fizetni, akkor a végrehajtás során mindenképpen ráterhelik a házatokra. Úgy, hogy csak a tiédre, az nem fog menni, mivel egyetemleges a felelősségetek.

Rawel # 2016.11.17. 09:03

Üdvözlök Mindenkit!
A követező ügyben kérnék tanácsot:

2010-ben egy nagyobb összegű pénzre lett volna szükség. Férjem testvére vállalta, hogy felvesz nekem, amit persze én fizetek, mivel akkor nem volt bejelentett munkahelyem.
A banknak nem volt elég egy személyben ő a hitelhez, ezért adóstársnak a férjét is be akarta vonni. Mivel ők akkor már különéltek, ezért én írtam alá a férj helyett az adóstársi papírt. Az egész ceremónia postán zajlott, arról a bankról van szó, amely mindent postán intéz.
A hitelt megkapta így a sógornőm, a férje nem tudta, hogy adóstársként meg lett jelölve. Én fizettem a hitelt rendben, már több, mint a fele vissza lett fizetve. Sajnos az utóbbi időben nem tudtam fizetni, ezért felmondták, ekkor tudta meg a sógornőm férje, hogy az ő nevében lett aláírva a hitelpapír. Feljelentést tett, egyenlőre a sógornőm ellen, de persze magamra szeretném vállalni, mivel én írtam alá a papírokat. Kérdésem, hogy mi lehet ebből az ügyből? A hitel összege nem volt 2 millió Ft, most a tartozás 1.000.000 Ft körül van. Át lehet a hitelt terheltetni az én házamra, vagy milyen megoldás létezik?
Köszönöm a válaszokat

Öreg Tölgy # 2016.11.15. 04:46

Biztos sértetti vagy pótmagánvádlói képviseletre gondolt. :)

Dr.Attika # 2016.11.14. 21:38

Remélhetőleg a budapesti ügyvéd kollégák sem keverik és a védőbeszédet nem nyújtják be keresetlevél formájában, ahogy már megtörtént egy pár esetben.

Dr.Attika # 2016.11.14. 21:33

Polgári ügyben képviselünk, büntetőügyben védünk. Nem összekeverni.

Csak egy közvetítő # 2016.11.14. 21:26

Budapesti ügyvéd munkatársaink állnak rendelkezésükre polgari mint büntetőjogi képvisetben egyaránt.

http://kompromisszum.com

wers # 2016.10.23. 20:00

Na, a közjegyző előtti aláirásról ill. elismerésről tudnék mesélni. Kettőt kerestem meg anno, aztán inkább maradt az ügyvéd előtti elismerés.

Bünelkövető, nem irtad, milyen papirt irtatok alá edig, és azt sem, hogy most mire készülsz. Ha van ügyvéded, gondolom fevilágositott. Ha ezeken túl vagy, már csak a fizetés marad, és örülj, hogy tovább nem vitte az ügyet.

ius latratus # 2016.10.23. 18:11

Ha nagyon patent kis bűnelkövető lennél, s úriember is, akkor kicsit rádobnál még, s közjegyző előtt tartozáselismerő nyilatkozatba foglalnád e terhed. Meglásd: hiteleződ arca felderül majd, s a Nap is szebben süt majd reátok.
Még barátok is lehettek.

Burn Out # 2016.10.23. 17:51

Talán rájött arra, hogy a büntetőeljárás megindításával nem jut gyorsabban a pénzéhez, vagy a rendőrség elutasította a feljelentését (polgári ügy), vagy nem akar pereskedni. Fizess... nyilván ha bármit aláírsz, az egy tartozáselismerő nyilatkozat lesz.

wers # 2016.10.23. 17:24

Hogy mit tegyél? Fizess.

gerbera317 # 2016.10.23. 05:52

A 2. és 3. változat ugyanaz. De lehet még egy ilyen: nem elítélni fognak sikkasztásért.

Öreg Tölgy # 2016.10.23. 05:11

Nem bizony, mert ez lopás (persze, értéktől függően).

drbjozsef # 2016.10.22. 20:17

A magyar nyelv finomságai.

Nem fognak elítélni sikkasztásért.
Sikkasztásért nem fognak elítélni.
Nem sikkasztásért fognak elítélni.

Szinte ugyanazt jelentik. Szinte.